Ha egy igazán könnyű, nyári, sütés nélküli finomságra vágysz, tele a gyümölcsök édes zamatával, akkor mindenképpen ajánlom, hogy készítsd el ezt a joghurtos piskóta tálat, mely garantáltan a kedvenced lesz ezután!!! Kezdő konyhaművészek is könnyűszerrel elboldogulhatnak vele és mindössze 25-30 perc alatt el is készül a remekmű, mely egy kis hűtés után mennyei eledellé válik!
Hozzávalók:
* 30 dkg málna vagy bármilyen más gyümölcs
* 10 dl tejszín
* 1 dl joghurt
* 4 ek. méz
* 20 dkg babapiskóta
* 2 dl tej
* 1 mk. őrölt fahéj
* 2 ek. likőr
* 1 vaníliáscukor
* 1 teáskanál vanília aroma
* mentalevelek a díszítéshez (de ez kihagyható)
Első lépésként, a gyümölcsöt (esetemben az erdei vegyesgyümit) kiválogatjuk, majd alaposan megmossuk. Mivel én fagyasztottat vettem, így nyilván ez a lépés nálam kimaradt.
A tejszínt kemény habbá verjük, a joghurtot pedig összekeverjük a mézzel.
Összeforgatjuk a tejszínhabbal, majd kíméletesen beledolgozunk 20 dkg gyümölcsöt, - tehát a teljes mennyiség 2/3-át -, a többi maradékot pedig egyelőre félretesszük.
A tejet összekeverjük a fahéjjal, likőrrel, vaníliaaromával, + zacskó vaníliáscukorral, ha még édesebbre szeretnénk csinálni, aztán a babapiskótát megforgatjuk benne úgy, hogy mindenhol érje, de ne ázzon el teljesen. Kibélelünk vele egy szögletes jénai tálat egy rétegben, és rákenjük a krém felét. Ezt beborítjuk a maradék tejbe mártott piskótával, a tetejére pedig rásimítjuk a megmaradt krémet.
Erre végezetül rászórjuk a félretett málnát, majd 2-3 órát pihentetjük a hűtőben. Egy éjszakán át is bent hagyhatjuk, mert annál kocsonyásabban áll össze és annál jobban tudjuk majd felszeletelni is.
Tálaláskor kanállal tányérokra szedjük, esetleg mentalevéllel díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánok!