A topik a többi elengedhetetlen topik, a Látóasszonyok topikja és a Siratóasszonyok topikja hagyományát is éltetve ad teret mindennek, amit csak kevesen látunk, tudunk, értünk.
Látóasszonyok topikja frozen állapotban leledzik, itt érhető el, de bejegyzés nem eszközölhető ott
Echte Táltosok topikjának bevezetője:
Főként nagymagyaroknak mint egy falat kumiszban ázott tüttyölt ratyli, annyira kellett már ez, de kismagyaroknak szintúgy, mivel kis magyar is lehet nagyon nagy magyar.
Múltbarévedő* képességekkel rendelkező táltosok és a témával kapcsolatosan érdeklődők is bátran használhatják. Plusz-minusz ujjak, fogak, csontok sem alapvetően fontosak, boltifog is elegendő, de egy-két ujjad azért legyen, mivel valahogy ide kell pötyögni, amit szeretnél közölni! A plusz csontocskák nem átruházhatók, kéretik nem levagdalni e célból. Sem. Aki mégis ily cselekményre vetemedik, számolhat nagyon beláthatatlan következményekkel, eme beláthatatlanság többnyire kilátástalansággal is párosul. 6.
*egyéb révedőket is szívesen látunk itt, de célszerű, ha eme révedés nem tudatmódosító anyagok segítségével valósul meg. Az ugyanis nem hozza az elvárt eredményt, kár is erőltetni.
A táltosok képessége születésünk előtt kerülhet belénk, a születés az egyik alapfeltétele a táltosságnak, de önmagában még nem elegendő. Tanulni is lehet a táltosságot, mint bármi mást, de semmi értelme nincs, kb olyan, mint amikor repülni tanulsz. Mármint repülő eszköz nélkül.
A tüttyölt ratyli egyébiránt annyira ősi magyar étek, hogy szinte hamarabb volt, mint mi ősmagyarok, így aztán a táltos kedvenc eledelévé vált. Álljon itt ezen okból a receptje is:
Tüttyölt ratyli – ősi magyar étek
Hozzávalók:
1,5 kg nyersratyli
1 jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pöcörgősi)
3 csipet ciháta
4 ölej csikmány
kb. 5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek
Elkészítése:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mert hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba, majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.