2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Dell PowerEdge T110 II csendesítés 2.

    Előző bejegyzésemben, a túlbuzgó ventillátoron nyugtattam kicsit (azt itt találjátok: [link]), de sajnos nem volt elég, valami miatt a merevlemezek búgása is sokkal hallhatóbb lett, nem tudom, hogy szerelés közben mi változhatott, mert csak az oldallapot nyitottam le.
    De valami miatt nagyon idegesítő mély búgás lett hallható, teljesen letekert venti mellett is.
    Igy a megoldásom a következő lett:

    Szivacsot raktam a szerver alá és mellé, a falhoz, így szerencsére megszünt a búgás is, most már teljesen elégedett vagyok a hangjával, csak nagy koncentrálással lehet hallani a működését.

    Már csak a kábel dzsungelt kellene valahogy rendszereznem, de arra még nem jöttem rá, hogy hogy kéne, helyhiány miatt, a képen látható sarokra van korlátozva a hely ahol garázdálkodhatok.

    szpeti40 3 éve 0

  • Dell PowerEdge T110 II csendesítés

    Kis írásom ezen Reddit bejegyzés alapján jött létre: [link]

    Történt ugyan is, hogy a jelenlegi Dell PowerEdge T110 II-es szerverem mellé, vettem egy másikat is, donornak, hogy ha beüt a gebasz, akkor legyenek pót alkatrészeim, meg így lett +16GB RAM-om, meg egy Dell H200-as vezérlő kártyám.

    A fejlesztés előtt simán az alaplapra volt dugdosva a 4db merevlemez és a lemezolvasó helyére meg a rendszer SSD. Ezzel nem is volna amúgy szerintem baj, de ha szeretnék +1 SSD-t a szerverbe, akkor már gondban lennék, így a későbbi bővíthetőség gyanánt beszereltem a H200-at. Így ki is huzogathattam az alaplapra dugott Sata kábeleket, ezáltal a belső kábelek száma is csökkent, mivel a kártyához kapott DELL 042N7H kábellel sokkal rendezettebben tudtam bekötni a lemezeket.

    Folytatás...

    szpeti40 3 éve 12

  • UPS monitorozása Grafanával, OMV4 alatt

    UPS monitorozása Grafanával, hogy ilyen szép grafikonjaink legyenek:

    Források:
    https://blog.linuxserver.io/2017/11/25/how-to-monitor-your-server-using-grafana-influxdb-and-telegraf/
    https://github.com/vkorobov/ups-telegraf
    https://grafana.com/grafana/dashboards/10482

    Elsőnek is mi is az az OMV?
    OMV, vagyis OpenMediaVault, egy olyan Debian alapú Linux disztribució, amit leginkább otthoni szerver célokra készítettek, alapból található rajta WebUI, amivel tudjuk a rendszert telepítés után böngészőből managelni.

    Folytatás...

    szpeti40 4 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.