2020. április 8., szerda

Gyorskeresés

Imádom amikor...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Idejön a vendég…letesz elém a pultra 2000 Forintot és megköszöni a segítséget, majd miután elmegy üresen nézel magad elé és azon gondolkozol….
Ki a f****m voltál te?

Hozzászólások

(#1) Mokó


Mokó
(aktív tag)

Dolgoztam nagyon sokhelyen az életben,megfordultam a felszolgálóbizniszben is.Pali fizeti a sört,mondok egy példát,egy korsó csapolt volt a rendezvényen 380Ft.Ad 400-at,adom vissza neki a 20-ast,ő meg;tartsd meg és legyint...Hát ki a f****m vagy te :Y Nem egyszer előfordult ez egyébként,mindig jó hangosan bedobtam a pénztárgépbe,vegye már észre magát,ah ;]

(#2) marilllyo válasza Mokó (#1) üzenetére


marilllyo
(veterán)

Na a te példád a tipikus esete annak amikor vendégként nem tudsz mi a francot csinálni. :DDD El biztos nem veszed a 20-ast...mert hát az vér ciki, ellenben borravalónak sem számít. Pontosan ezért került az a sör 380-ba és nem 400-ba. Mert úgy is otthagyod.
Ha a standard 10%-nál akarunk maradni akkor ugye...adsz egy 500-ast és azt mondod...adj vissza 80-at? Az is hülyén hangzik. 500-ast adni egy 380-as sörért meg talán egy picit már túl sok. (Vendég szemszögből vizsgálva). Meg aztán ez függ attól is, hogy csak 1 sört iszol vagy már 2 órája ott támasztod a pultot.
Ez talán a külföldieknél necces még....aki lehet, hogy jó fej akar lenni de igazán nincs tisztában a Forint értékével. Nem egyszer jártam én is úgy, hogy körültáncoltam őket majd a nap végén nagy kegyesen belenyúlt a zsebébe és kib*szott az asztalra egy nagy marék aprót. Kb úszkálhattam volna benne mint Dagobert bácsi (nyilván ő is így gondolta)...de az össz értéke (még a kopejkát is beleszámolva)...talán 5-600 Ft volt. :DDD

PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

(#3) Mokó válasza marilllyo (#2) üzenetére


Mokó
(aktív tag)

Ismerős érzés,én amúgy örülök külföldiekkel nem nagyon kerültem kapcsolatban ezen a téren,ismerősök meséltek a helyzeted,amit leirtál hasonló.Szerencsér ez egy rövid szakasz volt az életemben suhancként,24 órát "elrendezvényezgettünk" kemény ~8000 forintokért.Esküvők voltak jók még igazán!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.