2020. június 2., kedd

Gyorskeresés

Google Pixel XL mélységei

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mivel nem egy elterjedt készülék itthon így gondoltam adok neki egy esélyt és beszerzés után gyorsan bele is vetettem magam a mélyvízbe . A következőkben leírtakat mindenki csakis saját felelőségre használja fel .

Kezdjünk pár alap fogalómmal

Boot Loader : Ez felelős az operációs rendszer betöltéséért . Lehet nyitott és zárt.(Jelen esetben nekünk a nyitott a fontos .)

Recovery mód/menű : Ez lehet előre telepített alap verzió(.:Samsung) vagy saját magunknak kell fel telepíteni (Pl.:Google). Biztonsági másolat ,rendszer visszaállítási ,partíciók formázása, .img és .zip fileok telepítésére szolgál.

Team Win Recovery Project(TWRP) : Telepített Recovery menü az előbb említett dolgok elvégzésére alkalmas és ami jó hír ismeri a magyar nyelvet is .

Alap lépések megtétele a " szabadság " felé.

Legfontosabb ! telefonról minden adat mentése felhőbe/pcre.
Következő lépések felsorolásuk alapján sorban! elvégezve (videót mellékelek hozzá)
Menü>Beállítások>Rendszer>A telefonról>Build Szám (addig kattingatunk rá amíg ki nem írja gratulálunk ön fejlesztő lett)>vissza lépünk 1-et>Fejlesztői Beállítások>OEM-Feloldás engedélyezése>lejjebb görgetés>USB hibakeresés engedélyezése.
Videón

Telefonon ezek az első lépések most félre tesszük egy kicsit pihenni.

Jöhet a gép előkészítése!
Fontos kellékek! Usb Kábel, TotalCommander , ADB,
Gyári rendszer, TWRP , Magisk a Roothoz (ezek azért vettem ide mert érdemes előre letölteni a gépre és nem kell a későbbiekben kapkodni )

TotalCommander (cmd parancs használata ezzel a legegyszerübb)

ADB: három variáció van mindenki a rendszeréhez valót töltse le: SDK Platform-Tools for Windows ,SDK Platform-Tools for Mac, SDK Platform-Tools for Linux

Gyári rendszer (8.1.0 (OPM1.17101images9.012, Jan 2018)

TWRP kell a 3.2.0.0-ás .zip és kell a 3.2.1.0-ás .img is.

Magisk .zip filet kell letölteni ki is van jelölve .

Jöhet a mélyvíz , MÉG EGYSZER CSAKIS SAJÁT FELELÖSÉGRE!

A letöltött tartalmakat külön mappákba tesszük a gépen ,hogy minden rendszerezve legyen. A Platform-tools-t a C:\ meghajtóra másoljuk ezutá a twrp-3.2.1-0-marlin.img átnevezése simán csak twrp.img-re majd be másolása Platform-tools mappába.
A TWRP és a Magisk .zip fileokat pedig a telefonra másoljuk ezeket se rakjuk mappákba hanem csak húzzuk át .
Ha minden készen áll akkor jöhet a BL nyitása.
Elsőnek a telefont BootLoader módba tesszük azaz kikapcsoljuk majd a powergomb és a hangerő le egyszerre lenyomásával elő hozzuk a bootloadert.
USB kábelel kössük össze a gépet és a telefont.
A számítógépen elindítjuk TotalCommandert majd el navigálunk C:\platform-tools\ mappába majd a TC alsó részén található sávba be írjuk ,hogy CMD :

Ha jól csináltunk mindent akkor ezt kell látnunk:

A parancssorba be írjuk : fastboot devices majd nyomunk egy entert (ezután a parancssorban látnunk kell a készülék sorszámat ) a CMD-t nem zárjuk be !

Most nyissuk ki a Bootloadert azaz kapjunk rendszergazdai jogosultságot.
Következő két parancssort kell be gépelni egymás után fastboot flashing unlock majd entert kell nyomni a következő pedig a fastboot reboot és enter megint ha újra indult a telefon le lehet húzni az USB kábelről .
Indításkor ez a szöveg fog meg jelenni a készülék indításakor 'Your device software can't be checked for corruption. Please lock the bootloader' You will receive this warning until, you relock the bootloader.
Ez addig fog ott lenni amíg nem zárjuk vissza a BL-t.

Jöhet a rootolás :
A telefont megint Bootloader módba tesszük majd csatlakoztatjuk az USB kábellel a számítógéphez.
Szokásos CMD parancssor indítása mint az előbb.
Ha a parancssor elindult begépeljük a következő sort fastboot boot twrp.img majd entert nyomunk.
A telefon újra indul nem nyúlunk hozzá csak ha a TWRP elindult ha van biztonsági kód be állítva be írjuk majd kiválasztjuk a nyelvet.
Ha elindult elnavigálunk a Telepítés menübe majd kiválasztjuk a TWPR.zipet és feltelepítjük ha elkészült a telepítés vissza lépünk a fő menüig majd újra indítjuk a készüléket Recovery módban ahol meg Telepítés menü most a Magisk.zipet telepítjük majd ha végzet megint csak újra inditjuk a készüléket de akkor már úgy hogy a rendszer töltsön be .
Rendszer indítás után a TWRP-t le kell frissíteni utána már lehet onnan is egyből Recovery módban indítani a készüléket.

Innentől kezdve ROOT-olva van a készülékünk !
Ha igény van rá bővítem kernel telepítés és módosított ROM-ok telepítésével is a leírást !

Szép napot
Roland

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.