2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A számítógépek természetes, és mesterséges elavulása

    Az egyre rohanó világunkban a korábbinál hamarabb cseréljük le eszközeinket, legyen szó számítógépről, mobiltelefonról, televízióról vagy egy vezeték nélküli fülhallgatóról. Most a saját szavaimmal és elméleteimmel megpróbálok a mélyére látni a dolognak legalább a számítógépek terén. Nem kizárt, hogy folytatást írok az előbb említett eszközökről is, de ez sok tényezőtől függ. A bejegyzésemben nem konkrét gyártókat és operációs rendszereket szeretnék összehasonlítani, ezért elég sokszor szerepel ez a két fogalom a bejegyzésben a hivatalos név helyett. Az olvasók nagy valószínűséggel úgyis rájönnek, melyik márkáról vagy termékről beszélek éppen. :)

    Ezeket az eszközöket a felhasználók különféle feladatra választják, ezért is nagy a kínálat, mindenki megtalálja a számára megfelelő modellt, legyen az notebook vagy desktop. Általában egy számítógép vásárlásakor olyan döntést hozunk meg, hogy ne a következő héten kelljen lecserélni azt a terméket egy jobbra, hanem ugyanez hosszú évek múlva történjen meg. Nem hazudok, ha azt mondom: ez a gyártónak kicsit sem éri meg. Bár megveszel tőle egy terméket, és ez pénz, valójában az a gyártók érdeke, hogy minél hamarabb vásárolj tőlük újból. Teljesen mindegy, hogy mit; legyen az a termék akár egy kábel, de náluk vedd meg. A számítógépek hosszú évekig működnek, ha a felhasználó rendeltetésszerűen használja azt, és ez a normális.

    Folytatás...

    schutzbachm 4 éve

  • MacBook Pro 2017 - Objektíven, 2020-ban

    A 2017-es évben frissítette az előző évben bemutatott újgenerációs laptopjait az Apple. Modernebb processzorokat, energiatakarékosabb hardverelemeket és frissített billentyűzetet kapott az új széria.

    Kezdjük a processzorokkal. Mindegyik változatba belekerültek a 7. generációs Intel-processzorok. A 2016-os alapmodellhez képest a 2017-es alapmodell 20%-os előrelépést hozott, de turbo órajelen ez már csak 13%. Jó hír, hogy a 2017-es széria remekül tudja tartani a turbo frekvenciát, nem úgy mint a 2016-os széria. Maradt továbbra is kétmagos a legolcsóbb Pro, viszont így se rossz a teljesítménye. A hosszabb üzemidő érdekében csökkentettek a WiFi és Bluetooth hardver energiafelvételén, így akár 7 órás üzemidő is elérhető, ha az Apple szoftvereit használjuk rajt. A 13" gép mellé továbbra is a 61W teljesítményű adaptert csomagolják, ami korrekt töltési időt kínál. Változott a billentyűzet is, ezekbe már a "butterfly 2" névre hallgató változat került.

    Folytatás...

    schutzbachm 4 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.