2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Így kezdődött minden! :)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

1987 januárban láttam meg a napvilágot, ami csak azért fontos, mert ebben az évben elég sok nevezetes dolog történt a Konzol világban. A Konami kiadta többek között a Metal Gear-t, a Castlevania-t és a Contra-t. Európában és Amerikában elkezdték árusítani a The Legend Of Zelda-t. S csak így visszatekintve tudatosul bennem, hogy akkor kezdődött minden!
Átlagos gyerekkorom volt. Valahogy soha nem éreztem közel magamhoz a számítógépeket és a rajtuk lévő játékokat. Itt jöttek a képbe a Konzolok. Elég fiatalon kb. 5-6 évesen kaptam karácsonyra egy atari-t. Már nem tudom melyik széria volt. S abban a pillanatban magával is ragadott az egész! Ahogy telt az idő egyre több ismerősöm elkezdett foglalkozni a videójátékokkal. Az egyik unokatestvéremet az apja meglepte egy SNES-el. Addig elképzelni sem tudtam, hogy létezik ilyen! Maga volt a csoda számomra! Át Mario Kart-ozott éjszakák. Itt ismerkedtem meg először a Zelda-val! Ami elég rendesen meghatározta a Gamer ízlésemet! S mind ezek után jöttek Magyarországra a FAKE-konzolok. Mindenki ismeri őket, vagy legalább találkozott velük. Mivel azidőben keményen nyomtam az Általános iskolát, ami tökéletes csereplatformot nyújtott a kis konzolgenerációnak! Ment a cserélgetés orrba-szájba! Miután lecsillapodtak a kedélyek, jöttek az akkori "NEXT-Gen" konzolok!
Ballagásomra összegyűjtöttem a kicsi pénzemet, s vettem magamnak egy Playstation-t. S akkor ütött be nálam az igazi konzolmánia! Itt is cserélgettük egymással a játékokat! De csak egy-két cím az ami megfogott! Metal Gear Solid, Tekken, Final Fantasy VII, Silent Hill..... hmmmmm régi szép idők. Itt kezdtem eladni/cserélgetni a konzoljaimat! Jött egy Nintendo 64, ami felejthetetlen volt az Ocarina Of Time miatt! Tátott szájjal játszottam végig a játékot! Pedig azt hittem, hogy a Link To The Past (SNES)-nél nem lehet jobbat csinálni! Jöttek a gameboy-ok! Hordozhatóvá vált a világ! Ezzel, csak az a baj,hogy én voltam ez egyedüli, aki az utcán gameboy-ozott. Szert tudtam tenni az időben egy SEGA Game Gear-re! Az első színes kijelzős Zsebkonzolra. Két újabb éménnyel bővült kis életem! Hihetetlen játék élmény és a tény hogy a masina 6 db ceruza elemet evett meg 15 perc alatt.
S jött a SEGA Dreamcast! Csorgó nyállal bámultam a külföldi csatornák reklámjait! Újabb spórolás következett! Nagy nehezen összegyűlt a pénzem, s rohantam Dreamcastot venni! A SoulCalibur szemkápráztatóan szép grafikája, a Sonic Adventure bámulatos gyorsasága, s a Quake 3 Arena Brutalitása ámulatba ejtett! A Dreamcast után jött a Ps2! S nem is kell mondanom, hogy a Metal Gear Solid 2 lett a kedvenc játékom! De említhetném a Devil May Cry összes részét amit kiadtak ps2-re, az Ico-t,a Shadow of Colossus, és a Resi 4-et! De a Ps2-es mánia is lecsengett. Jött az X-box és a DOOM3! Átborzongott éjszakák játék közben! S a nevezetesebb játékok is nagyon mentek pl Unreal Championship és a 2-is, Silent Hill 4: The Room...
Utána valahogy csend volt. Megelégedtem a box-ommal. Amíg nem bejelentették az X-Box 360-at! Érdekelni érdekelt a dolog, de nem fogott meg a nyitócímek egyike sem. Ez az állapot a Gears Of War-ig tartott! Akkor tudtam, hogy be kell szereznem egy gépet! S be is szereztem! De sajnos beütött a RROD. Eközben kacsingattam a Ps3 felé is! Az egyik legjobb Haverom pont megválni készült a 80gigás Fat Gépétől! Le is csaptam rá! S nem bántam meg! De egy idő után sajnos fel kellett áldoznom a gépemet a kapcsolatom kedvé-ért!..... s nagyon, de nagyon rossz döntés volt. Ps3 ment....s utána a barátnőm is. S itt maradtam én.
Eközben az egyik haverommal elkezdtük a konzolok vásárlását és eladását, persze csak kicsiben! Retro konzolokkal foglalkoztunk (Nes,SNES,GBA,GBC,GB, N64, Gamecube) Sikerült sok ritka dolgot beszereznünk és továbbadnunk. De már nem nagyon csináljuk. Elértünk a jelenbe. 2012 írunk. Sokminden változatlan marad az életemben, de nem is baj! Szerencsére a jelenlegi barátnőm/kedvesem is szereti a konzolokat, így elmondhatom megfogtam vele az isten lábát! Ez lenne a kis bemutatkozószövegem! :)
Köszi, ha vetted a fáradtságot és végigolvastad!

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Épp akartam írni, h a PS mintha kimaradt volna az életedből, de a végére látom azért az is megjelent.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) marthyn válasza Thunderzolee (#1) üzenetére


marthyn
(lelkes újonc)

Na látod, azt ki is hagytam! :) Természetesen PS, PSone és Ps2-őm is volt! :DD

()XBO,DSi() Minden sikeres üzletet honorálok, kérlek tedd te is! PÜ-re illik válaszolni! marthyn felhasználónak 13 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!.: I'm Lightning... the Rain Transformed :.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.