2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

1MORE ComfoBuds Z fülhallgató, az álomtündér

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az utóbbi időben nagyon nehezen alszom el. Lehet sok a stressz, vagy kevés a mozgás, ki tudja. Hozzászoktam ahhoz hogy éjszakánként podcasteket hallgatok a Bluetooth-os over ear fejhallgatómmal (UTAXO UT-BH003), amíg álomba nem szenderülök. Na most ezzel az a probléma, hogy az én kínai csoda fejhallgatóm zenehallgatásra kiváló, de abban aludni nem a legkomfortosabb. Különösképpen azért mert én szeretek stabil oldalfekvéses pozícióban aludni és így a fejhallgató nyomja a kezemet, a kezem nyomja a fejhallgatót, ami meg le akarja tépni a fülemet. Szó ami szó, nem a legkényelmesebb, és jó párszor arra ébredtem, hogy félig le van rólam esve a fejes, a másik fele meg nyomja a fejemet.
Hát ezzel a rettentő problémával köszöntött be az év lesztentebb ünnepe a kínából rendelőknek, november 11. És természetesen bennem is elindult a vezérhangya...
Elkezdtem nézegetni a vezeték nélküli fülhallgatókat, gondolva arra, hogy azok a pici kis fülesek csak kényelmesebbek, mint az én batár fejesem. Elég hamar rátaláltam a 1MORE gyártóra, aki Ali egyik legnevesebb kis árusa ebben a kategóriában. Ki is néztem egy fülest, de aztán a termékpalettát tovább lapozgatva olyanra bukkantam, amit hirtelen el se hittem:
Egy fülhallgatót, amit alvásra terveztek, azaz a ComfoBuds Z-t!
Szóval úgy látszik kerek e világon nem csak én szenvedek ezzel az eget rengető problémával, és itt van a megmentőnk.
Gyorsan megnéztem pár tesztet, kikerestem az összes kupont, és már nyomtam is rá a megrendelés gombra.

3 hét alatt ide is ért az eszköz, de nézzük mit is tud is rejt a csomag. Értelemszerűen a fülhallgatót, amely nagyon könnyű, és pici, hozzá az úgy szintén könnyű, és picike tok. A tok kifejezetten igényesen van összerakva, ugyanúgy fehér színben tündököl, mint a fülhallgató, de nem sima fehér, hanem mintha újrahasznosított műanyagból lenne, de a szó jó értelmében, egyszóval nagyon dekoratív. Nem nyöszörög, stabilan áll a fedele, viszont a töltöttség jelző éjszaka olyan erős fényű, hogy világító toronynak is elmenne. Ezen kívül a doboz tartalmaz még egy USB C töltő kábelt, 3 pár különböző méretű harangot, amik elvileg antibakteriális anyagból készültek, de inkább maradjunk annyiban, hogy egyszerű filléres szilikon darabok. És ezen felül van még egy logózott szövet szütyő.

De nézzük, milyen is egy szundifüles, és megéri-e egyre beruházni.

A füles rettentő pici, és tökéletesen beleillik az ember fülkagylójába, és abba szilárdan bele is ül, így nincs olyan rossz alvó, akinek kiesne a füléből a sok mocorgástól. Súlya ahogy mondtam alig van az eszköznek, kb. 2,5 gramm, így hosszú távon se húz, a komfort csillagos ötös.

A hangminőség esetében viszont már kell kompromisszumokat kötni. Mély nincs, magas nincs, a közép viszont rendben van. Tehát vájt fülű embertársaink ne vegyék meg ezt a fülhallgatót, mert csalódásban lesz részük. A kis súlynak, és a viszonylag kedvező árcédulának ez az ára. De a fülhallgató védelmében el kell mondanom, hogy ezt nem zenehallgatásra tervezték, hanem arra a pár "soothing sounds"-ra amik beépítetten rendelkezésre állnak az alkalmazásban, vagy podcast hallgatásra. Ezekre van ráhangolva a hangtartomány, és a fejhallgatóm se tudja ezeket jobban átadni.

A fülhallgatóban nincs mikrofon, így telefonbeszélgetések lebonyolítására nem alkalmas, és ebből kifolyólag aktív zajszűrés sincs, csak a passzív hangcsillapításra lehet számítani, ami a reklámanyag szerint akár 24 dB is lehet. Éjszaka nekem elég volt ez a csillapítás, de akinek egy motorfűrész élete szerelme, annak lehet nem lesz elegendő ez a passzív megoldás.

Az üzemidőről is ejtsünk néhány szót. Mivel a füles légiesen könnyű, ezért sejthető, hogy nem valami jó értékeket fogunk kapni. Darabonként 30mA-es kis akku van a füllhallgatóban, illetve a tok egy 410mA-es tartalékot rejteget magában. A gyártó 2,5-3,5 óra üzemidőt jósol zenehallgatás esetén, amit tesztem alapján tud is az eszköz, viszont látható, hogy egész éjszaka nem ez fog a fülünkbe duruzsolni.

A fülhallgatóban rejlő teljes potenciál kihasználásához le kell töltenünk a 1More alkalmazást. Itt lehetőségünk nyílik kb. 10 óra alatt bejáratni a fülest, ami elég macerás tekintve, hogy a tokba behelyezve nem szól a füles, anélkül meg 3x lemerül mire bejáratódna.
Ezen felül darabonként figyelemmel kísérhetjük az elektronok elmúlását a fülhallgatóban, de azt sajnos nem becsüli meg, hogy az még mennyi időre lesz elegendő.
Itt lehet még beállítani a fülhallgató módját, tehát hogy külső forrásból zenét szeretnénk hallgatni, vagy a beépített nyugtató hangokra elaludni.
Összesen 30 darab nyugató természeti hang közül lehet választani, illetve be lehet állítani, hogy azok meddig szóljanak. Alapértelmezetten ez az érték 30 perc, aminek lejártát követően a füles kikapcsol, és így ha esetleg hajnalban felriadnánk, akkor is még marad annyi delej az eszközben, hogy újra álomba szenderítsen. Természetesen ezt a 30 percet szabadon lehet módosítani max 150 percig. Viszont sajnos zenehallgatás módban az automatikus kikapcsolásra nincs lehetőség.

Ami még különösen jó ötletnek tűnt az alvó pajtásban, hogy ha esetleg éjszaka kivennéd a füledből őket, és nem a tokjába teszed, hanem csak hagyod az ágyon, akkor nagyon enyhén, éppen csak "foszforeszkálva" egy LED világít mindkét darabban, így este könnyen meg tudod őket találni, és nem kell végig matatnod az ágyon azokat keresvén.

Az áráról még nem beszéltünk. Jelenleg 90 dollárba kerül az eszköz, tehát átszámolva 29 ezer forintba. Nekem kuponokkal és mindennel együtt 78 dollárba került, tehát kb. 25 ezer forintomba került a kis ketyere. Nem mondhatom rá, hogy kivételesen jó ajánlat, mert ennyiért már ugyanettől a gyártótól is lehet sokkal de sokkal többet tudó, fényévekkel jobb hangot produkáló fülest venni, de ez a rétegigény felára. Nincs nagy konkurencia, de azok figyelembe vételével viszont már a füles kifejezetten olcsónak számít. Kínaiak közül egyedül az Amazfit Zenbuds-ot találtam 120 dolláros árcímkével, viszont ott már egyéb okos funkciók is kerültek a repertoárba, mint az alvás monitorozás, és a pulzus figyelés.

Összegezve én nem bántam meg a vásárlást, amit tudnia kell azt tudja, nem ért meglepetésként, amit tapasztaltam a fülessel kapcsolatban, így merem javasolni azoknak, akik hasonlóan szeretnek egy ember beszédjére elaludni.

Hozzászólások

(#1) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Feleségem "szenved" attól, hogy állítólag éjszaka nem optimálisak a körülmények az alváshoz, amit füldugóval próbál kompenzálni, de állítása szerint vannak éjszakák, amikor már az se elég.
Mondjuk én még nem hallottam soha ezeket az állítólagos hangokat és szerintem az éjszaka az alvásra van inkább a hallgatózás helyett.

Viszont most elgondolkodtam ezen a cuccon.
Minőségi bt fejhallgatója van, szóval nem zenehallgatásra kellene, csak az éjszakai hangok csökkentésére, viszont félő, hogy az aktív zajszűrő miatt nem lenne jó.
Amik kifejezetten alvásra vannak és van bennük aktív zajszűrő, az vajon mennyibe kerül?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#2) UnA


UnA
Korrektor

Az alvásproblémákat nem pótszerekkel kéne tompítani.

Emellett a fülednek se jó, ha egy ilyen vacak van beledugva egész éjjel.

(#3) mustang08 válasza Zirowe (#1) üzenetére


mustang08
aktív tag
LOGOUT blog

Bose Sleepbuds II? Potom 100e Ft...

Ha már egy füldugó se segít, ott én inkább a zajforrást iktatnám ki a képből, főleg ha ilyen drága az alternatíva :D

UnA: Igazad van, ahogy az elején is írtam, egészségesebb lenne a stresszt csökkenteni, a mozgást növelni, esetleg meditálni, de én tékozló emberből vagyok. Hozzá kell tenni, nem minden nap használom a ketyerét, csak kb. heti 2x amikor nem jön álom a szememre, vagy a nap folyamán valami úgy felzaklatott, hogy éjszaka is azon kattogok. Az ilyenre meg szerintem tökéletes.

[ Szerkesztve ]

(#4) TheLázs válasza Zirowe (#1) üzenetére


TheLázs
csendes tag

Feleségem "szenved" attól, hogy állítólag éjszaka nem optimálisak a körülmények az alváshoz

... mert horkolsz?

Mondjuk én még nem hallottam soha ezeket az állítólagos hangokat

... mert TE horkolsz?

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#5) Zirowe válasza mustang08 (#3) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Én ezt a quieton 3at néztem ki, viszont jó lenne ha valahol kipróbálható lenne, elég drága zsákbamacska, ha nem működik.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#6) Zirowe válasza TheLázs (#4) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Az lehetetlen, hogy én horkoljak, mert még sose hallottam. ;]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.