2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

water cooled pc

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A való világ elkezdődött, Simon csinálja a balhékat, én meg úgy döntöttem, hogy megcsinálom életem második vízhűtéses PC-jét, csak most megpróbálom a lehető legprofibban, pénzt nem sajnálva rá. Elsősorban nem a PC erejére/hűtés teljesítményére helyezem a hangsúlyt, hanem hogy minél jobban nézzen ki. Nem vagyok egy nagy ezermester, nem szeretnék nagyon furkálni meg házat vágogatni, de ha nagyon muszály egy kis módosításra hajlandó vagyok. Ha nagyon belemerülnék a furásokba/vágásokba, biztos, hogy tönkretenném a gyönyörű kis házamat, és vehetnék egy újat :Y .

Ahogy írtam elsősorban nem rekordok döntögetésére akarom használni a gépet, de azért ha rászánok 400-500 eurot a vízhűtésre, legyen már alatta egy normális vas. Elég hülyén nézne ki, ha egy C2D 8400-as konfigra tennék ilyen drága vizet :)

Először kis mini-itx konfig-ban gondolkodtam. Az utóbbi 1-2 évben nagyon népszerű lett a SFF gépek, házak, alaplapok iránti kereslet. Egyre többen váltanak át a hatalmas világverő házakról, kis kompakt mini-itxes dobozkákra. Az igazat megvallva, nekem is sokkal jobban bejön ez, egy kis dobozka, elfér az asztalon, semmi sallang, csak ami kell az van benne. Nincs felesleges hely, valami pluszt beszeretnél rakni erősen gondolkodni kell hogy hova.

Kijött a Kaveri, és nem hozta azt amit én elvártam volna tőle. Tudom később fog beérni a huma, hsa, mantle stb stb. De akkor minek vegyek most Kaverit? Ezt az ötletet elis vetettem. Átmentem Intelékhez. először megmondtam magamnak, 150 euronál nem akarok többet procira költeni. Legyen 4570. Nekem bőven elég. Egy normálisabb H87es lap, és kész is vagyunk. Ezután gondolkotam a házakon. Hmm. Melyik legyen, melyik legyen. Gondolkoztam Node 304-en (sokáig ez volt a befutó), Corsair 250D, CM 110-130 ig, sok-sok házat megnéztem. Keresgélés közben ráakadtam vízhűtéses buildekre, és hogy is mondjam... Beleszerettem egyből. Kitaláltam, hogy nekem is ilyen kell.
Így viszont már egy csomó mini-itx ház kiesett. Meglehet persze csinálni pl node 304-be is a vizet, csak kínszenvedés, meg szerintem nem is néz ki annyira jól. Úgyhogy Bitfenix Prodigy lett a választásom. Méretre ez inkább mATX, de mini-itxes lapok mennek bele. Ideális vízhűtésre.
Ha már vízhűtés, akkor csak kihasználnám az előnyét, és 4570 helyett 4670k lett belőle.
H87-es lapból Z87-es.

Szóval tegnap megrendeltem a gépem lelkét:

I5 4670K
Asus Z87-PRO
Bitfenix Prodigy (Orange) + Side window

Jó kis plexi oldalas ház lesz így, belehet látni majd mit alkottam belül. A gépem fő színe a narancs lesz, ahogy már észre is vettétek :). Sok sok terv kavarog a fejemben, majd ha megérkezett a ház, beszereltem a cuccokat, meglátom mi hogy hova fér el, és megtudom tervezni milyen vizes cuccokat tudok hozzá venni.

Pár dolog ami tervben van:

UV reaktív csövezés (narancssárga), vagy Mayhem's Dye. Nemtudom melyiket kéne. Ha a cső lesz UV reaktív, használhatok sima tiszta hűtőfolyadékot, viszont nem lesz annyira RAJ.
Ha Mayhemet rakok bele, akkor viszont még a tartály is, (meg ha plexis CPU blokkot veszek) a CPU blokk is narancs-ban fog úszni. Elvileg biológiai cucc, nem rakódik le semmi, de még jobban utána kell néznem ennek.
Új PSU-t is akarok venni, egy 2 éves FSP 500w-os sima tápegységem van, ami fehér színű (meg néha kerrek a ventije is). Nézehettem narancsszínű tápokat, de csak a Cougar gyárt a prohardveres forumozók szerint, HEC belsős, ami khm... nem valami jóféle mondjuk így. Tehát ezt még nemtudom hogy fogom megoldani, lehet maradok a sima fekete tápnál, majd meglátom.
Narancssárga fehér led háttérvilágítós venti! Nagyon komolyan néz ki, rárakni a radi(k)ra meg a házba! Muszáj ezt megvennem :D

Xigmatek XLF-F1253 (Orange w/ White LED)

Egyelőre ennyi, majd később jelentkezem.

Update:

Nem bírtam magammal és vettem RAM-ot is az este:

A-Data XPG V2 2400 2x4 GB CL 11-13-13-15

(Corsair XMS3 2x2GB 1333 CL9-et vált)

Hozzászólások

(#1) cannibal


cannibal
senior tag

Legyen inkább muszáj, így nagyon bántja a szemet. Egyébként meg kíváncsi vagyok milyen víz kerül majd a csodagyerekbe.

(#2) sg22 válasza cannibal (#1) üzenetére


sg22
senior tag

Javitottam :R

a 70-80%-a mar megvana fejemben, megjon a haz hetfon kedden es leirom az egeszet. Az a baj, hogy amig nem koltozok bele nem latom hogy fer el a pumpa meg a tartaly...

what should I do about this?!

(#3) cannibal válasza sg22 (#2) üzenetére


cannibal
senior tag

Képek legyenek ám majd :K

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.