2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A Prohardver-lapcsalád esete a sötét GTK témákkal

    Már évekkel ezelőtt belefutottam egy nagyon idegesítő hibába a linuxos Firefox használata során.

    Ha sötét GTK témát állítok be, akkor a Prohardver lapcsalád oldalain a szövegdobozok használhatatlanok lesznek az alkalmazott színek miatt.
    Mindegy, hogy melyik sötét témát állítom be, a hozzászólás- és üzenet írásra való szövegdobozok hátterszíne nem változik meg az oldalon alapértelmezett törtfehérről. Viszont a begépelt szöveg felveszi a sötét GTK témák által diktált világos színt, ami általában valamilyen nagyon halvány szürke.

    Ez a fehér alapon világosszürke szöveg nyilván olvashatatlan.
    A bejelentkező ablakon érdekes mód rendesen működik a felhasználónév és jelszó mezők átszínezése, vagyis itt sötét lesz a háttér a világos szövegszínhez. Ugyszintén nincs probléma a tagek gombjaival, amik maradéktalanul igazodnak az alkalmazott GTK témához.

    A probléma disztribucióktól és asztali környezetektől teljesen függetlenül jelentkezett, próbáltam openSUSE-n, Ubuntun (és származékain), CentOS-en, Fedorán, különböző asztali környezetekkel (KDE Plasma, Cinnamon, XFCE, Gnome's Hell). Ráadásul más oldalakon nem találkoztam ezzel a jelenséggel, szóval gyanítom a hiba a PH! készülékében van.

    Folytatás...

    pengwin 6 éve 7

  • Hardveraprós csalók, Alapok I.

    Ez a bejegyzés azért született meg, mert tegnap belefutottam egy csalóba hardveraprón.
    Ez volt az első ilyen eset, és arra késztetett, hogy megpróbáljak az eddigi aprós tapasztalataim alapján pár jótanáccsal segíteni a mezei hardveraprózóknak.
    A történet maga átugorható.

    A történet:

    Emberünk nagyon emberi áron kínált egy Asus Strix RX 480-as videókártyát, még bő másfél év garanciával. Friss regisztráció, 0 értékelés, de a hírdetés rendben volt: voltak benne saját(?) képek, és egy korrekt leírás magáról a kártyáról, ami nem is volt gyanúsan olcsó.

    Röpke hardveraprós privát üzenetváltás után Viberen folytattuk az egyeztetést, ahol még képeket is küldött a garancialevélről. Eddig rendben is lenne a történet, viszont a telefonos megbeszélés alatt jött az első intő jel: előreutalást kért, mondván őt már átverte egy érdeklődő ezzel a kártyával, mert nem vette át utánvételes kézbesítéskor. Hogy hogyan lehetséges ez egy 1 napos regisztrációnál és hirdetésnél, azt inkább hagyjuk is.
    Felajánlottam, hogy az utánvételes szállítás költségét előreutalom, a többit pedig átvételkor fizetem FoxPost automatánál. Ezen rágódott egy sort, majd közölte, hogy megbeszéli a párjával, és visszahív.

    Folytatás...

    pengwin 6 éve 86

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.