2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mi legyek, ha nagy leszek: még én sem tudom...

    Egy hete kellett leadni a suliban a lapokat, amikben eldöntöttük milyen fakultációt szeretnénk felvenni a jövő évben. Miután sok mindenkit megkérdeztem, arra a következtetésre jutottam - nem meglepően -, hogy a matek+fizika kombó a legnépszerűbb. Ezeket akkor ajánlatos felvenni, ha műszaki pályában gondolkozik az ember. Nyilván azért választották ezeket, mert mérnökként könnyebb munkát találni, mint közgazdászként vagy bölcsészként. Nagy valószínűséggel nem lesz belőlük diplomás utcaseprő, ha elvégzik az egyetemet.

    Engem viszont kicsit sem érdekel ez a vonal; annál inkább a nyelv (főleg az angol, most készülök felsőfokúra, de a némettel is próbálkozom több-kevesebb sikerrel :) ). Továbbá el tudnám magam képzelni valamilyen gazdasági szakemberként, mert ezt kifejezetten izgalmasnak találom.
    Találtam is egy szakot -nemzetközi gazdálkodás (angol nyelven) -, ami pont bele illik a képbe. Csak hogy, mivel szinte lehetetlen nagyon nehéz bekerülni az ilyen szakokra államilag támogatottan (fizetős sajnos teljesen ki van zárva), ezért gondolkoznom kellett valamilyen alternatívában.

    Folytatás...

    dipeti 12 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.