2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Óriási kamu a paleo diéta

    Újabb kutatás sorakoztat fel tudományos bizonyítékokat amellett, hogy a napjainkban népszerű paleo étrendnek valójában nem sok köze van a nevét adó paleolit korhoz. Ez nem véletlen, ugyanis a vizsgálatok szerint őseink nem jutottak volna messze egy ilyen diétával, de legalábbis nem arra a fejlettségi szintre, ahol ma tartunk.

    A paleo étrend lényege, kicsit leegyszerűsítve, hogy magas fehérje- és alacsony szénhidrátbevitelre épít, és úgy általában a feldolgozott élelmiszerek kerülésére ösztönöz, illetve a már a paleoit korban, vagyis a mezőgazdaság megjelenése előtt is elérhető ételeket preferálja. A hús, hal és a legtöbb zöldség és gyümölcs jöhet, a gabona, krumpli és hasonlók nem.

    Folytatás...

    daczkó 9 éve 111

  • Tíz éves a Szerelmes vagyok, ennek örömére mostantól tizennégy nyelven hallgatható

    "Iszonyú gyorsan öregszünk, ennek pedig egy újabb biztos jele, hogy a Bëlga generációs párkapcsolati himnusza, a Szerelmes vagyok idén ünnepli megszületésének tizedik évfordulóját. Ezen alkalomra a zenekar tagjai tizennégy nyelven vették fel újra a számot, az eredeti klipet alapként felhasználva. A soknyelvű verziók egy lemezre is felkerültek, bemutató pedig most szombaton az Akváriumban, a Nemzetközi Tebeléd Napon. Ez lesz az egyetlen alkalom, amikor az albumot meg lehet majd vásárolni. Minden más info a zenekar Facebook-oldalán. "

    Teljes cikk 444.hu.

    Személyes favorit a japán és a flamand.

    daczkó 9 éve 2

  • Éljen veszélyesen! Használjon Internet Explorert és Mac OSX-et!

    "Közzétették a különféle szoftverekben és operációs rendszerekben talált sérülékenységek, biztonsági rések 2014-es összesített statisztikáját. Az előző évek stagnálása után tavaly hirtelen megugrott a felfedezett (és jó esetben befoltozott) lyukak száma a szoftverekben. 2010 és 2013 között 3500-4500 magasságában ingadozott ez a szám, tavaly pedig 7000 fölé emelkedett. Ez azt jelenti, hogy minden áldott nap átlagosan 19 új sérülékenységet fedeztek fel a biztonságtechnikai szakemberek és/vagy a hekkerek."

    Teljes cikk.

    daczkó 9 éve 10

  • Facebookozók milliói állítják, hogy nem szoktak internetezni

    "....A LIRNEasia kutatói három éve jöttek rá az anomáliára, és azóta felmérésekkel támasztották alá, hogy Thaiföldön, Indonéziában, a Fülöp-szigeteken meg Mianmarban is többen állítják azt, hogy szoktak facebookozni, mint ahányan elismerik, hogy használják az internetet. Egy másik kutatócég, a Research ICT Africa Afrikában is hasonló eredményre jutott: a mobilozók közül 3-4 százalékkal többen állították, hogy használják a Facebookot, mint azt, hogy neteznek...."

    A teljes cikk fellelhető a 444.hu-n!

    daczkó 9 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.