2022. május 20., péntek

Gyorskeresés

Hardverapró postázás.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Nem néztem utána,de lehet van már ilyen írás.Muszáj le írnom ide a tapasztalataimat,mert sokan használják az oldalt és sokan nem Budapestiek.

Sokszor cseréljük a telefonokat a családban,de sokszor a munkásoknak kell telefon(ez van többnyire).
Ezért is használjuk a párommal a Hardverapró oldalt,a reális árak miatt(sokszor ár alatt :) ) és az értékelési rendszer miatt.
Írom a lényeget,nem akarok regényt írni.
Mi kisvárosiak vagyunk,BP-töl 250km-re. 90%-ban posta/futár útján jutunk hozzá a telefonhoz,vagy bármi máshoz.
Alapjában ha százalékra kellene bontani,akkor így nézne ki a dolog:70%-ban nincs a gond az eladó rugalmasságával,de a maradék 30% bosszantó! Példa:Hétfőn déllelőt ott az eladónál a pénz,a pénz beérkezésig nem írja hogy egész nap meló+gyerek+stb...Csak utána szól,hogy nem lesz ideje feladni,aznap,de másnap sem.Így oda lyukadunk ki hogy péntekre ér ide a csomag,és ez nem a posta hibája,hanem a feladóé!Direkt többször is le írom nekik hogy az elsőbbség fontos,mert ha csak sima ajánlva adja fel akkor 4 nap az átfutási idő,eddig mindig itt volt másnap a csomag ha elsőbbség is rajta volt.Halogatja,nem is ír vissza.Persze addig semmi gond a kommunikációval amíg a pénz nincs ott,de ahogy meg kapja,már nem nagyon reagál tovább.Meg szoktam írni az illetőknek,hogy akkor a hirdetésnél miért van csomagküldés be jelölve,miért írja hogy van postázás,ha Ő is tudja hogy nem lesz ideje feladni?! A pénz beérkezése napján ha nem is adja fel,de azt elvárom hogy másnap szakítson rá időd és adj fel!Már csak azért is bosszant a dolog,mert amikor meg írja a számlaszámát az eladó,mi 1-2 órán belül elutaljuk a pénz,lehet bennem van a hiba és ugyan azt a gyorsaságot várom el.Amikor én eladtam itt,többségében aznap feladtam amikor beérkezett a pénz,de legkésőbb másnap.Van még ez az utánvételes dolog,mondjuk csak azért nem szeretem,mert drága és meg dobja a termék árát.Viszont hiába van 675 pozitívom,nem adják fel amikor csak utánvétel jöhetett szóba(számla problémák miatt). Amikor én hirdetek,szinte mindenki csak utánvétellel akarja megvenni,szóval ekkor sem számít nagyon a 675 pozitív. :) Ez annyira nem bosszantó,csak le írtam ide.Amit le írtam csak a 30%-ra vonatkozik,igaz mindig ideért a termék.De azért picit zavaró hogy 4-5 napot kell várni,mire ide ér. Ha van vélemény,nyugodtan írjátok le,akár negatív vagy pozitív.

Hozzászólások

(#1) orion1025


orion1025
őstag

Ilyen az üzletelés világa... Én is igyekszem mindent aznap, vagy legkésőbb másnap postázni, de ezt az utalási adatok elküldésével világosan jelzem a másik félnek, illetve kap egy csomagszámot. Ellenben van a gusztustalan réteg, amikor utalok neki aznap, vagy legkésőbb másnap, de még én érdeklődök, hogy hahó, eltelt két hét, de a csomagom még sehol. Újabban elég sok hasonlóba belefutok, remélem dédelgetik a náluk hagyott pénzem, bár a valogába is dughatja az ilyen.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#2) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Ezt nem értem. Minek postáznak az emberek? Ott a DPD futár. 890Ft-ért 3kg-ig bármit elvisz(fölötte is csak az többe kerül). Ha aznap du. 5-ig megrendeled, másnap házhoz jön, átveszi, harmadnap a címzettnél az áru. Még csak időt sem kell szakítani nagyon rá, mert le lehet beszélni, hogy kb mikorra ér oda.

Helyesírásodon csiszolj kicsit, mert nem az igazi. le írom -> leírom, stb...

[ Szerkesztve ]

Eladó World of Warships prémium csomag új előfizetőknek

(#3) Speed® válasza KaiotEch (#2) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Ha otthon ülsz egész nap, nem értheted..ha dolgozó ember vagy, aki nem ér rá futárra várni, akkor halott ügy. Ellenben ott az MPL vaterafutár postapontra, ami árazásban hasonló és feladás másnapján csörög az SMS a címzettnél, hogy átveheti.

(#4) orion1025 válasza KaiotEch (#2) üzenetére


orion1025
őstag

Ne vicceljünk a DPD-vel, az ország vicce szállítmányozásban... Mellesleg tök jó, hogy olcsó, tirpák a kiszolgálás, meg véletlenül sem akkor hozzák, mint amilyen időpontot a megjegyzés rovatba feltüntettem, majd nap végén még én menjek ki a depóba. Tehát lehet, hogy számodra nagyon kényelmes, de próbálkozz meg dolgozó ember szemszögéből tekinteni egy ilyen akcióra. Az pedig külön elfogadhatatlan, hogy egyszer megkaptam azt a futártól, hogy a lakhelyemre nem oldható meg délután a szállítás semelyik nap. Érdekes, más futárcég véghez tudja vinni ezt a nemes feladatot, pedig egy nagyobb város belvárosa mellett lakok, nem egy eldugott faluban. Nálam levizsgázott a DPD az évek alatt, ha valahonnét csak velük szállítanak, részemről ott rohad meg az eladó portékája a nyakán, akkor sem kell.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#5) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Mert az emberek nagy része hihetetlenül leszarja a másikat, de érte tegyenek meg mindent, mert akkor mélységesen fel van háborodva. Mindenkinek arra van ideje, amire akarja. Ezzel kár vitatkozni és pont. Ha dolgozom odarendelem a futárt, kiküldöm a postára azzal a kollégával aki épp arra jár, elküldöm akár anyámmal, vagy a szomszéddal, de meg tudom oldani. Egyébként az emberek nagy része postai nyitvatartás ideje alatt végez a munkahelyén. De ha nem érdekli akkor persze más a helyzet.

Helyesírás: szar az ellenőrző. A nyitvatartást is aláhúzza, azt szeretné ha külön írnám.

(#6) Speed® válasza CounterBoci (#5) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Ahogy írod, nem akarásnak nyögés a vége..mifelénk hétfőn hosszú nyitvatartással operál a posta és szombaton is vannak délig. Ezen a két napon számomra nincs lehetetlen..a többi napon meg így jártam :)

(#7) orion1025 válasza Speed® (#6) üzenetére


orion1025
őstag

Elsődlegesen azoknak szívás, akik faluban, vagy egy normál településen élnek. Ebben az esetben nem csak a nyitvatartási idő a szívás, hanem mondjuk mire az ember hazaér egy környező nagyobb városból tömegközlekedéssel. Kisebb csomagot még csak-csak el tud vinni magával az ember, és helyben megoldani, de biztosan nem könnyű egy ilyen felállás. Az biztos, hogy a hirdetésben az ilyen napirend mellett élőknek célszerű megemlíteni a postázási napjaikat, így sok bosszúságnak elejét lehet venni.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#8) KaiotEch válasza Speed® (#3) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Már megbocsáss, de ezt kikérem magamnak! Majdhogynem éjjel-nappal dolgozok. Ha valamit vitetni kell munkahelyre kérem és kész, ott mindig elérhető vagyok.

(#4) orion1025: Nem értek veled egyet. Soha nem volt még bajom velük. Gyorsak voltak és jó áron dolgoznak. Ellenben a postával már sokszor nem úgy jött a csomag, ahogyan akartam.

[ Szerkesztve ]

Eladó World of Warships prémium csomag új előfizetőknek

(#9) Speed® válasza KaiotEch (#8) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Kikérheted, de nem személyeskedésnek szántam, hanem példának, mikor nem megoldás a futár. Nekem pl. lótifutiból állnak a napjaim, esélyem nincs belőni, éppen hol leszek, ha a futár kegyeskedne megjelenni, így totál nem opció. Marad a postapont, meg a pickpackpontok webes rendelés esetén.

(#10) ivana válasza Speed® (#9) üzenetére


ivana
Ármester

Én egyetemista vagyok, én is mindig postára rendelek, vagy ilyen csomagautomatákba, nincs kedvem szórakozni a futárral, két perc a posta bringával. Egyszer jött egy csomagom ups-el, aminek postával kellett volna jönnie, na az után vagy egy hétig szórakoztam mire megjött. A DHL meg no comment azok tényleg a legalja, bunkók, nem lehet őket utol érni, reggel 10-kor jönnek és hiába vagyok otthon nem hívnak vagy csöngetnek csak bedobják a cetlit stb.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.