Hirdetés

2022. május 21., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) 0xmilan


0xmilan
őstag

Szemelyes atvetel. Kivetel nelkul... es akkor az ilyen fejfajasoktol megkimeled magad.

(#2) Freiherr válasza 0xmilan (#1) üzenetére


Freiherr
őstag

Nem mindenki büdöspesti lakos, bármily meglepő is ez..

Back to the future

(#3) Viktor77


Viktor77
félisten

Nem utalunk ismeretlennek 1Ft-ot se. Pont.

(#4) Chaser válasza Viktor77 (#3) üzenetére


Chaser
titán

nem utalunk referencia nélküli emberkének, pont ( : - és a referencia nem 10 értékelés, főleg nem az új rendszerben, ami valójában 2 ember értékelése 5 összetevőből, ph egyik újkori marhasága -

szerk:
az írónak:
4. Teljesen jogos az eladók ódzkodása az utánvételes szállítástól. Sokan felültetik őket, többe is kerül, körülményesebb is.
Viszont ha már fel lett ajánlva a szállítás előre kifizetése, és még úgy sem megoldható a dolog, vagy még így is komolyabb összegű előleget kér az eladó, akkor ott lehet valami sumákság is a dologban

az uv semmi ellen nem véd, fizetés után bonthatod ki, ha átvertek nem vagy előrébb mint utalással
ha én abból élnék, h embereket verjek át, akár utalásos, akár uv-s megoldással úgy csinálnám h koppannának, se jogszabályba nem ütközne, sem pedig polgári peres úton nem tudnának velem mit csinálni
_egyedüli dolog ami véd a referencia_

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#5) bitpork válasza Chaser (#4) üzenetére


bitpork
veterán

Csak a gumi , az véd- volt itt már Szögedön több százas számmal ember, közel 10 éves reggel oszt egyszer csak eltűnt. Remélem nem történt vele semmi baj, de akkor is ez történt.

Egyszerűen túl van lihegve ez a dolog. Ha pörög rajta a nép ha nem, nincs biztos megoldás. Még személyes átvételnél sincs meg az h pár óra után nem jön elő valami.

(#6) Chaser válasza bitpork (#5) üzenetére


Chaser
titán

az sem 100%-os, de konvergál hozzá, nyilván ha valaki elhalálozik akkor elhalálozik, vagy külföldre megy, akármi, ezért "hozzám szól" grancia 10-20e ft-ig max, nem 100e-s meg feletti vga-nál, drága alaplapoknál, stb

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#7) Bambuszpro


Bambuszpro
tag

Ha megoldható akkor személyes átvétel és az arú értékétől függően adásvételi szerződés. mondjuk egy 2000Ft- fülhallgatóra azért nem feltéten írnék de mondjuk egy 10k-s telefonra mindenképp (mi van ha lopott és letiltják, vagy a rendőrség fog kopogtatni ,hogy visszakérik stb)

Mondjuk ennél jobban távolsági adásvételt mint ahogy leírtad szerintem nem lehet biztonságosabban letudni.

Emlékszem ,hogy volt olyan ,hogy egy telefont hirdettem amire volt egy vevő. Megbeszéltük ,hogy postára adom utánvét meg minden. De csak az utánvét árát kértem el előre erre meg csak úgy elutalta a ~40k-s telefon árát egyben. Erre nem tudtam mit mondani. Valaki tényleg ilyen hülye magától?

Manapság az okos telefonok és a ostoba emberek korát éljük.

(#8) ncc1701 válasza Freiherr (#2) üzenetére


ncc1701
addikt

De akkor ne lepődj meg, ha a postás féltéglát hoz utánvéttel... Sajna csakis a személyes átvétel a biztonságos.

(#9) D1Rect válasza 0xmilan (#1) üzenetére


D1Rect
félisten

Akkor is simán átverlek, ha akarlak...

(#4) Chaser:
"az uv semmi ellen nem véd, fizetés után bonthatod ki, ha átvertek nem vagy előrébb mint utalással
ha én abból élnék, h embereket verjek át, akár utalásos, akár uv-s megoldással úgy csinálnám h koppannának, se jogszabályba nem ütközne, sem pedig polgári peres úton nem tudnának velem mit csinálni
_egyedüli dolog ami véd a referencia_"

Ott a pont, de sajnos az sem mindig.
Volt olyan megbízható ember aki rászaladt a tippmixre, meg nehéz helyzetbe került, stb.

[ Szerkesztve ]

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#10) Lauda válasza Chaser (#4) üzenetére


Lauda
félisten

Nekem is utaltak mindig szó nélkül, pedig sosem találkoztunk és azóta sem.

(#11) Lauda válasza ncc1701 (#8) üzenetére


Lauda
félisten

Az is max akkor, ha kipróbálod, teszteled a terméket. Ha az utcán a kezedbe nyomja, akkor is lehet hulladék.

(#12) kissk86


kissk86
újonc

Én nem régóta vagyok itt, ez csak a kölcsönös megbízáshatóságon működik.

(#13) Zicokuka


Zicokuka
senior tag

10 napos regges emberkével is volt már jó üzlet,viszont több évessel is rossz.A legjobb valóban a személyes,még ha persze úgy is át lehet verni az embert.A legjobb közelben vadászni és ha lehet ki is tudd próbàlni.Sajna 2 vga-t már buktam be itt,de legalább megvolt a tanulópénz.Utalni előre tényleg csak leinformálható emberkének szabad.

(#14) Chaser válasza D1Rect (#9) üzenetére


Chaser
titán

Az benne van, ilyen erovel reg negbizhato bolt is becsodolhet, lasd anno mistral, az ember megteszi amit tud, akkor nyugodtan alszik
Meg a nagy ebayen is feltunnek csalok esetenkent, hiaba ott a pp, fokozott ellenorzes, fereg mindig lesz, rutinnal ezek 95%-at egybol ki lehet szurni

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#15) ncc1701 válasza Lauda (#11) üzenetére


ncc1701
addikt

Persze, ez egyértelmű. Sajnos.

Mondjuk most úgy vettem procit kp-ra, h nem próbáltam ki, de csak jó értékelése volt a srácnak, és nem kellett csalódnom, tökéletes.

[ Szerkesztve ]

(#16) janeszgol válasza ncc1701 (#8) üzenetére


janeszgol
nagyúr

No ez az. Ez nem vilagos nekem a posztbol. Automata utanvetellel is lehet benne barmi mas. Ezt nem lehet kivedeni a kuldes fajtajaval. En csak egy tanacsot tudok adni. Csak olyan osszeggel vasaroljunk nem szemelyesen, aminek az elvesztese nem mar a lelkunkbe. Minden mas esetben ott a bolt, az aruhitel stb.

(#17) SP!T


SP!T
addikt

Én a Budapesten kívül lakó korrekt eladókat sajnálom, mert az ilyen nyomorultak jócskán megnehezítik nekik az eladást, hisz nagy eséllyel szükséges postázniuk az eladó terméket, mivel az adott városban, faluban jóval kisebb a lehetséges vevőkörük. Postával pedig az ember csak akkor vesz, ha nagyon nincs más választás.

Ha pedig túl olcsón adja és vidéki, már gyanús a tag... :) Ördögi kör, de sajnos én magam is így vásárlok. Ilyen a kis hazánk, hogy minden Budapestre koncentrálódik sajnos. Pl ha van eladó tárgyam 100 Ft-ért, de van vidékinek 95-ért nekem nem is kell alá mennem, mert tudom, hogy tőlem hamarabb megveszik.

[ Szerkesztve ]

There's a device that I've been using called a whoop.

(#18) betalokk válasza 0xmilan (#1) üzenetére


betalokk
tag

Maximálisan egyetértek! Jöjjön el érte és nézze meg, ne legyen lusta, különösen használt termék esetében.
Ha nem hajlandó eljönni, akkor keressen a környéken vagy lehet újat rendelni, esetleg eBay...

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!

(#19) Tikakukac


Tikakukac
titán

Nincs menekvés :B

Utánvétre jön a féltégla.

Van 500 vagy 1000 pozitívja és 0 negatívja? Lényegtelen, mai napig megy a biznisz, pedig legalább tudok az elmúlt 10 évből fél tucat olyan reget, akiknek voltak olyan húzásai, hogy könyvben fejezetet lehetne írni róluk.

Személyes? Ez a féltégla pontot már megöli, cserébe nagyon okos nem tudsz lenni. Amikor olyan rejtett hiba van egy cuccban, amit 30 perc vagy 1 óra nyomogatással a mekdönciben nem tudsz kihozni, bukó. Sorolhatnám hány szifon, laptop és egyéb ketyere került úgy hozzám, hogy tényleg értek a témához, megnéztem legjobb tudásom szerint és 1-2 nap vagy egy hét után meg is lett az oka, amiért el lett adva a portéka jó árban. Ami nyilván alaplapos szifonnál és egy lapcserés Latitude gépnél már gazdasági totálkár szint bír lenni.

Sokat lehetne még mesélni a lopott cuccok eladásának praktikáiról, a reballozott és ezt titkolt vidkarikról, okosban fércelt telókról, újként eladott nagykerbe visszavitt több cuccból összerakott fosokról, sajátként árult, megkímélt szintén refurbozott lerúgott szemetekről (egyik megbecsült kollégának ez a specialitása, nem tudom hogyan van még fent ennyi idő után), üzlet után kinyomozott legszövevényesebb életutat bejárt termékekről és édes mama, még mennyi ilyet tudnék írni.

Akármilyen szőrőstökű is az ember, a legtöbbet a kiskeres számla és garpapír, személyes tali és sok tapasztalat tud adni. Minden másnál bármi lehet. Bármi. De tényleg.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#20) Polllen válasza Chaser (#4) üzenetére


Polllen
nagyúr

és a referencia nem 10 értékelés, főleg nem az új rendszerben, ami valójában 2 ember értékelése 5 összetevőből, ph egyik újkori marhasága -

A tíz értékelés az új rendszerben 50 pont... Attól nem marhaság, hogy nem érted. :)
Így legalább az ember azt is látja, hogy a partner mire figyel és mire nem. A régi rendszernél ez jobb szerintem.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#21) haxiboy válasza D1Rect (#9) üzenetére


haxiboy
veterán

Huhhú, de volt ám, tipmixes kollegával nekem is volt "szerencsém"...

Azt nem értem miért jó ha átvernek valakit. Lehet ha szépen kérik akkor segítünk is, elvégre ezért van ez a közösség. Nyilván nem adománygyűjtésre vagy mittudomén, de ha valaki olyan helyzetbe kerül hogy teszemazt elvesztheti a házát mert van egy 200 ezer forintos tartozása. 200 forintot rászánnék. De ezek (vagy ők), nem tudom hogy illik megfogalmazni, inkább átvernek 2-3 embert, majd életük végéig büntetett előélettel rendelkezhetnek és csak "alja" munkát kapnak.

A másik meg hogy megpróbálnak eltűnni, és össze vissza hazudoznak. Ahelyett hogy azt mondaná hogy ne haragudj, nem tudtam volna máshonnan pénzhez jutni, írjunk egy papírt, vissza fizetem vagy ledolgozom.
Én amikor átvertek felajánlottam körülbelül 50k-val húztak le, felajánlottam hogy jöjjön el, amúgy is fel akarom ásatni nagymamámnál a kertet, ássa fel és eltekintek a dologtól. Felajánlottam hogy visszafizetheti 2 év alatt (ez havi durván 2000 forint), egyik sem tetszett neki így értelem szerűen ment a feljelentés.

Manapság bármilyen adás-vétel van. Nem csak az illetőt ellenőrzöm hogy megbízható-e, hanem az összes vásárlóját, mert láttam én már 500 pozitívos tagot, csak mindet ő adta magának...

Az utánvétezésnél teljes mértékben érthető a bizalmatlanság. Ha valaki utánvétezni szeretne akkor van hogy én is előre kérem az utánvét összegét, vagy esetleg elutalom, de nem szoktam problémát csinálni belőle. Ha valakinek ~2000forintot ér a becsülete, hát így jártam. De minden ilyesmit rögzítek magamnak, hogy ki mit mikor csinált, mennyiért vásárolt, fizetett-e stb gyakorlatilag így tudom kivel kell óvatosan, és ki az akiről tudom hogy tutira nem fog átvágni.

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#22) SP!T válasza Polllen (#20) üzenetére


SP!T
addikt

Ugyan arról beszéltek, ő is pontosan ezt írta. Bár szerintem is félrevezető az egész. Főleg, hogy nem tudod az egyetlen negatívat megkeresni, hogy mire kapta az eladó a 25millió értékeléséből. Ha van ilyen és én vagyok tudatlan mondjátok, mert örülnék neki.

[ Szerkesztve ]

There's a device that I've been using called a whoop.

(#23) 8th válasza haxiboy (#21) üzenetére


8th
őstag

Betalált nagyjából mindenkit a kockázatmentes sportfogadás baromságával. :D

(#24) haxiboy válasza 8th (#23) üzenetére


haxiboy
veterán

Akkor nem biztos hogy ugyanarról beszélünk.

Minket az illető - nem is annyival olcsóbb - de reális árú AMD kártyákkal vezetett meg. Elutaltuk a pénzt.

A terve az volt hogy felrakja tipmixre, nyer, a pluszt megtartja nekünk meg megveszi a kártyákat kiskerben.
A meccs eredményére gondolom rájöttetek :D

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#25) 8th válasza haxiboy (#24) üzenetére


8th
őstag

Most, hogy mondod rémlik valami ilyesmi. Tényleg nem rá gondoltam. Itt a sztori nagy vonalakban. :D

(#26) Polllen válasza SP!T (#22) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ő a pontokra értékelésként hivatkozott, aztán leírta, hogy az nem értékelés valójában.

Én meg azt írtam, hogy amit ő értékelésnek hív, az nem az. Azok csak a pontok. Nagyon nem ugyanaz az értelmezés.

Sajnos a szöveges értékelések nem kereshetőek, ami szerintem is jó lenn, de legalább ott van egyértelműen, hogy melyik kérdésre ment a negatív.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#27) SP!T válasza Polllen (#26) üzenetére


SP!T
addikt

Ha adsz egy "igen" vagy "nem" választ egy feltett kérdésre, pl hogy "Korrekt információt adott a termékről?", akkor az egy értékelésnek minősül, nem? Öt pontban tudod értékelni/pontozni. Teljesen mindegy szerintem minek hívjuk. De mondhatjuk azt is, hogy egy értékelés alatt adhatsz 5 pontot maximálisan. Ami meg azért nem igaz, mert ha "nem"-et pipálsz be nem 4 pontot adsz. Akkor is 5-öt kap, csak az egyik negatív lesz.

Ami szerintem nagyon béna megoldás mellesleg. Én is ezért nyaltam be az 1500 pontból 1 db negatívat. "Megfelelő csomagolásban kaptad meg a terméket?" - erre a kedves vásárlóm nem értékelést (pontot) adott, mert microSD-t nem tokban adtam át neki. Ott szenvedett hogy hova rakja el... Jeleztem, hogy nincs semmi tokom hozzá előre a hirdetésben. Ő pedig bepipálta, hogy nem volt megfelelő csomagolásban, de nem negatívat akart adni. Szóval kicsit másképp értelmezte. Nem úgy hogy fekete vagy piros. Szimplán válaszolt.

There's a device that I've been using called a whoop.

(#28) pengwin válasza 0xmilan (#1) üzenetére


pengwin
addikt

Persze, a személyes átvétel a legbiztosabb, de csak úgy van értelme, ha rögtön tesztelni is lehet az árút még az eladó jelenlétében, fizetés előtt.
Csak ez nagyon leszűkíti a választékot. Ahogy előttem is írták: nem mindenki budapesti lakos, nekik ez máris komoly problémát jelentene.

Meg míg én simán ki tudtam pl. szűrni az eladó megadott adataiból, hogy át akarnak verni, addig ez személyes átvételnél kevésbé lehetséges, mert ott igazából nem is kell semmi adatot megadnia neked.
Ha pedig nem tudod helyben tesztelni megfelelően az eszközt. akkor akár téglát is kaphatsz.

(#4) Chaser
Igen, a referencia az egy jó dolog... csak az a baj, hogy közel sem ad 100%-os biztonságot. Feltört fiók, kamuértékelések haveroktól, de akár régi tagra is rájöhet az örület.

Nem árt egy kis extra elővigyázatosság. Én is csak azért írtam meg ezt a bejegyzést, hogy pár praktikát

Az utánvét két dolog miatt jó:
1. Egyértelműen össze van kapcsolva a feladó és a te személyed, és az, hogy te mégis miért is fizettél neki pénzt.
2. Mint írtam sok több futárcég is értékbiztosítást kínál az utánvételes csomagokra. Ez a csalás ellen ugyan valóbansemmit sem véd, viszont egy pluszt biztosíték az eladónak és a vevőnek is, elvégre kisebb a veszélye, hogy valamelyik fél megkárosodik, mert az áru tönkremegy szállítás közben.

Amit meg te írsz, az a lehetetlen kategória: nem tudsz nem jogszabályba ütközően átverni embereket. Legalábbis én nem tudok ilyet kitalálni, de lehet ezért kell dolgoznom még mindig... ;]

(#5) bitpork
Persze, túl van lihegve a dolog... de ha nem foglalkozunk vele, akkor annak csak több átvert ember lesz az eredménye.
Az értékelések sem akadályozzák meg varázslatosan a csalást, nem olyan csodagyógyszer a rendszer, mint amilyennek itt egyesek beállítják.

(#16) janeszgol
Igen, lehet más a csomagban, mindegy hogyan veszed át.
Ezt sajnos nem tudod kiküszöbölni.
De az automata vagy PickPack Pont legalább minimalizálja annak az esélyét, hogy egy jóhiszemű üzlet meghiúsoljon csak azért, mert épp rosszkor hozta a futár a csomagot. Ezért szerintem ezek az átvételi módok a vevőnek kényelmesebbek, az eladónak meg kicsit biztonságobbak.

Az pedig az utánvétel sajátossága, hogy legalább lesz valami "lepapirozott" nyoma kettőtök üzletének, esetleges átverésnél nem kell hivatkozni egy banki átutalásra és egy csomagazonosítóra, amiknek nincs semmi köze egymáshoz.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#29) pengwin válasza SP!T (#17) üzenetére


pengwin
addikt

Vettem már CPU-t megbízható vidéki tagtól, előreutalással.
Adtam már el VGA-t utánvétellel vidéki vevőnek.
0 értékelése volt, kevesebb mint egy hetes regisztrációval, de egyenes volt, nem ügyeskedett, trükközött, amit egyszer megbeszéltünk az úgy is volt.

Sajnos tényleg nehezebb a vidéki eladók élete itt hardveraprón, de ez valóban az ilyen csalók miatt van így.

Nem hiszem, hogy bármi amit leírtam a spanyolviasz kategóriát képviselné, vagy akár csak megközelítőleg elfogadható védelmet nyújtana a csalók ellen. De azért mindegyik segít egy kicsit, hogy nagyobb biztonságban lehessen üzletelni.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#30) Freiherr válasza pengwin (#29) üzenetére


Freiherr
őstag

Van még egy lényeges szempont: az íráskép, a fogalmazás mikéntje, mivel itt nincs fésztufész.Abból is sok mindent le lehet szűrni az ipséről, persze nem 100%-os módszer.

[ Szerkesztve ]

Back to the future

(#31) SP!T válasza Freiherr (#30) üzenetére


SP!T
addikt

Igen! Nem rég írtam egy eladóra, hogy mikor lehetve átvenni Budapesten? Mivel több város volt megjelölve a hirdetésben. A válasz "mikorra kéne?" minden féle köszönést nélkülözve. Nem is válaszoltam.

Szabadidőmben a facebook piacot szoktam nézni és szörnyülködni, hogy mennyi írástudatlan létezik, akik drága telefonokat és egyéb technikai kütyüket adnak el. Nem tudom elképzelni miből élnek. Subaru, a háttérben a mocsár, putri és kakasok. :D Illetve a 16 éves Pistike, aki teljesen kulturált a képek alapján, de "elado a Kona bijciglim, alíg hasznátas ép álapotzu". :(

[ Szerkesztve ]

There's a device that I've been using called a whoop.

(#32) 0xmilan válasza Freiherr (#30) üzenetére


0xmilan
őstag

Van még egy lényeges szempont: az íráskép, a fogalmazás mikéntje

A büdöspesti-vel mindenkepp jo benyomast keltettel. :DDD

(#33) Tikakukac válasza 0xmilan (#32) üzenetére


Tikakukac
titán

Épp akartam mondani, ha nem sötét szabolcsi lennék alapból és csak másodlagosan pesti, akkor felkapnám a vizet :P

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#34) Chaser válasza Polllen (#20) üzenetére


Chaser
titán

En wrtem, koszonom, ha ebayen sikerult eligazodni talan itt ia, laikusnak felrevezeto, az ebay es vakera ertekelesi rendszerenek oszvere, semmi ertelme
1 ertekeles-negativ/pozitiv, ezen belul kulon szekciok %-osan v csillagozva, az eleg egyertelmu
Raadasul phs ertekelesnel negativ sem keresheto, ha azovegesen is ertekeltek vissza lehet olvasbi ha valaki raszanja az idot, a regi "piros pont" rendszer bar faek egyszerusegu volt, de jobb

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#35) tibor72


tibor72
tag

Jól összeszedett leírás, csak ez nem a PH legolvasottabb oldalai közé tartozik, az "újoncok" akik "beesnek", de még a régi tagok közül sem biztos, hogy idetalálnak és el is olvassák. Címoldalra hoznám mert ez így, ebben a formában közérdekű és informatív, semmilyen negatív reklám érzete sincs a PH-ra nézve. Ez tapasztalati úton szerzett leírás, útmutatás. Mindenképp nagyobb nyilvánosságra ítélném. :R
Nem utolsósorban, nem azzal kezd: soha ne utalj előre... mintha ezzel meg lehetne oldani minden problémát. Én sem utaznék az ország túlfelébe semmilyen jó áras termékért mert az útiköltség, +1 nap szabi nagyon nem éri meg, és mint írták úgy is lehet szívás a személyes találkozó. Akkor már webshop, és lehet sokkal jobban jövök ki, mint ismeretlenül használttal.

(#36) Chaser válasza tibor72 (#35) üzenetére


Chaser
titán

a "soha ne utalj előre" csak azért van, h levédje magát a ph, ennyi
a használtnál mindig az ár kérdés, ha nem röhejes bolti br - 5%-ért akarják eladni, hanem nettó alatt 10-20-30%-kal akkor oké ha garancia is van és érdemi helyre, nem nevesincs teleüpélésen ugyanilyen boltba, persze ez is terméktől függ, mennyire szeret meghibásodni, vagy mennyire nem, garancia nélküli vga-ért én pl bolti br 50%-nál nem adok többet ha 30e ft feletti, nem éri meg a rizikó, akkor sem ha "új", 100e vagy afeletti kategóriánál meg végképp

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#37) Mokó


Mokó
aktív tag

Nos látom összejöttünk tapasztalatot megosztani,jöjjön néhány sztori úgyis kikivánkozik.

Videókártyát akartam venni,felhivtam az emberünket.Beszéltünk erre már más néven mutatkozott be mint a hirdetés,jó van ilyen,de ha valaki Imre a hirdetésben ne legyen már István (nem-nem Imre Istvánnak hivták,igaz keresztelő Szent Jánossal is lehet bizniszelt közben) szóval,mondom ez még ok,de hivjam már másik számon ez a telefon nem az övé,nah itt kezdett gyanús lenni.Rendben személyes találka,egyedül jön tali a megbeszélt helyen.Srácok,ha tudom a körözési lista jön velem szembe aznap (és nem is egyedül mer a "tesvírek" ugye),fel se hivom.Borsodi gyerek vagyok,happy end lett én kaptam olcsón kártyát ami működött is (igaz rányomtam fél flakon féktisztitőt fertötlenités cimszó alatt).Szóval aki már névvel,elérhetőséggel variál joggal gyanús és kezeljétek is úgy!

Hasonló rövidbe,telefonba minden full normális,hang orgánum minden,személyesen adnánk el a cuccot,jön a földöntúli értelmiségiek hada...mondom csak ne ezek legyenek.Jól megnézzük egymást semmi reakció sehol.Mondom havernak (akkor mi 2en voltunk) csörgesd már meg;erre megszólal az "aranyeső" a népességünk kevésbé jól iskálozott csoportjából.PCIEX kártyát vittünk nekik.Aztán kiderült ők AGP-set szeretnének a "péötösikszpésgépbe".Még jó hogy nyár volt és legalább az utazást élveztük valamelyest.

Komolytalanok;

Emberünk hiv hogy venni szeretne tőlem.Mondja "ó bocs hivj már vissza",mondom ok ezen a számon?nem nem a telefonfülkéjén mennyi az tesó"<-itt raktam le a készüléket nevettem is.

Anyuci vagy akárki kéri ő venné meg de nem tudja netbankon hogy utaljon-tudatlanság mintapéldája,egyszer voltam hajlandó végigszenvedni.Soha többet.Ahogy a van egy haverom aki elviszi majd tőled de nem akarja megadni az elérhetőségét hol élünk?Ha fél kiadni,menjen zárdába vagy tudomisén'.

Srácok,ha nem tartanak a nyakatokhoz kést,aztmondom csak hatalmas körültekintéssel vágjatok bele az üzletbe,ki tudja milyen mély a nyúl ürege,nem?

50-60 értékelés alatt nem is igazán állok szóba felhasznűlóval,igaz nekem is csak ~200 van de már ha nem uszott el 50,csak mert értelmes a felhasználó akkor egy sem...És még egy tipp;van pozitiv oké,nézzétek meg eladni,vagy vásárolni jött többet!Sokszor visszakeresem régi üzleteit,elég könnyű,és sokszor ottvan a hirdetett termék aminek igy az előéletőrel akár lehet tudomásunk is.PL;1 éve nálam van a termék;aha ott van az értékelést amit kapott/adott érte 1 hónapja van nála,jah persze.
Nah szép jó estét,még a végén felidegesítem magam.
Lehet lessz pár "type-o" a szövegben közben adóbevallottam is,bár aki ezeket szereti felhántorgatni arról is megvan a véleményem.

[ Szerkesztve ]

(#38) Met


Met
veterán

Én most eladtam 1-2 dolgot. Ilyenkor mindig kicsit megbánom hogy nem vártam meg míg elromlik és dobhatom ki.
Hangkártyát hirdettem 6k-ért, szállításra opciónak megadtam vaterafutárt DPD-vel. Rám írnak, utal 6400k-t, 800ért feladom neki elsőbbségi ajánlottan, bubis borítékban, így 5600 a kártya.
Visszaírtam neki.

1. nem küldök hangkártyát bubis borítékban, egyrészt mert megvan a doboza, másrészt eltörhet, de elég ha csak egy kondi letörik róla már annyi neki.
2. nem állok órákat a postán sorba, azért van a DPD mert házhoz jön és másnap már a címzettnél van a cucc, postánál ez nem biztos és lehet csak egy értesítőt dob be és akkor a címzettnek is sorban kell állni.
3. a kártya ára még mindig 6000 forint+szállítás ha szükséges

És még ő volt megsértődve. :U

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#39) Freiherr válasza 0xmilan (#32) üzenetére


Freiherr
őstag

A bosszú hidegen és érlelve az igazi: 30 hsz. múlva csaptál le a mondanivaló lényegét teljesen mellőzve, vagy meg sem értve, ütős volt. :)

Back to the future

(#40) Tikakukac válasza Mokó (#37) üzenetére


Tikakukac
titán

Friss sztori. Kolléga 500 pozitív felett. Fénygépet vinné. Mondom semmi gond, tied. Sokat megy, meg izé. Posta nem biztos jó, személyes. Összehoztuk. Terveztem-terveztem, de lett megoldás, hogy ne nekem kelljen mennem a géppel. Mint utólag kiderült, ha én hazamegyek azon a héten, akkor potyára tekerem le az 500km-t oda és vissza, megy a pénzem és húzom fel magamat.
A fénygép utazott 250km-t egyik otthoni barátommal, majd elvben a kolléga átvette volna mikor jön hazafele az egyik elfoglaltságából, szüleim pont metszik az útvonalát, micsoda szerencse ez. Gép hazakerült. Hívom mi a helyzet a megbeszélt időben. Semmi. Utána kicsit. Semmi. Hívom szülőket, hogy semmi túra, mai nap bukta. Írtam is, semmi. Másnap is semmi. Aztán valahol 4-5 nap után jött üzi, hogy hát bocsi, de a dolgok, meg a nem úgy alakult, meg elfoglalt, aki üzletelt ezt ismeri, klasszikus mese és hab esete, mosogatja magát az ember. De nem kell a gép. Hogy közben hány embert mondtam vissza? Hogy én előre terveztem közben? Hogy nekem mennyi időmbe és erőmbe telt mire ezt szerveztem. Kit érdekel? Ő valószínűleg azt élvezi, hogy ezt megteheti más emberekkel, mert valami kattanva van odafent a kobakban.

És ebből qrva sok van. Csak azt nem értem ez miért jó. Tizensok év után sem.

Jahj legszebb, hát igen, jönnek az emlékek.

Rendeltem apróról 2 ködlámpát kocsiba. Ritka cucc sajnos. Külön kiemeltem, hogy alaposan csomagolja be, mert egyet hozattam egy hete és az is darabokban érkezett meg, mert az üveg törik ha nem csomagolják. Erre elküldi bzdmeg egy hatszor akkora dobozban, nulla csomagolással vagy szivaccsal. 2 napig takarítottam a szilánkokat, mert a dobozt kinyitottam és hullottak a földre és szőnyegre. A másik oldal válasza: hát ő nem téríti meg, mert hát a postásnál kellett volna reklamálni. Hogy anyámnak honnan kellett volna tudnia mi van dobozban és kit érdekel mi van belül, ha kívül sértetlen maga sem tudta megmondani. És hajtogatta a baromságát, míg 4-5 telefon után csak utalt. A morál iszonyatosan a béke segge alatt van. Az tuti.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#41) betalokk válasza Tikakukac (#40) üzenetére


betalokk
tag

Ez valami félelmetes! Hogy a viharba van ehhez türelmetek, idegrendszeretek? Persze, ha ebből éltek megértem, de ha nem, akkor nem tudom mire vélni, hogy ennyire kinyaljátok a seggüket.

[ Szerkesztve ]

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!

(#42) 0xmilan válasza Freiherr (#39) üzenetére


0xmilan
őstag

A #30-ra reagaltam OFFban, nem a #2-re (csak azt hivatkozva). Nem bosszu volt, ne vedd tul komolyan.
Amugy egyetertek; budospesti lakoskent joval nagyobb eselyem van vevot talalni, vagy vevokent eladot talalni, mintha nem lennek budos. Ez van, de szerencsere itt parfumbol is nagyobb a kinalat.

(#43) Tikakukac válasza betalokk (#41) üzenetére


Tikakukac
titán

Mivel nekem ez hobbi is, így elég gyorsan pörögnek nálam a katrancok. Nyilván leadhatom boltba is, csak valahogy nekem az a 40% amit lenyel a bolt azért mégis hiányozna. 10-15%-nál szerintem már nem gondolkoznék. De ez mese.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#44) betalokk válasza Tikakukac (#43) üzenetére


betalokk
tag

A bizalmatlan és a lusta (aki nem szánja rá az időt, energiát a személyes találkozóra) emberekkel nem foglalkozom. Igaz, én megtehetem...

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!

(#45) Tikakukac válasza betalokk (#44) üzenetére


Tikakukac
titán

A földrajz mocsok dolog. Van az a szint, ami megoldható. Van, ami nem. Mikor Nyíregyen laktam nem sok esély volt Győri találkozókra. Beletettem volna időt meg energiát, de van egy határ ami nevetséges. 15 óra vonatozás már pont az :B Most Pesten ezerszer egyszerűbb minden, főleg, hogy minden helyen van valami ismerős. De azért ha így menne a világ igen cudar volna. Főleg annak, aki nem rendelkezik ilyesmivel.

Egyébként mentem már le Pestről Pécsre személyes talira, úgy, hogy a faszival beszéltem még a megérkezés előtti 10. percben is. Utána soha többet. Mint kiderült ő is klasszikus csaló volt szifonokkal, de annyi gerince nem volt, hogy elmondja, hogy haver, itt semmilyen teló nincs, nem is volt, nem is lesz.
Tanulópénz volt az is. A személyes találkozóval is kenheted a kenyeret, az sem garancia, hogy az illető elmegy egyáltalán. Te meg állsz az ország másik felén az állomáson, mint egy idióta ;)

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#46) betalokk válasza Tikakukac (#45) üzenetére


betalokk
tag

Vásárlásnál valóban rá lehet fargni, ha nem jön el, de az legyen a legnagyobb baj.

Eladásnál viszont ritkán alkalmazkodom: vagy eljön vagy nem. Ennyi.

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!

(#47) Tikakukac válasza betalokk (#46) üzenetére


Tikakukac
titán

Hát baj tud lenni. Összesen 6 óra vonat és -6k az baj :B

Eladásnál igen. Alapvetően a rendszer az olyan, hogy ha nekem kell valami, akkor érte fogok menni. De ugye jót akar az ember, meg kiszállni a cuccából, főleg, ha berendelte a másikat. Hát a kolléga a géppel legutóbb rendesen odab@szott a terveimnek. De sok boldogságot kívánok neki és sok hasonló vevőt a cuccira. Élvezze csak :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#48) Jhonny06


Jhonny06
veterán
LOGOUT blog

"Először is az, hogy a hardverapró ide vonatkozó jótanácsai véleményem szerint a gyakorlatban semmit sem segítenek az egyszeri aprózóknak abban, hogy elkerüljék a hasonló embereket"

Akkor neked nem sikerült elolvasni a Hardverapró alapokat. Kb. az az első pont, hogy soha, semmilyen körülmények között ne utalj előre. Szóval ez az egész sztori 2 perc alatt elkerülhető.

(#49) Tikakukac válasza Jhonny06 (#48) üzenetére


Tikakukac
titán

Mint ahogy ezt kiírja a vatera, jófogás és már a legtöbb oldal. Ennek egyetlen oka van: el lehet mondani, hogy ha gáz van, akkor mi leírtuk. Ezektől az alapigazságoktól tudok karmolni rendesen. Ha nem mész ki az esőbe, nem ázol meg. Azt a qrva, nem semmi. Én pedig továbbra is szeretek előre utalni. Ha valaki át akar b@szni. az utánvéttel is meg fogja csinálni.

Mondok akkor egy valódi tanácsot: az adott termékre vonatkozó hiba és javítási topikban szűrjük le a felhasználót. Nem 1-2 esetben sikerült már kideríteni, hogy javított vagy vízkáros esetleg továbbra is hibás cuccot akar eladni a madár.
Mondok másikat: próbáljuk meg visszanyomozni a cuccot, ha lehet. Esetleg guglival is. 2 baromira gyanús, 99%, hogy lopott fényképezőt sikerült kiásni így az indexes fórumból, amiket átraktak apróra, amit átvett az egyik népszerű kereskedő (akinek volt már pár hasonló esete) ami utána elment immáron értékelés nélkül valakinek.
Harmadik tanács: amikor piaci ár alatt 50%-al akarnak eladni olyan laptopot, amiről a gazdi semmit sem tud, le van jelszavazva és minden mindegy neki, csak vedd meg... no, akkor is feltételezhető, hogy valaki átqrásra hajt vagy a cucc erősen lopott.
Legyen negyedik is: kezdő csalók és vadászok szoktak multiregezni és kopizni hirdetést, segít a Google. Ha nagyon nincs szinkronban a hirdetés címe, a leírása, a termék és a képek, akkor tessék megfordulni. Tegnap bukott le egy MacBook és Dell AIO-t "áruló" illető ezzel a módszerrel.

Na, ezekkel elkerülhető az átverés vagy redukálható a szopófaktor. Igaz, nem annyira egyszerű, mint a ne utalj előre és lehetőleg ne is vásárolj semmit, a szobádból meg sose lépj ki az utcára, mert rád fog esni egy meteor, de ezért apró és nem számlás kisker.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#50) Kalandor válasza Freiherr (#39) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

Pedig igaza van. Simán leírhattad volna, hogy nem mindenki pesti, de te azt írtad, hogy nem mindenki büdöspesti.

A két mondat ugyanúgy igaz, mert tényleg nem mindenki fővárosi, a különbség csak ahogy írod, "a fogalmazás mikéntje". Vagyis az, amire írtad, hogy "Abból is sok mindent le lehet szűrni az ipséről, persze nem 100%-os módszer."

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.