Hirdetés

Nyomtassunk nagyon olcsón CISS-el!

Bevezetés

Napjainkban akár irodai, akár otthoni nyomtatásról van szó, a legnépszerűbb típusok a tintasugaras nyomtatók. Mint tudjuk ezekhez a készülékekhez eléggé drágán vásárolhatók meg a tintapatronok, hiszen a gyártó a patronok árából származtatja bevételének nagy részét, mert a patron fogyó eszköz a nyomtatót meg ugyebár csak egyszer kell megvásárolunk és átlagos felhasználás esetén ez több évig kielégíti elvárásainkat.

Ebben a cikkben azt kívánom bemutatni egy hazánkban még kevésbé elterjedt módszerrel (CISS = Countinouos Ink Supply System) , hogy hogyan nyomtathatunk tintasugaras nyomtatóval akár 10Ft/A4 oldaláron, szinte a gyári nyomatokkal megegyező minőségben.

Mikből áll? Hogyan használjuk?

2010. novemberében nézegettem videókat az interneten a Canon Pixma Mp160-as multifunkciós nyomtatómról és egy számomra még akkor ismeretlen eszközre leltem, melynek lényege, hogy a tintát automatikusa adagolja a nyomtató patronjaihoz.
Ez úgy működik, hogy nyomtató patronjára vékony gumicsövek voltak szerelve, minden színre külön-külön. Ezek a csövek egy külső műanyag tartályhoz vezettek, amely a nyomtató mellett volt elhelyezve.