Ismét jelentkezem az Amatőr Szakácsok Klubja c. bejegyzés sorozatom 3. részével!
Kedvcsinálónak itt az: *1. rész* és a *2. rész* (hamarosan!)
Fehércsokoládé torta eperrel díszítve
Hozzávalók 12-16 darabhoz:
4 tojás
150 g cukor
1 csipet só
60 g liszt
60 g étkezési keményítő
fél TK sütőpor
350 g fehércsokoládé
500 g habtejszín
500 g eper
sütőpapír
Elkészítése:
A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét 4 EK hideg vízzel verjük habbá. A cukrot és sót hintsük bele és verjük tovább amíg fényes nem lesz a hab. Habarjuk bele a tojás sárgáját, lisztet, keményítőt és sütőport, majd a tésztát öntsük egy sütőpapírral kibélelt csatosformába. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig süssük. A piskótát kihülés után vegyük ki a formából, és vágjuk két lappá. 300 g csokoládét vágjunk apró darabokra. Melegítsük fel a tejszínt és olvasszuk meg benne a csokoládét, majd legalább 4 óráig hagyjuk hűlni. A maradék fehércsokiból a burgonyahámozóval vágjunk forgácsokat. Az epret mossuk meg, 12 szép szemet tegyünk félre, a maradékot pedig vágjuk szeletekre. A fehércsokis tejszínt verjük fel krémesre, kenjünk rá belőle
az alsó tortalapra és tegyünk rá néhány eperszeletet, helyezzük rá a másik piskótaszeletet és a piskótákat fedjük be csokis tejszínnel. A maradék tejszínt verjük fel, tegyük egy habnyomó tasakba és díszítsük fel a tortát a habbal, a maradék eperszemekkel és a csokoládé forgácsokkal. A tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Csokoládétorta meggyel díszítve
Ugyanezt meglehet csinálni egyszerű tejcsokival is vagy tortabevonóval és díszítésként egy kis megy hozzáadásával. Isteni finom lesz!
És végezetül a kész alkotások! Jó étvágyat hozzá!
(katt a képre a nagyobb mérethez!)