2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

A Trónok harca sorozat szerzője, George RR Martin a mai napon blogjában megerősítette...

Írta: | Kulcsszavak: got . rrmartin . könyv

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Trónok harca sorozat szerzője, George RR Martin a mai napon blogjában megerősítette, hogy nem tudta tartani azt a határidőt, mely lehetővé tette volna, hogy a fantasy sorozat hatodik könyve még azelőtt megjelenjen, hogy a következő TV sorozat elkezdődjön.

A december 31-ei határidő elmulasztása azt jelenti tehát, hogy az HBO által készített Trónok harca sorozat hatodik évada előbb kerül a képernyőkre, mint ahogy a forrásanyag megjelenne.

Martin szoros együttműködésben dolgozott az HBO íróival és producereivel, hogy a filmsorozat minél inkább tükrözze a könyveket, de a filmsorozat új évada 2016-ban fog elindulni, Martin hatodik könyve, a The Winds of Winter azonban még nem lesz kész.

Martin saját Not a Blog nevű blogján közölte a könyv írásával és a történet haladásával kapcsolatos híreket, melyeket így kommentált: “Nem fog nektek tetszeni!” A Trónok harca írója a következőket is hozzátette: “Hónapokig nem akartam annyira semmit, mint hogy azt tudjam mondani: elkészítettem és leadtam a The Winds of Wintert 2015 legutolsó napján, vagy még előtte. A könyv azonban nem készült el.”

“Az sem valószínű, hogy holnap elkészül, vagy a jövő héten. Igen, még sok mindent kell megírni. Több száz oldalt. Több tucat fejezetet...Még mindig hónapokra vagyok...és az is csak akkor, ha az írás jól megy. (Néha jól megy, néha nem)” - tette hozzá az író.

Még 2015 elején Martin azt nyilatkozta, hogy ő és szerkesztői azért találkoztak az HBO producereivel az ötödik évad levetítése után, hogy megbeszéljék, hogyan jelenhetne meg a The Winds of Winter a következő évad előtt. Ekkor még azt mondta, hogy ahhoz, hogy a könyv 2016 márciusában megjelenjen, a kéziratot 2015 októberében le kell adnia, ami viszont kivitelezhetőnek tűnt számára.

A sűrű évre, s az ebből adódó csúszásra való tekintettel új, december végi határidőt jelöltek ki, az író azonban ezt az újabb, év végi határidőt sem tudta tartani, s blogján kért emiatt bocsánatot rajongóitól:

“Nem keresek kifogásokat. Nincsenek kifogások. Senki más nem hibáztatható emiatt, sem a szerkesztőim, sem a kiadóm, sem az HBO. Ez az én hibám. Megpróbáltam és még mindig próbálkozom.”

Forrás.

Hozzászólások

(#1) EczkE


EczkE
addikt

Ilyen ez a popszakma, a konyv rajongoit sajnalom. En viszont csak a sorozatot kovetem az meg nem fog mar kesni. Bar a hireket nem kovetem a spoilere miatt. :D

Asszem mindenféleképpen!

(#2) LendvaiFeri1 válasza EczkE (#1) üzenetére


LendvaiFeri1
addikt

Perpill. én is csak a sorozatot nézem. Ha lemegy mind a 7(?) évad, akkor el kéne majd kezdeni a könyveket is. Annyi minden máshogy van megoldva a könyvben, hogy totál összezavarna mindent.

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#3) petipetya


petipetya
nagyúr

A könyv nem érint, a sorozat nem csúszik, és az íróról látatlanban a Hank Moody nevű karakter ugrik be.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#4) Lortech válasza petipetya (#3) üzenetére


Lortech
addikt

Pedig elég távol áll egymástól a két karakter, közös vonások persze akadnak.
Nehéz lenne azt mondani, hogy nem csalódás, ugyanakkor nemigen lehetnek elvárásaink, és nem értem a rajongók hisztijét, ez nem egy olyan valami, ami márpedig jár. Kész lesz, ha és amikor kész lesz. Remélem sikerül neki végigvinnie a történetet, már amennyiben értelmezhető a vége, és ez a célja. ;]

Thank you to god for making me an atheist

(#5) LendvaiFeri1 válasza Lortech (#4) üzenetére


LendvaiFeri1
addikt

Azt mondta, hogy a legtöbb embernek nem fog tetszeni a vége. (a könyvben legalábbis ;])

Viszont lesz még egy hetedik kötet, ami még min. hat év. :DDD

[ Szerkesztve ]

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#6) Nordic


Nordic
Közösségépítő

Kicsit a half life 3-ra emlékeztet a helyzet, lassan minden évben felröppen a hír, hogy idén megjelenik a könyv ;] .

(#7) Sinesol


Sinesol
veterán

De amúgy ez wtf..
Többszáz oldal van még hátra a storyból, de már készül belőle a sorozat.
Ez ilyen Tv-original lesz, vagy hogy gondolják ezt?

(#8) kmisi99 válasza Sinesol (#7) üzenetére


kmisi99
addikt

A sorozat készítői ismerik a könyv végét, ezért ők más befejezést gyártanak, a sorozat egyre jobban tér el a könyvtől szóval ez nem gond nekik. Na meg nem kell nekik a könyv hogy konzultáljanak az íróval.

(#9) LendvaiFeri1 válasza Sinesol (#7) üzenetére


LendvaiFeri1
addikt

A kulcsfontosságú momentumokat tudják a HBO rendezői, szóval nem olyan nehéz folytatni a sorozatot.

(#8) kmisi99

Ígyvan.

[ Szerkesztve ]

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.