2024. március 4., hétfő

Gyorskeresés

Nuclear Waste mod Ramses

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Helló mindenki!

Bemutatom, hogyan lehet egy régi céges gépet kicsit átalakítani.. :D

Elsőként az ötletről szólnék. Egyik kollégám megkért, hogy rakjak össze egy gépet a kisfiának, majd végül megkért, hogy inkább építsünk egyet. Mivel sokszor nézegetem az MNPC oldalát ( nagy rajongója vagyok ), így látta az ő általa készített gépeket és mindjárt meg is tetszett neki az egyik stílus. Majd lassacskán összeállt bennem a kép, de nem szeretek koppintani, így megterveztem saját stílusomban. Ehhez jött alapnak egy régi munkahelyi pc jó kis régi AGP alaplapos belsővel. Ezt nyomban lecseréltük, mivel nekünk csak a házra volt szükség ami egy ASUS TM-250-es.

Így nézett ki gyári állapotában csak feketében:

Nagyon jó kis ház ( már volt ilyenhez szerencsém itt megtekinthető ) így örültem az újabb kihívásnak!
Remélem a gép új gazdája örülni fog neki! ;)

Alapnak nem nagy és drága dolgokat választottunk, inkább az volt a cél, hogy a mostani játékokhoz tudja használni így, vagy úgy és később fejleszthető legyen. Ehhez az Intel 1150-es foglalatát választottam mATX-es lappal (Asus H81M-K) 4 Gb memóriával egy intel G3220 processzorral, egy asetek kompakt vízhűtővel ( felkészülve a későbbi erősebb processzorra ) és egy asus 7870 videókártyát.

De nem is húzom tovább az időt, tekintsünk be a munkafolyamatokba ( ha nem vagy félős ;) )

Első lépésként fogtuk a mi kis házikónkat és teljesen szét aprítottuk, hiszen eléggé kicsike a belseje...

A gép belsejét kicsit megritkítottuk, mint ahogy a hátsó részét is. Az aljára pedig egy jó tágas lyukat vágtunk, hogy a videókártya kellképp tudjon levegőt kapni és ehhez még a ház alját is megemeljük 2,5 cm-es talpakkal.

A gépház eleje is teljesen átalakult. Kapott egy közép merevítő lemezt, ami majd tartani fogja a vízhűtést. Ehhez az első műanyag panelt teljes méretében ki kellett vágni..

Ezután az oldallap kivágása következett, ami osztott lett és az egyik felébe plexi lap kerül, a másik felébe pedig rács lesz. Ezzel egy időben a tápegység ventilátor takaró rácsát is lecseréltem méhsejt lemezre, amit kidomborítottam..

A gépe tetején pedig különböző dekorációs elemek kapnak helyet, de erre majd később térek ki... ;)

A következő az első kijelző átalakítása volt és a hajtómű szerű dekorelem elkészítésének kezdete. ( de ezen még sok munka lesz ) A kijelző egy aerocool gatwatch 2-es amiből kiiktattam az audió és usb részt ( mert nincs rá szükség ) és ennek a helyére kerülnek majd a gép kapcsoló gombjai.

Eközben bekerültek a rácsok a helyükre és így hátulra be tudtam tervezni egy ventilátort kicsit átalakítva. :)

Az SSD-t is beborítottam egy kis ráccsal, amit csavarral fogok majd rögzíteni oldalról..

Következett a videókártya szétszedése és ezzel párhuzamban néhány plexi elem elkészítése és a gép tetején lévő dekorelem felhelyezése, majd a HDD, Power led házának kialakítása, amit több kisebb alkatrészből építettem össze. ( erre nem térnék ki külön... )

A videókártya hűtő bukolatán közbe beindult a fantáziám és nekiestem mindenféle szerszámmal :D

A plexire golyó ütötte nyomokat csináltam, amit ki is domborítottam

Akkor térjünk vissza a gép elejéhez.. Sok kis apró elemből áll majd össze az elülső hajtómű szerű alkotóelem..

Ezután az oldallap dekorálását, a videókártya backplate-et és a belső ODD részről kiálló dekorelemt készítettem, amiket le is alapoztam..

Következhetett a nehezebb munka, a különböző festékrétegek felvitele a különleges hatást elérő festékekkel.. aki makettezett valaha kicsit komolyabban, az tudja miről beszélek.. Ezekkel a festékrétegekkel tudjuk elérni bizonyos műanyag tárgyak pl. fémes kopottas látszatát amit az időjárás és egyéb fizikai hatások megviseltek :) Majd a tápegység burkolatának előkészítése is megtörtént.. De lássuk miről is van szó..

Jöhetett a kábelezés és közben az egyéb festési műveletek. A kábelezésre külön nem térnék ki, mert szerintem mindenki tudja, hogyan kell a vezetékeke szépíteni ( harisnyázni ), elrendezni, stb... Inkább a festésen belül a maszkolásra térnék ki bővebben. Ez talán nem mindenkinek egyértelmű, hogy mikor melyik réteget kell felvinni, hogy elérjük a kívánt hatást. ( és itt most lehet szakmai titkokat árulok el :) )
Ha felvittük az alapszínt ( mi esetünkben fémet ), majd rákentük a záróréteget és utána a fedő színt, jöhetett rá a kisebb ( plusz színek ) amik kicsit feldobják az összkép egyhangúságát. Néhány kép róla:

Ha felvittük a "kiemelő" színt és megszáradt foghatjuk a pisztolyunkat és már is festhetjük rá az időjárás által okozott korróziót például. Ehhez én a nálunk oly sok színben kapható Mig Jimenez festékeit használtam, amit a Tank Model Shop-ból szereztem be. ( reklám :)

Ha mindent gondosan, részletesen elkészítettünk, akkor még egyszer átnézzük, hogy minden klappol-e a helyére, összeszerelhető és nem hagytunk ki semmit, nem volt más hátra minthogy lelakkozzuk és összeszereljük a gépünket! :) Természetesen mindent le kell tesztelni a köztes folyamatok közt is, mert az ördög nem alszik ;]

Ez a kártya már tuti nem garanciális :)

Így a munkánk végére értünk hosszas folyamatok által ( amik azért nem voltak zökkenőmentesek ), de hát ki tud olyan készíteni, ahol minden elsőre tökéletes a számára :B De a problémák azért vannak, hogy megoldjuk őket... most már leteszteltük az összerakott gépünket látván, hogy minden a helyén van és működik, ezért hátradőlhetünk székünkben és élvezhetjük a munkák nyújtotta örömöket ;) Remélem az új tulaja most már elégedett!

Köszönöm, hogy végigkísértétek a munkafolyamatokat, remélem tetszett nektek is!

Íme pár kép:

Ui.: Remélem Zoli kollegám is meg lesz elégedve a cikkel :D

Nagyméretű képek itt megtekinthetőek

Hozzászólások

(#1) vamzi


vamzi
őstag

De nem is húzom tovább az időt, tekintsünk be a munkafolyamatokba ( ha nem vagy félős ;) )

Én nem vagyok félős, szívesen beletekintenék. Én vagyok láma, vagy tényleg nincs hova betekinteni?

(#2) Fr0z3n válasza vamzi (#1) üzenetére


Fr0z3n
őstag

Tényleg nincs. Hétvégén lesz frissítve a blog. Addig ez csak PR tevékenység. :D Vagy időközben belehalt a sugárfertőzésbe, nehogy megadja a csokimat ;]

(#3) Ramses07 válasza Fr0z3n (#2) üzenetére


Ramses07
Modder

Nem haltam bele, csak ma lettek kész a kisebb munkák és vasárnap rakom össze, ha pedig minden működik, akkor hétfőn fotózás és kedden kész képekkel jövök, de addig is frissítem ígérem :K ;)

Life is short, ride hard!

(#4) jones965


jones965
Modder

Tetszik, tetszik.....teccik érteni! :D

(#5) Ramses07 válasza jones965 (#4) üzenetére


Ramses07
Modder

Ja,ja :) köszike! Végre egy gyorsan elkészülő munka. két és fél hét alatt hoztam össze, nem több hónap alatt mint a többit :)

Life is short, ride hard!

(#6) xtevo


xtevo
őstag

Huh, ez is nagyon komoly! Kíváncsian várom a végkifejletet! :R

(#7) DR|FTK|NG


DR|FTK|NG
veterán

Nekem tetszik. A képek alapján jófélének, igényesnek tűnnek. :R

Én is kíváncsian várom a fojtatást!

(#8) csabi112


csabi112
Modder

Hú, komoly kis reaktor épül itt, kérem!

“Kreativitás = 10% tehetség és 90% elszántság.”

(#9) Ramses07


Ramses07
Modder

Köszi mindenkinek! :R Holnap rakom fel az új képeket! Örülök ha elnyertem a tetszéseteket! :)

Life is short, ride hard!

(#10) ViZion


ViZion
félisten

STALKER. ennyi.
Csodálatos, mint a játék is :R
Hihetetlen, hogy ebből a semmilyen házből mit ki tudtál hozni.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.