2022. augusztus 17., szerda

Gyorskeresés

Az alkalmazás a háttérben fut? MIÉRT ZAVAR EZ TÉGED GOOGLE?!?!%*

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hogyan szabadulhatsz meg a google/androd egyik lefrissebb szándékos felhasználó nyomorító idegesítő baromságától? (Oreo rendszert futtató telefon tulajoknak szóló rövid szösszenet).

Ha új androidos telefonod van, valószínűleg hamar elpattan pár idegszálad az egyik legújabb fícsörtől, ami mellesleg annyira értelmetlen hogy már a pofátlanság határát súrolja. Vidáman használod a telefonod, mire kapsz egy rendszerüzenetet hogy az XY alkalmazás a háttérben fut, ez fogyasztja az akksidat. Tényleg? Nem mondod wazze... Azért van okostelefonom, hogy egyszerre több alkalmazást is használhassak egyidőben és legyen ami a HÁTTÉRBEN FUT! Na eme orbitális gyökérség még elviselhető lenne, ha ezt a nyamvadt üzenetet mondjuk egyszer kéne nézni, vagy ki lehetne úgy anblokk kapcsolni. Na itt jön a csavar, a suttyó rendszerfejlesztési topmánáger eldöntötte helyetted hogy ezt Te örökkön-örökké akarod nézni az értesítési sávon, mert ez annyira fontos hogy csak ettől érezheted igazán, minden pillanatban érted és a felhasználói élményért dolgoztak. Maximum elhalasztani lehet a rendszerüzenetet percekre, vagy órákra, na de max 2 órára. Jogosan teszi fel Ábelünk a kérdést:

DE MIÉRT?

Mivel semmi értelme, ezt igazán senki sem tudhatja, azonban itt az idő hogy egy életre megszabaduljunk tőle.

1. Play Áruházból letöltöd az AutoNotification nevű csodálatos alkalmazást, amiért a fejlesztőnek az örök világosság és a 8-as android fénye adassék meg! A szoftver eredetileg a Taskerhez készült, de emberünk volt olyan jó arc, hogy az új droid extra permissönöit kihasználva eme csodát megalkotta.
2. Megnézed a telepítés utáni oktató videót a YouTube-on, vagy elolvasod a 3-as pontot.
3. Ezek szerint olvasni jobban szeretsz mint videókat nézni. Appot elindítod, a + jelre koppintasz, majd hozzáférést adsz az alkalmazásnak az Értesítések kezeléséhez, ha kéri.
4. Az appok közül kiválasztod az Android System-et (zöld körben fehér fogaskerék), majd a szűrőre beírod az eltüntetendő értesítés visszatérő szavait pl "háttérben fut", vagy ha angolul használod a telót akkor "running in the background".
5. Ennyi, már nem is látszódik. Ezzel a módszerrel bármilyen értesítést (pl szoftverfrissítésre vonatkozót, ha oka van hogy nem akarod, vagy bármelyik téged zavaró rendszer app üzenetet, bármit tudsz blokkolni. Ha vissza akarod aktiválni, akkor csak törlöd a létrehozott szabályt és restartolod a telót. Ennyi.

Hozzászólások

(#1) Geri Bátyó


Geri Bátyó
őstag

Nekem csak 7.0 van az új telón, viszont bekapcsoltam egy minimális energiatakarékosságot (nekem fontosabb a jó üzemidő) és pont ezt tapasztaltam.
Engem inkább az dühít, hogy egy rakás olyan app fut a háttérben, amit még el sem indítottam, épp csak feltelepítettem.
Kezdem érteni, hogy az előző telónak miért volt az utóbbi időben ennyire csapnivaló az üzemideje és miért volt ennyire tele a memóriája. Én inkább az appok fejlesztőit rúgnám tökön, mert korábban ez nem volt. Ne futkorásszon a háttérben, ha nem is akarom használni. Majd elindítom, ha szükségem van rá.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#2) Viktor0610


Viktor0610
MODERÁTOR

[TROLL]Engem az szokott zavarni, ha valaki kiabál (az írás címében). ;] [/TROLL]

"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait!" :D

(#3) Syl válasza Geri Bátyó (#1) üzenetére


Syl
nagyúr

>Engem inkább az dühít, hogy egy rakás olyan app fut a háttérben

Válts Huawei/Honor-ra. Annak az a heppje, hogy állandóan és tiltás ellenére sorra bezárja a háttérben futó appokat. Fittyet hány a beállításokra (energiatakarékosság ki, alkalmazás fehérlistázva stb.). :W

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#4) Geri Bátyó válasza Syl (#3) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Kétségtelen, hogy az kevésbé zavarna, de azért azt is nehezen viselném. Ne okoskodjon helyettem egy szoftver.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#5) Syl válasza Geri Bátyó (#4) üzenetére


Syl
nagyúr

A gugli eltanulhatná az alkalmazás-fagyasztás és a memóriatömörítés technikáját az appletől. :K
Gary-nek van erről egy nagyon jó videója: [link]

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#6) janeszgol


janeszgol
nagyúr

Egyre idegesitobb androidos telefont hasznalni, pont ebben a nehany hozzaszolasban emlitettek miatt. A mai napig a 4.1-4.4 verziokat szeretem hasznalni, meg az 5.1.1-et. Ezek azt csinaljak es ugy, amit es ahogy akarom. Meg a WP8.1-et. :)

(#7) Klaus Duran válasza janeszgol (#6) üzenetére


Klaus Duran
senior tag

Pontosan. A 4.4 volt eddig a kedvencem.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#8) csipszikutya válasza Syl (#3) üzenetére


csipszikutya
senior tag

Mégse gyakori, hogy csak 30 perces kijelzö idövel tölteni kell a P8at, hogy rohadna meg. Pefig joformán app sincs már rajta. Sohs többet huawei

(#9) UnA válasza janeszgol (#6) üzenetére


UnA
Korrektor

TROLL: Régen minden jobb volt. ;]

Egyébként Geri bátyóval értek egyet, a mobilt nem arra használom, hogy kiváltson egy mainframe-et. :)

(#10) Syl válasza csipszikutya (#8) üzenetére


Syl
nagyúr

Nekem is ez az első és egyben az utolsó huawei/honor telefonom :(((
Maradni fogok a Sony/Samsung vonalon, annak ellenére, hogy manapság nagy divat fikázni ezt a két gyártót.

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.