2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Gépújítás anno és most

    Update: 2018.12.06.

    - Nekem egy jobb számítógép kell! - gondoltam magamban 2015 karácsonyán. Az egyetemre szüleimtől kapott Acer laptop akkoriban már nagyon a végét járta. Szobatársam többször felriadt álmából, hogy kapcsoljam ki a porszívót, pedig csak a facebook-ot görgettem elalvás előtt. A játék eleinte még megoldható volt rajta, legalábbis jobban mint az otthoni Pentium 4-es gépen (ekkor 2009-et írunk). De mondjuk ki: nem öregedett jól a kis masina. Mára ormótlan, zajos, évek óta akkumulátor nélkül használt kis teljesítményű kényszermegoldássá csökevényesedett. A kijelző is döglődik, legalábbis a háttérvilágítás mintha kezdene megszűnni rajta. Pedig nagyon vigyáztam rá, egy karc sincs rajta, csak a használatból eredő kopásnyomok. Ó és az a remekbe szabott ollós billentyűzet!

    Folytatás...

    Johnny_vT 5 éve 6

  • Amikor egy normál detektívregény már nem elég... (mondhatni könyvajánló)

    Szokatlan viszonyt ápolok az olvasással mint szórakoztató tevékenységgel. Egyszer hónapokig nincs rá ingerenciám, egyszer meg majd megveszek, hogy kezembe fogjak egy kellemesen könnyed irodalmi művet. Aztán miután megvásároltam a kinézett jó hírű kalandregényt/krimit/thrillert és beletettem 2-3 órát, a lelkesedés különböző okokból hirtelen alább hagy és sok esetben a könyvjelző azóta sem mozdult sehova.

    Próbálkoztam sok témával és stílussal, de bevallom őszintén, utoljára a Harry Potter sorozat kötött le annyira, hogy nap mint nap visszavágytam elé. Ez konkrétan 15-18 évvel ezelőtt történt, hogy érzékeltessem a probléma távlatait. Most éppen ismét egy olyan hullámhegyet élek, mikor tombol bennem az olvasási láz és ennek apropóján, teljesen véletlenül bukkantam rá a bejegyzés témáját is adó weboldalra.

    De ne szaladjunk még ennyire előre...

    Folytatás...

    Johnny_vT 6 éve 4

  • Sándor (pt.1)

    Mit látok?
    Ezek egy amatőr hobbi író legelső szárnypróbálgatásai a novella bizniszben. Írni úgy igazán sosem tanítottak, anno irodalomból is csak kegyelem kettessel mentem át az érettségin, mindezek ellenére buzog bennem a vágy, hogy szöveges formában elégítsem ki kreatív hajlamaimat. Ennél fogva a történet(ek) bugyutaságait részben nézzétek el nekem, részben pedig kritikus hozzáállással segítsetek, hogy tovább fejlődhessek! :)

    Az itt megidézett történetet fokozatosan fogom bővíteni és egy-két fejezetenként új blogposztot készítek neki, hogy az adott részek véleményezése egyértelmű legyen.

    Prológus

    A szokásosnál is lassabban jár körbe a nagy óra mutatója.

    Újabb izzadságcsepp folyik végig borotválatlan tarkóján és azonnal egyesül a hátán összeérő, hatalmas pisztolytáskákkal. Megigazítja lagymatagul felcsíptetett névtábláját: Kovács Sándor, hitelügyintéző.
    Mereven, de fürgén forog egy ceruza az ujjai között. Jobb lábával alig hallhatóan a ZZ Top La Grange című klasszikusát dobolja, a szokásosnál is gyorsabban. Szemével a nagy órát fürkészi, majd lepillant az előtte heverő űrlapra, amit egy idős bácsi töltöget.

    Folytatás...

    Johnny_vT 6 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.