2019. július 17., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Adobe-anomáliák

  Adobe szoftvereket legálisan használókat szeretném kérdezni

  Szóval, egy ideje már szemezek 1-2 multimédiás szoftverrel, és szeretném megtanulni ezek használatát legalább alapszinten. Az ingyenes beszerzési lehetőségekért sosem rajongtam, így néztem fel az Adobe oldalára, ahol rögtön szembesültem is egy problémával: hallgatóként valószínűleg járna a -60%-os kedvezmény. Azért valószínűleg, mert a fül, ami oda vezetne, inaktív.

  Ez normális? Vagy az országban egyáltalán nem érhető el ez az opció? Le van fordítva magyarra, szóval...

  akaszajanos 4 hónapja 5

 • Így nyírt ki majdnem a magyar kókányolás

  Aki ismer, tudja, hogy a hideg kiráz minden kókányolt dologtól, de főleg azoktól az emberektől, akik száját elhagyja a "jóvanazúgy!" mondat. Ez magyarra átrántva kb. annyit jelent, hogy ,,életveszélyes, de lesz#rom", és hasonlók.

  Lauda fórumtársunk ajánlotta januárban itt a ,,Vigyázz! Erősáram! - 117 megtörtént baleset" című könyvet, amit sikerült is beszereznem, és most felbátorodtam, hogy leírjam a saját történetemet - természetesen én leszek a balesetes, ahogy a könyv fogalmaz.

  Pár éve került hozzánk egy kábeldob. Házi gyártmány, fém rudakból van hegesztve, stb. Nem is volt ezzel komoly gond, működött megfelelően, de részben a sok használat miatt kellett idővel javítani. A műanyag dugvilla a sok eséstől már eltört, szigetelőszalaggal volt összefogva, ami engem eléggé zavart.

  Vettem egy új, strapabíró dugvillát. Úgy voltam vele, a korábbit célszerűbb egyszerűen levágni, mint kibontani a kilométernyi szigetelőből - szakmailag itt hibát nem követtem el, mégis ez a döntésem bizonyult majdnem végzetesnek.

  Le is vágtam, majd az új dugvillába figyelmesen bekötöttem mindhárom kábelt; a sárga-zöldet a földelésbe, a kéket és a barnát a két dugvillára. A csavarokat többször ellenőriztem, hogy mindet meghúztam-e, majd a borítást is ráhelyeztem.

  Folytatás...

  akaszajanos 1 éve 41

 • Vége a DiákOffice-programnak?

  Tegnap terjedt el a hír, hogy a Microsoft korrupciógyanú miatt azonnal felmondott az állami szállítóknak.

  Hatással lehet ez a Tisztaszoftver Programra? Elvégre az is egy állammal megkötött szerződés nyomán indult el, nyilván nem ingyen, csak nem a diákság fizetett érte.

  akaszajanos 1 éve 20

 • Rózsaszín köd - ezt nem reklámozza a legnagyobb hazai netszolgáltató

  2017 novembere van. Lassan 2018-at írunk. A mobilipar szárnyal, lassan itt az 5G, várakozási idő nélkül nyílik meg minden alkalmazás a mobilunkon és a számítógépünkön. Lassan egyenértékű lesz a számtech szaküzletek zöme egy NASA-köponttal, annyira futurisztikus némelyik részleg.

  Ezeknek az eszközöknek azonban az egyik legfontosabb működtetője és összekötője az a bizonyos internet nevezetű bigyó.

  A reklámokban gigabites hálózatokról nyújtanak tájékoztatást minden formában, és a napokban már a duplája is megjelent annál a bizonyos szolgáltatónál, amelyik vezetése már konstans csuklik.

  Mert ez nem a valóság.

  Ha nem vagy szerencsés, márpedig a legtöbb ügyfél még mindig nem az, akkor az elérhető legjobb "szolgáltatás" 10/0,5. Dehogy gigabit, te csacsi, hát mire gondolsz? :B Megabit. Éppen túlléptünk a kilobiten, micsoda innováció!

  Most pedig nézzük, mire nem elég ez lassan 2018-ban, mint egy cirka 10 000 fős városban elérhető legjobb csomag:

  10 megabit / s feltöltés

  Papíradat, vezetékkel csatlakozva is 6-7 körül mozog a gyakorlatban. (A ping 20-30 ms körül mozog.)

  Folytatás...

  akaszajanos 1 éve 60

 • MacBook Air fél év távlatában - jól MACleszünk

  Lassan fél éve már, hogy dobtam egy fejest az ismeretlenbe, és egy teljesen új világ felfedezésébe kezdtem: megvettem életem első számítógépét (hívhatjuk annak?), amin nem az elmúlt 10 évben megismert és megszokott környezet futott.

  Hogyan indult ez az egész?

  Utódot kerestem korosodó Asus laptopom helyére, és elsődleges szempont volt az üzemidő, a minősíthetetlen, alacsony felbontású matt kijelző elfelejtése, valamint a megbízhatóság, ami majd az egyetemi évek alatt fog igazán számítani. Nem volt mondjuk olyan nagyon öreg az Asus, hardveresen majdnem jobb a jelenlegi gépnél, de a Windows és az anyagminőség (plusz a kijelző, üzemidő) miatt már nem bíztam meg benne hosszabb távon.

  Windows helyett Mac?

  Eleinte nem ez volt a terv. Nézegettem Asus és Dell noteszeket, de egyik sem győzött meg. Ha jó volt a kijelző, akkor hardveresen nem felelt meg. Ha viszont hardveresen volt rendben minden, akkor még 240.000 forint környékén is találtam 1366 x 768-as felbontású, matt kijelzős laptopot. Gyorsan elbizonytalanodtam, mert ha hosszávesszük a Windows árát is, már kezd combosodni az árcédula. Ekkor azonban legjobb barátom beleszerelmesedett az Apple laptopokba, és egyik nap olyan sebességgel vett egy kiváló állapotú 2012-es MacBook Prót, hogy azóta is értetlenül pislognak a NASA tudósai (is). Én is elkezdtem vacilálni, hogy MacBook Air, vagy valami más.

  Folytatás...

  akaszajanos 1 éve 71

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.