2021. május 13., csütörtök

Gyorskeresés

Mede8er MED600X3D Teszt.

Írta: | Kulcsszavak: Mede8er . MED600X3D . médialejátszó . Teszt

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Figyelem, a cikk nem hivatalos és csak saját véleményen alapszik!
Ha bármi kérdésed adódik, akkor itt nyugodtan tedd fel.(A lenyitható összefoglalóban pedig egy általam készített leírást találsz a film/sorozat "jukeboxolásáról".
Kinézet, anyaghasználat
A legelső dolog ami szembetűnik a játékoson, az a mérete. Maga a lejátszó nem sokkal nagyobb egy iPhone-nál

Forrás: AVSForum.com
A külső borítása az előlap kivételével mindenhol fém. A két oldalán és alul találhatóak a szellőző nyílások. A lejátszó négy darab gumilábon áll, ezért nehezen csúszik el(4 darab tartalék található a dobozban). A dizájnjában nincs semmi különös sima téglatest formája van, ahogy azt a lejátszók nagy részétől megszokhattuk. Oldalt foglal helyet két darab USB 2.0-ás port és mellette egy SD kártya olvasó. A kártyaolvasóért plusz pont jár a Dél-afrikai fejlesztőknek. Hátul találunk egy 1.4-es HDMI-t, egy komponens videó, illetve egy kompozit videókimenetet, helyet foglalnak még hátul az RCA kimetek is. A kimenetek helytakarékosan, de nem zsúfoltan vannak elrendezve.

Forrás: Mede8er.eu
A készülék elején két darab gomb található, a ki/be kapcsoló illetve egy gomb amivel a TV felbontását és képváltási frekvenciáját változtathatjuk. A távirányító megegyezik a nagy-testvérével (MED1000X3D), illeszkedik a kézbe, a gombok megfelelően nagyok, még be is tudunk állítani egy darab gombot a kedvünk szerint(ez oldalt foglal helyet). A háttérvilágítás nem túl fényes, de nem is túl sötét.
A Hardware
A játékos belsejében egy Realtek RDT1186-os chip dolgozik, ami 750mhz-en fut. 512MB SLC Flash illetve 512MB DDR3 SDRAM dolgozik még a burkolat alatt. Sokak számára fontos lehet a vásárlásnál, hogy a lejátszó képes-e pontosan lejátszani a 23,976 képkocka/másodperccel felvett filmeket és nem konvertálja azt fel kerek 24-re így minden negyvenedik másodpercben egy röccenést okozva. Az összes eddigi realtek ettől a kórtól szenvedett egészen idáig, ugyanis úgy látszik, hogy a Mede8er-es szakembereknek sikerült kiküszöbölniük ezt a problémát.(Update: Hivatalos a V2-es firmware, ami támogatja a 23,976 FPS-t) Tehát aki csak ezért nem vette meg eddig ezt a lejátszót, annak azt mondom ne várjon tovább.
A Software
Az első bekapcsolás
Miután bekapcsoltuk ketyerénket egy szép logó fogad, majd mondja nekünk, hogy állítsuk be a megfelelő képméretet egy csúszka segítségével, ha ezzel megvagyunk akkor máris a menüben találjuk magunkat.

Forrás: AVSForum.com
Aki használta az XBMC nevezetű programot annak ismerős lehet majd a felület. Négy darab menüpont közül választhatunk: Kedvencek, Média Könyvtár, YouTube XL, Internet és Beállítások. Beállításoknál az első pont a rendszer beállítás, ahol a nyelvet és a fontosabb dolgokat állíthatjuk be.

Forrás: AVSForum.com
A második a hang, itt lehetőségünk van egy éjszakai módra, ami kikapcsolja a mély hangokat (Szerintem ilyen dolgokhoz senki nem fog folyamodni.), illetve beállíthatjuk, hogy a HDMI és az SP/DIF-en átküldje a forrás hangot, vagy lekonvertálja azt két csatornára.

Forrás: AVSForum.com
A következő menüpont a videó, ahol be tudjuk állítani, hogy a TV-nk támogatja-e a 24hz-es lejátszást, illetve, hogy milyen felbontású a TV-nk.

Forrás: AVSForum.com
Ezután található a hálózati beállítás, itt állíthatjuk be a vezetékes internetünk tulajdonságait, illetve a Wi-Fi-s modellnél a vezeték nélküli hálózatét.

Forrás: AVSForum.com
Fájlkezelés (Tesztem során a filmek lejátszására egy 500GB-os WD Elements külső winchestert használtam.)
A Média könyvtárba belépve láthatjuk a játékosra kötött eszközöket illetve a hálozatokat. Az USB-t kiválasztva láthatjuk az összes mappát ami a winchesterünkön található, és böngészhetünk köztük. A filmeket ilyen esetben egyszerű formában láthatjuk kép és leírás nélkül (a Jukeboxra még visszatérek később). Eddig próbáltam egy H.264-es kódolású 23,976 FPS-es MKV-ba tömörített filmet, többek közt még egy 45 GB-os ISO formátumút (ezt menüvel együtt megjelenítette). Ezeket a formátumokat tökéletesen akadozás mentesen lejátszotta, mind a kettőnél core DTS hangot hallgattam, ezekkel se volt semmi probléma.A 3DISO-t menü nélkül lejátszotta. A kép tökéletes volt, akadozásmentes, a hangra is ugyan ezt mondhatom. A hangsávot illetve a feliratot könnyedén tudjuk kezelni, ez a folyamat nem akasztja meg egyáltalán a lejátszást.

Forrás: AVSForum.com
Zenehallgatásnál 4 lemeznyi FLAC zenét hallgattam végig, illetve egy pár MP3-at. Mindegyiket tökéletesen lejátszotta kiváló minőségben.
A Jukebox
A Jukeboxot tudjuk filmeknél, illetve zenéknél is alkalmazni. Egy YAMJ nevű program segítségével tudjuk filmünkhöz elkészíteni a Jukeboxot (bővebben az általam készített lenyitható leírásban) a számítógépünkön, ami körülbelül 10 másodpercet vesz igénybe. A végeredmény, pedig megéri a fáradozást.

Forrás: Mede8er.eu

Forrás: Mede8er.eu
Internet
A médialejátszó ezen funkciója eléggé alapvető. Meg tudjuk nézni az időjárást és néhány külföldi híroldalt. Van egy beépített böngészője amivel meg tudunk nézni flash nélküli weboldalakat, alap böngészésre pont jó.

Forrás: AVSForum.com
Vélemény
Szerintem ez egy kiváló médialejátszó, nagyon felhasználóbarát, könnyű használni, szinte mindent megeszik, kezeli a 3D-t és úgy néz ki a 23,976 FPS hiba is megoldódott. Nagyon jó a terméktámogatás is, minden hónapban legalább egy firmware érkezik. Véleményem szerint kiváló munkát végeztek a Dél-afrikai szakemberek.
Tesztemnél alkalmazott eszközök: Panasonic TX-P50UT50, Yamaha HTR-3036 erősítő, Wharfedale Valdus VR-400 5.0, Magnat Alpha Sub-20A.

Hozzászólások

(#1) HarryDEC


HarryDEC
tag

Gratulálok az első blogodhoz!
Engedd meg, hogy egy - két dolgot hozzáfűzzek! Saját készítésű képekkel szerintem jobb lett volna elkészítened, persze még most sem késő :K. Abban magyar nyelvű feliratok lennének (már, ha te azt favorizálod) + pl "Samba Process" helyett SMB, az angol képek alapján hiányzik pár menüpont is - gondolom azok firmware frissítéssel kerültek bele a lejátszó menüjébe. A kadenciahelyes lejátszás 24 p -ben sajnos még csak ígéret, az idő majd eldönti mit sikerül a fiuknak összehozni.

Kérdésem lenne: Nekem miért van a lejátszó aljára ráírva hogy "Made is China"? Mindenhol Dél Afrikai lejátszót olvasok.

Korán keltem, hol az arany?

(#2) rappit4 válasza HarryDEC (#1) üzenetére


rappit4
senior tag

Köszi szépen!
Lehet csinálok majd saját képeket, a Made in China pedig mindenre rá van írva , mert ott raknak össze mindent.

(#3) Samus


Samus
addikt
LOGOUT blog

Hogy alakul ennek cuccnak az ára? Nem nagyon találtam a cikkben...

(Nem sokkal nagyobb egy iPhone-nál, végülis...)

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#4) Peat;)


Peat;)
veterán

Szia,

Menyire melegszik a készülék? USB-n meghajtotta a hdd-t, vagy kellett külön táp neki? Most 5 év garanciával adják, esetleg van infod mit takarnak a plusz évek, teljes körű akkor is?

Igazából ha jól látom ez nem más mint egy egreat r6s egy fokkal jobb kiadásban és 40 secenként ugráló kép nélkül. Abban én nagyot csalódtam(akadozott a kép 3d-s lejátszásnál, melegedett, hdd-t nem hajtotta meg usb-ről, csak ennyi :) )

(#5) mikoljan válasza Samus (#3) üzenetére


mikoljan
tag

Az alap olyan bruttó 42-43K HUF, a wifi-s 51-53K HUF.

#2: olvastam valahol, amit nem Kínában gyártanak az a hamisítvány. ;)

- - - We Enter Into The Future - - -

(#6) rappit4 válasza Peat;) (#4) üzenetére


rappit4
senior tag

Éppen, hogy langyos egy 3D-s BDISO megnézése után, a HDD-hez nem kell táp. Az 5év gari teljes körű, csak be kell regisztrálnod a készüléket a Mede8er oldalán. A terméktámogatás bőven lehagyja az R6s-t.(Az a készülék szerintem egy bóvli... :U ) Én 45k-ért vettem a lejátszó.hu-n

[ Szerkesztve ]

(#7) rappit4 válasza mikoljan (#5) üzenetére


rappit4
senior tag

Valahogy úgy :D

(#8) Bandikut


Bandikut
tag

Egy apró kiigazítás. Azt írod: "A távirányító megegyezik a nagy-testvérével (MED1000X3D), illeszkedik a kézbe, a gombok megfelelően nagyok, még be is tudunk állítani négy darab gombot a kedvünk szerint. A háttér világítás nem túl fényes, de nem is túl sötét."

Szerintem csak egy gombhoz lehet funkciót rendelni, a bal oldali oldalsó gombhoz. A jobb oldalon levő gomb kapcsolja ki/be a világítást (de magától is kialszik kb 10 sec múlva).

(#9) rappit4 válasza Bandikut (#8) üzenetére


rappit4
senior tag

Igazad van, javítom.

(#10) Gabibuilder


Gabibuilder
csendes tag

Sziasztok! Egy ilyen kis ketyerét sikerült beszereznem, (Volt nálam a testvére is, az 1000-es) de evvel a jukebox dologgal nagyon láma vagyok. Valaki le tudná írni pontosan mit hova merre miről stb kell telepíteni meg hogyan kell használni? Köszi előre is

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.