Hirdetés

2022. május 27., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) orion1025


orion1025
őstag

Ilyen az üzletelés világa... Én is igyekszem mindent aznap, vagy legkésőbb másnap postázni, de ezt az utalási adatok elküldésével világosan jelzem a másik félnek, illetve kap egy csomagszámot. Ellenben van a gusztustalan réteg, amikor utalok neki aznap, vagy legkésőbb másnap, de még én érdeklődök, hogy hahó, eltelt két hét, de a csomagom még sehol. Újabban elég sok hasonlóba belefutok, remélem dédelgetik a náluk hagyott pénzem, bár a valogába is dughatja az ilyen.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#2) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Ezt nem értem. Minek postáznak az emberek? Ott a DPD futár. 890Ft-ért 3kg-ig bármit elvisz(fölötte is csak az többe kerül). Ha aznap du. 5-ig megrendeled, másnap házhoz jön, átveszi, harmadnap a címzettnél az áru. Még csak időt sem kell szakítani nagyon rá, mert le lehet beszélni, hogy kb mikorra ér oda.

Helyesírásodon csiszolj kicsit, mert nem az igazi. le írom -> leírom, stb...

[ Szerkesztve ]

Eladó World of Warships prémium csomag új előfizetőknek

(#3) Speed® válasza KaiotEch (#2) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Ha otthon ülsz egész nap, nem értheted..ha dolgozó ember vagy, aki nem ér rá futárra várni, akkor halott ügy. Ellenben ott az MPL vaterafutár postapontra, ami árazásban hasonló és feladás másnapján csörög az SMS a címzettnél, hogy átveheti.

LP DDR4 kellene => https://tinyurl.com/LPDDR4wanted

(#4) orion1025 válasza KaiotEch (#2) üzenetére


orion1025
őstag

Ne vicceljünk a DPD-vel, az ország vicce szállítmányozásban... Mellesleg tök jó, hogy olcsó, tirpák a kiszolgálás, meg véletlenül sem akkor hozzák, mint amilyen időpontot a megjegyzés rovatba feltüntettem, majd nap végén még én menjek ki a depóba. Tehát lehet, hogy számodra nagyon kényelmes, de próbálkozz meg dolgozó ember szemszögéből tekinteni egy ilyen akcióra. Az pedig külön elfogadhatatlan, hogy egyszer megkaptam azt a futártól, hogy a lakhelyemre nem oldható meg délután a szállítás semelyik nap. Érdekes, más futárcég véghez tudja vinni ezt a nemes feladatot, pedig egy nagyobb város belvárosa mellett lakok, nem egy eldugott faluban. Nálam levizsgázott a DPD az évek alatt, ha valahonnét csak velük szállítanak, részemről ott rohad meg az eladó portékája a nyakán, akkor sem kell.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#5) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Mert az emberek nagy része hihetetlenül leszarja a másikat, de érte tegyenek meg mindent, mert akkor mélységesen fel van háborodva. Mindenkinek arra van ideje, amire akarja. Ezzel kár vitatkozni és pont. Ha dolgozom odarendelem a futárt, kiküldöm a postára azzal a kollégával aki épp arra jár, elküldöm akár anyámmal, vagy a szomszéddal, de meg tudom oldani. Egyébként az emberek nagy része postai nyitvatartás ideje alatt végez a munkahelyén. De ha nem érdekli akkor persze más a helyzet.

Helyesírás: szar az ellenőrző. A nyitvatartást is aláhúzza, azt szeretné ha külön írnám.

(#6) Speed® válasza CounterBoci (#5) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Ahogy írod, nem akarásnak nyögés a vége..mifelénk hétfőn hosszú nyitvatartással operál a posta és szombaton is vannak délig. Ezen a két napon számomra nincs lehetetlen..a többi napon meg így jártam :)

LP DDR4 kellene => https://tinyurl.com/LPDDR4wanted

(#7) orion1025 válasza Speed® (#6) üzenetére


orion1025
őstag

Elsődlegesen azoknak szívás, akik faluban, vagy egy normál településen élnek. Ebben az esetben nem csak a nyitvatartási idő a szívás, hanem mondjuk mire az ember hazaér egy környező nagyobb városból tömegközlekedéssel. Kisebb csomagot még csak-csak el tud vinni magával az ember, és helyben megoldani, de biztosan nem könnyű egy ilyen felállás. Az biztos, hogy a hirdetésben az ilyen napirend mellett élőknek célszerű megemlíteni a postázási napjaikat, így sok bosszúságnak elejét lehet venni.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#8) KaiotEch válasza Speed® (#3) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Már megbocsáss, de ezt kikérem magamnak! Majdhogynem éjjel-nappal dolgozok. Ha valamit vitetni kell munkahelyre kérem és kész, ott mindig elérhető vagyok.

(#4) orion1025: Nem értek veled egyet. Soha nem volt még bajom velük. Gyorsak voltak és jó áron dolgoznak. Ellenben a postával már sokszor nem úgy jött a csomag, ahogyan akartam.

[ Szerkesztve ]

Eladó World of Warships prémium csomag új előfizetőknek

(#9) Speed® válasza KaiotEch (#8) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Kikérheted, de nem személyeskedésnek szántam, hanem példának, mikor nem megoldás a futár. Nekem pl. lótifutiból állnak a napjaim, esélyem nincs belőni, éppen hol leszek, ha a futár kegyeskedne megjelenni, így totál nem opció. Marad a postapont, meg a pickpackpontok webes rendelés esetén.

LP DDR4 kellene => https://tinyurl.com/LPDDR4wanted

(#10) ivana válasza Speed® (#9) üzenetére


ivana
Ármester

Én egyetemista vagyok, én is mindig postára rendelek, vagy ilyen csomagautomatákba, nincs kedvem szórakozni a futárral, két perc a posta bringával. Egyszer jött egy csomagom ups-el, aminek postával kellett volna jönnie, na az után vagy egy hétig szórakoztam mire megjött. A DHL meg no comment azok tényleg a legalja, bunkók, nem lehet őket utol érni, reggel 10-kor jönnek és hiába vagyok otthon nem hívnak vagy csöngetnek csak bedobják a cetlit stb.

(#11) Szilofon


Szilofon
tag

Most is van egy esett,illetve kettő.
Az egyik,hétfőn déllelőt ott volt már a számláján a pénz,és azóta nem is válaszolt hogy feladta vagy sem a csomagot.

A másik már bonyolultabb :)

Hétfőn déllelőt óta neki is a számláján van a pénz,de csak másnap írt hogy nem tudja feladni,mert meló van.Este meg azt írja hogy nem tudja feladni,mert változót a helyzet,írjam meg a számlaszámomat,vissza utalja a pénzt.Ma ír és kérdezi hogy kell még a telefon,mert akkor holnap feladja. :U

Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.

(#12) jaja1981


jaja1981
addikt

Ez merő baromság. Elvárod??!! Mégis mit és milyen alapon?
Ha előre nem tisztázod, hogy sürgős, akkor ne csodálkozz.
Nem mindenki rohangál minden nap postára, ezzel én is így vagyok.
Ha hétfőn kapok pénzt, ált csütörtökre van ott a csomag.

Egyszerűen nincs mindenkinek ideje naponta csomagolni és postázni, vagy futárt rendelni.

Ha gyorsan kell a cucc, előre kell jelezni, ilyen esetben sokszor el is állok az üzlettől, mert nem tudom ilyen gyorsan elintézni.

(#13) Szilofon válasza jaja1981 (#12) üzenetére


Szilofon
tag

Igen elvárom!Mert annyival több pénzt küldök az elsőbbségre vagy az 1 naposra,és meg is írom többször is hogy kell a cucc minél előbb..Azért is várom el,mert ahogy megkapom az illetőtől a számlaszámot,utána 1-2 órán belül ott a pénz a számláján,vagy ez nem jelent semmit?Ha valaki oda írja a hirdetésbe hogy posta van stb..,akkor tudnia kell hogy lesz ideje feladni vagy csak húzza napokig a feladást.Mert fel lehet adni aznap/másnap,csak akarni kell. :)

[ Szerkesztve ]

Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.

(#14) KaiotEch válasza Szilofon (#13) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Egyébként jaja-nak annyiban igaza van, hogy ezt előre egyeztetni kell, hogy neked sürgősen kell. Az hogy Te gyorsan utalsz(10 kattintás IB-ban), vagy épp többet, abból még nem jön le senkinek, hogy neked azonnal kéne. 1-2 órán belül inkább csak bankon belül van ott a pénz, sőt az azonnal, ha más bankba utalsz min 4 óra. :K

[ Szerkesztve ]

Eladó World of Warships prémium csomag új előfizetőknek

(#15) Mr X válasza KaiotEch (#8) üzenetére


Mr X
addikt

Vannak olyan munkahelyek, ahol nem úgy megy, hogy kiugrasz elintézni a futárt.

kakix:

Egy hét után én is morognék, de azt nem várhatod el, hogy az ember másnap mondjon le minden programot, jelentsen beteget, hogy eljusson postára. 2-3 nap türelmi időt neked is illik tartani.

[ Szerkesztve ]

(#16) Szilofon válasza KaiotEch (#14) üzenetére


Szilofon
tag

"Mert annyival több pénzt küldök az elsőbbségre vagy az 1 naposra,és meg is írom többször is hogy kell a cucc minél előbb." :)

Általában ha van rá mód és ez a gyakoribb,akkor befizetem a pénzt,és 1 perc alatt a számláján van az összeg.Tehát én is veszem a fáradságot,hogy minél gyorsabban ott legyen a pénz,hogy fel tudja adni minél előbb.Persze többször is meg írom hogy minél előbb kell a cucc.De mint írtam a blogban,az esetek 30%-ban van csak csúszási/lustasági probléma :)

Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.

(#17) jaja1981 válasza Szilofon (#13) üzenetére


jaja1981
addikt

Vitát nem nyitok, de heti 5-10 rendelést nem lehet lezongorázni aznapi vagy másnapi postával munka és család mellett csomagolva a terméket és valahogy postára vinni, vagy futároztatni.

Ha ezt nem érted meg, akkor ezt előre jelezd a vevőnek. Ha nekem is előre jelzik, hogy utalás napján kell, vagy ekkorra meg akkorra, és nem tudom megoldani akkor vissza mondom az üzletet.

De alapból ne feltételezd, hogy minden eladó azon remeg, hogy ki mikor veszi meg.

(#18) Szilofon válasza Mr X (#15) üzenetére


Szilofon
tag

Másképp írom le.
kb 130-140 vásárlás volt itt a hardver aprón.Ennek a 30%-a volt problémás,mind postázási gyorsaság.DE!Soha nem írtam be a értékelésbe amikor létrejött az értékelés,és nem írtam semmilyen fórumba hogy nem ajánlott vele az üzletelés.Csak ide írtam egy blogot a tapasztalatimról,semmi több. Én ezek után is azt mondom,ha valaki hirdet és vállal postázást,akkor igen is számolja bele az idejébe,és ne csak sablonos kifogások legyenek mint meló,családi program stb........... :K

[ Szerkesztve ]

Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.

(#19) jaja1981 válasza Szilofon (#18) üzenetére


jaja1981
addikt

130-140 nem túl sok.
A másik oldalt is értsd meg.

A lényeg, hogy kommunikálni kell és akkor nem less félreértés.

Szép napot.

(#20) Szilofon válasza jaja1981 (#19) üzenetére


Szilofon
tag

Én sem akarok vitát,nem is kell ezen :N
De azt neked is meg kell érteni,hogy pont a kommunikáció a probléma a 30%-nál,mert napokig nem is írnak a pénz beérkezése után,én hiába írogatok ha nincs válasz. :K

Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.

(#21) Mr X válasza Szilofon (#18) üzenetére


Mr X
addikt

Megpróbálok rávilágítani a másik oldalról. :) Adott esetben hirdeti az illető a portékáját hetek óta. Nem tudja megtervezni hetekre előre az idejét, hátha beesik valaki, akinek azonnal kell. Vannak olyan helyzetek, amikor nem megoldható ez, így néha előfordul, hogy kicsit várni kell.

Amúgy utalás előtt közölted velük, hogy legkésőbb másnap mindenképp adják postára a terméket, különben nem kell?

Sajnos a meló, akármilyen sablonos kifogás, sokaknak teljesen életszerű. :)

[ Szerkesztve ]

(#22) Szilofon válasza Mr X (#21) üzenetére


Szilofon
tag

Az én oldalam mikor fogja valaki helyeselni? ;)
Viccen kívül,nem írtam senkinek sem azt hogy ha nem adja fel 1-2 napon belül,akkor nem kell.Lehet ezt kellet volna írnom.Majd ki próbálom. :)

Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.

(#23) Mr X válasza Szilofon (#22) üzenetére


Mr X
addikt

A te oldalad is megértjük, csak azt fogadd el, hogy ha nem közlöd előre az üzletfeleddel, hogy neked ezekkel a feltételekkel kell, akkor esélye sincs előre reagálni erre az igényre. Emellett persze akadnak, akik valóban nemtörődöm hozzáállásra váltanak a pénz beérkezése után. :)

(#24) Szilofon válasza Mr X (#23) üzenetére


Szilofon
tag

A nagy többség simán korrekt,vagy még annál is több,mert aznap feladja de legkésőbb másnap reggel.
Sőt!Volt olyan is aki úgy adta fel hogy még el sem utaltam a pénzt! :K

Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.

(#25) Peterson_ válasza KaiotEch (#8) üzenetére


Peterson_
addikt

Nekem is volt velük gondom.

Konkrétan nyomdai anyagokat rendeltem, és velük szállíttatott a nyomda.

Rajzokról volt szó, amiknek illett volna kifogástalan minőségben megérkezniük, de ez valahogy nem sikerült, mert mindegyik lap megtört két helyen.

Vagy rángatták, vagy rápakoltak valamit...nem tudom, de gusztustalan lett a végeredmény.

Igaz, a nyomda is hibázott, hisz fel lehet tüntetni a csomagon, hogy nem ödszetűrhető/hajtható, stb.
Ettől viszont én nem lettem boldogabb.:(

[ Szerkesztve ]

Apu mi ez?-Ez? Feketeribizli...-Akkor miért piros?-Mert még zöld...

(#26) 8th válasza orion1025 (#4) üzenetére


8th
őstag

Apró de bosszantó dolog, hogy nekem eddig egyetlen DPD-s futár sem tudott soha visszaadni. Ha épp nem volt nálam sem apró akkor akár többszáz forintot is kénytelen voltam a futárnál hagyni "borravalónak". Szerintem ezeket rendre kiokosítják, hogy lehet még egy kis fizetéskiegészítést behörcsögölni. :D

(#27) Szilofon válasza 8th (#26) üzenetére


Szilofon
tag

Ez igaz!Szerintem direkt csinálják,vagy ki tudja :)

Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.

(#28) Freiherr


Freiherr
őstag

Szoktam velük váltani pár szót,azt a lóti-futi fika munkát semmi pénzért nem csinálnám,szóval megérdemli csóró azt a 100-200 ft aprót,amit egy koldusnak is odalökdz,csak ő éppen szart se tett érted.
Nem vagyok futár,mielőtt...

Back to the future

(#29) 8th válasza Freiherr (#28) üzenetére


8th
őstag

Nekem ne mond, én sem csinálnám semmi pénzér ezt. [link]

(#30) Szilofon válasza 8th (#29) üzenetére


Szilofon
tag

Ez szép történet, inkább nem írom le a véleményem. :(

Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.

(#31) CounterBoci válasza Szilofon (#22) üzenetére


CounterBoci
senior tag

Szerintem sokan helyeslik, de felesleges vitába szállni a szelektíven olvasókkal, ráadásul minden szentnek maga felé hajlik a keze, a hozzászólások alapján olyanok is vannak itt. Én átérzem a helyzeted, ha sürgősen kell valami próbálok a közelben intézni és elszaladok érte, abba nem csúszhat hiba.

(#32) vadkörte válasza Szilofon (#20) üzenetére


vadkörte
addikt

Évek óta adok/veszek aprós oldalakon - nem ebből élek, nem vagyok nepper, így nincs is milliós értékelésem - de sok igazság van abban amit írsz.

Viszont!
Három észrevétel.
1.,
Volt olyan vevőm, akinek a pénze még meg sem érkezett, akkoriban az utalás nem 1-2 órás történet volt, de már nyomta a hisztit, hogy mit képzelek én, hogy még nem adtam fel az 500Ft-os(!!!) szarját.

Ez után kezdtem el beleírni a hirdetésbe, hogy a vételár beérkezését követően 24-48 órán belül a csomagot feladom, az igazoló fecnit scannelve megküldöm (feltéve, ha van cím) ennek tudatában vásároljon! Ezt a magam vállalta határidőt - nem postázok napi szinten 50+ csomagot - az esetek ~99%-ban sikerül is tartani. Így nincs nyafi, ha hisztizik, szívfájdalom nélkül megírom neki, hogy OTT a tájékoztatás, az értő olvasás képességének hiánya miatt nem vagyok felelős.

2.,
Ha ennyire hajt a tatár, miért nem vásárolsz valami közeli GSM boltban? Ott azonnali a történet?

3.,
Utánvét! Felejtős!
ad1. Drága
ad2. Nem fogom egy majom bohóckodását megfinanszírozni. Mellesleg, ha rájön az öt perc és nem veszi át a cuccot, várhatok, mire visszakapom és a hazautat is fizethetem. Köszönöm NEM! Arról nem én tehetek, ha Gyökér Pistike az 5.000 Ft-ért hirdetett iPhone 12 helyett egy fadarabot küldött...

Üdv. V. Körte

(#33) 8th válasza vadkörte (#32) üzenetére


8th
őstag

"Volt olyan vevőm, akinek a pénze még meg sem érkezett, akkoriban az utalás nem 1-2 órás történet volt, de már nyomta a hisztit, hogy mit képzelek én, hogy még nem adtam fel az 500Ft-os(!!!) szarját."

Régebben főleg a sok adásvételt bonyolító embereknél sűrűn láttam a hirdetésben, hogy postázás kedden és pénteken. És ez jogos is. Senkitől sem várható el hogy minden kétszáz forintos vacakkal azonnal rohanjon a postára. Aki nem tud várni plusz két napot a cuccára az vásároljon mástól. Én sem ülök semmin napokig de engem is fel tudnak cseszni az ilyen add uram de azonnal emberek.

"Utánvét! Felejtős!"

Az eddigi tizenkilenc aprós vásárlásom közül bankszámla híján tizennégy esetben utánvéttel vásároltam/fizettem, a fennmaradó esetekben személyesen le tudtuk bonyolítani a dolgot. Véleményem szerint semmi gond az utánvéttel csupán előre tisztázni kell a feltételeket. Vagy előre el kell utaltatni a vevővel elővigyázatosságból az oda-vissza postaköltséget amit az eladó levon a termék árából vagy feladni neki jófogáson a cuccot. Drága a jófogás futár? Az hát. Ha valaki foggal körömmel ragaszkodik az utánvéthez akkor fizesse meg azt a plusz 1.9k-t. Ráadásul megvan az az előnye a dolognak, hogy ott ingyen visszahozza a futár a csomagot ha többszöri sikertelen kézbesítést követően sem veszik át azt. Innentől pedig tényleg csak csomagolás kérdése, hogy egyetlen forint pluszköltség nélkül egyben sértetlenül visszakapja az ember a portékáját. Persze bosszantó amikor így szórakoznak az emberrel de nézzük a jó oldalát legalább pénzbe nem kerül. Egy videokártyát adtam el úgy nemrég, hogy számlaszámot kért a srác és már azonnal utalt is volna. Mondtam neki nem tudok utalást fogadni feladom utánvéttel ha úgy is megfelel. Amennyivel drágább a jófogáson keresztül az utánvét annyit elengedek a kártya árából (~800 Ft) és így egy forinttal sem kerül többe neki mint ha utal + sima posta lett volna. Jó lesz így? Jó, persze. Ennyi. Három nap múlva már a gépében volt a kártya. Mindent meg lehet oldani csak akarni kell. Persze egy alapból kompromisszumképtelen emberrel nyilván nem tudsz mit kezdeni de lekopogom szerencsére eddig nem sok ilyennel találkoztam az aprón. :N

(#34) vadkörte válasza 8th (#33) üzenetére


vadkörte
addikt

"...egy alapból kompromisszumképtelen emberrel nyilván nem tudsz mit kezdeni..."

Pontosan.
Szintén megtörtént eset - így talán már a szerző is bele tud látni a másik oldal gondolkodásmódjába is - árultam 3db napellenzőt (valami 1000 éves NDK vackot) 500Ft/db áron. (a mai kori megfelelőjük 2-3.000Ft/db volt) Hívott egy madár, hogy érdekelné az egyik, de mennyit engedek az árból (500Ft-ból) és neki kizárólag utánvéttel küldjem, mert őt már átverték és biztosan én is...
A végét lenyeltem, megírtam neki, hogy az utánvét ~1500Ft, a cucc 500Ft(!) levélcsomagban meg 480Ft a szállítás.
Ragaszkodott, az utánvéthez, annyi kompromisszumkészség volt benne, mint egy vascsőben, így elmaradt az üzlet. 2 nap múlva alku nélkül elvitték mind.

Ha más megoldás nincs és a másik fél is hajlik a kompromisszumra minden megoldható.

Üdv. V. Körte

(#35) 8th válasza vadkörte (#34) üzenetére


8th
őstag

Facebook csoportokban szoktam belefutni ilyen emberekbe. :D

(#36) Szilofon válasza vadkörte (#32) üzenetére


Szilofon
tag

Itt reális áron vannak a telefonok,laptopok stb..Ezért nem veszünk gsm boltban.Ott irreális árak vannak.Van pár ember aki nem tud/nem akar mindjárt postázni.Ennyi belefér,az ár kompenzálja :)

Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.

(#37) vadkörte válasza Szilofon (#36) üzenetére


vadkörte
addikt

Jogos érv.

A minap hallottam bicózás közben - álltam a sorompónál és vártam az Alsóbüdöstekeresdi IC-re - három srác monológját. Egyik csóka valamelyik haverjától évekkel ezelőtt lenyúlták a Nokia N nemtudommit (jó drága volt) ~1.5 év után jelentkeztek a rendőrök, hogy be kellene menni, azonosítani a telefont.
Bement, valóban az övé volt. Egy GSM boltban találták meg, a vicc, hogy a lopás óta 3x cserélt gazdát, mindegyik alkalommal a GSM boltban. :D

Üdv. V. Körte

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.