2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Megoldás: Az Evernote Sticky Notes nem tudott SSL/TLS Secure Channel Hiba!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy héttel ezelőtt elkezdtem kapni a Synchronization Failed hibaüzeneteket az Evernote Sticky Notes for Windows alkalmazásban, ami azt jelentette, hogy a Sticky Notes nem szinkronizálódik az Evernote szerverrel, és ennek következtében az összes eszközömön.

Megpróbáltam eltávolítani az Evernote felhasználói fiókomat az Evernote Sticky Notes alkalmazás beállítási menüjéből a probléma megoldása érdekében. Amikor újra megpróbáltam aktiválni felhasználói fiókomat az Aktiválás kérése gombra kattintva , a rettegett „A távoli szerver hibát adott vissza: (411) Hossz szükséges” hibaüzenet jelent meg.

Frissítés (2023. szeptember 20.) : Néhány napja új hibaüzenet kezdett megjelenni – „A kérés megszakadt: Nem sikerült SSL/TLS biztonságos csatornát létrehozni”, mert az Evernote megszüntette a régebbi TLS 1.0 és TLS 1.1 biztonsági protokollok támogatását a szerverein.

Próbálkoztam a Sticky Notes eltávolításával, a regiszter tisztításával, a szoftver egy régebbi verziójának újratelepítésével, de semmi sem oldotta meg az említett problémát. A Sticky Notes csak a Dropbox-szal vagy a Google Drive-val szinkronizálható, az Evernote-tal nem.

Napi szinten használom az Evernote Sticky Notes-t, és mivel az Edo-Soft fejlesztői már nem karbantartják aktívan, úgy döntöttem, hogy magam javítom meg, és letölthető frissített hitelesítési könyvtár (DLL) fájlt kínálok ezen a blogon.

A kérést megszakították: Nem sikerült létrehozni az SSL/TLS biztonságos csatorna hibát

Biztonsági funkcióként az Evernote magában foglal egy engedélyezési/ hitelesítési folyamatot , amelyen keresztül az olyan alkalmazásoknak, mint az Evernote Sticky Notes át kell menniük, hogy lehetővé tegyék számukra az Evernote-fiókokhoz való hozzáférést a felhasználók nevében. Az említett folyamatot OAuth-folyamatnak nevezik, és az OAuth engedélyezési keretrendszert használja, hogy lehetővé tegye az alkalmazások számára, hogy korlátozott hozzáférést kapjanak egy HTTP-szolgáltatáshoz, például az Evernote Cloud API-hoz.

A helyes engedélyezési folyamatnak a következőképpen kell működnie – Amikor a felhasználó az „Aktiválási hivatkozás kérése” gombra kattint, az Evernote Sticky Notes alkalmazás ideiglenes tokent kér az Evernote szervertől, egy GET kérési módszerrel. Miután megkapta az ideiglenes tokent az Evernote szervertől, létrehoz egy egyedi aktiválási hivatkozást az Evernote engedélyezési oldalára az említett token használatával. A felhasználó rákattint a linkre, és átirányítja az Evernote engedélyezési oldalára, ahol korlátozott ideig (maximum 1 évig) hozzáférést biztosít fiókjához a Sticky Notes alkalmazásnak. A hozzáférés megadása után a felhasználó egy másik tokent kap egy ellenőrző kód formájában, amely megjelenik az Evernote engedélyezési oldalán. A felhasználó ezután bemásolja a kapott kódot az ellenőrző kód ablakába az Evernote Sticky Notes alkalmazásban.

Az Evernote Sticky Notes alkalmazás problémája az, hogy egy elavult OAuth-könyvtár (DLL) fájlt használ, amely megakadályozza, hogy megfelelően kommunikáljon az Evernote-kiszolgálóval, és így nem tud ideiglenes tokent kérni tőle. A felhasználó ezt csak „https://” szövegnek tekinti, ahol az aktiválási hivatkozásnak lennie kell, mivel az alkalmazás nem tud aktiváló hivatkozást létrehozni az ideiglenes token nélkül.

Megoldás
Sikerült kijavítanom egy elavult OAuth hitelesítési könyvtár fájlt úgy, hogy visszafordítottam, frissítettem a forráskódot és újrafordítottam. Az Evernote Sticky Notes mostantól megfelelően kommunikál az Evernote szerverrel. Ismét képes ideiglenes tokent kérni, és így sikeresen befejezni az aktiválási folyamatot.

Frissítés (2023. szeptember 20.) : A közelmúltban az Evernote megszüntette a régebbi TLS 1.0 és TLS 1.1 biztonsági protokollok támogatását a szerverein, ami „Nem sikerült létrehozni az SSL/TLS biztonságos csatornát” hibákhoz vezetett az Evernote Sticky Notes programban, így egy további fájlt kellett módosítanom – StickyNotes.Wpf.exe.config. A biztonsági protokollt most az operációs rendszer választja az alkalmazás helyett, és a szinkronizálás ismét működik.

Az alábbiakban az elavult hitelesítési könyvtár (DLL) és a StickyNotes.Wpf.exe.config fájlok frissített verzióira cseréjére vonatkozó utasításokat olvashat, amelyek letölthetők erről a blogról. A frissített fájlok kompatibilisek az Evernote Sticky Notes v1.5.9-el, amely a Sticky Notes legújabb elérhető verziója. Ha az Evernote Sticky Notes v1.5.9 alkalmazás még nincs telepítve a számítógépére, töltse le a / (alernatív letöltési link) és telepítse az alábbi utasítások követése előtt.

*Ha szívesebben szeretné szinkronizálni Evernote Sticky Notes-ját az Evernote – Yinxiang Biji (印象笔记) kínai verziójával, akkor inkább kövesse ezeket az utasításokat .

1. Töltse le és csomagolja ki a frissített fájlokat

A frissített hitelesítési könyvtár (.dll fájl) és a StickyNotes.Wpf.exe.config fájlok .zip fájlba vannak tömörítve. Kattintson az alábbi linkre az Evernote-Sticky-Notes-Modified-Files-GetGui.zip fájl számítógépére való letöltéséhez. A fájl letöltése után ki kell csomagolnia a fájlok kicsomagolásához. Ha Windowst használ, kattintson jobb gombbal a letöltött Evernote-Sticky-Notes-Modified-Files-GetGui.zip fájlra, és válassza az „Összes kibontása…” lehetőséget . Megjelenik egy új mappa, benne a StickyNotes.OAuth.dll és a StickyNotes.Wpf.exe.config fájlokkal. Ne változtassa meg a fájlneveket – a fájlok nevének változatlannak kell maradnia.

Evernote-Sticky-Notes-Modified-Files-GetGui.zip
* A fájlt a Dropbox tárolja. Ha a link nem működik, forduljon hozzám az info@getgui.com címen .

2. Zárja be az Evernote Sticky Notes alkalmazást

Az Evernote Sticky Notes alkalmazást be kell zárni a következő lépés végrehajtása előtt. Győződjön meg róla, hogy nem fut, lépjen a tálcára, és keresse meg az Evernote Sticky Notes ikont. Ha az ikon megjelenik a tálcán, kattintson rá jobb gombbal, majd kattintson a „Kilépés” gombra. Kattintson az „Igen” gombra az alkalmazás kilépését megerősítő párbeszédpanelen.


Az Evernote Sticky Notes alkalmazás bezárása a tálcáról

3. Cserélje ki az elavult fájlokat

Lépjen abba a mappába, ahová az új StickyNotes.OAuth.dll és StickyNotes.Wpf.exe.config fájlokat mentette , kattintson a jobb gombbal a két fájlra, és válassza a „Másolás” lehetőséget . Most lépjen abba a mappába, ahová az Evernote Sticky Notes telepítve van, alapértelmezés szerint a „C:\Program Files\Evernote Sticky Notes\” vagy a „C:\Program Files (x86)\Evernote Sticky Notes\” mappába 64 bites operációs rendszereken. .
Kattintson a jobb gombbal a telepítési mappában lévő üres helyre, és válassza a „Beillesztés” lehetőséget . Meg kell nyílnia a „fájlcsere” vagy a „fájl felülírása” megerősítő párbeszédpanelnek, amely megkérdezi, hogy le szeretné-e cserélni a célhelyen lévő fájlokat. Válassza ki a fájlok cseréjét a célhelyen.Indítsa újra a számítógépet.


Az elavult fájlok cseréje

4. Aktiválja felhasználói fiókját az Evernote Sticky Notes alkalmazásban

Nyissa meg az Evernote Sticky Notes alkalmazást. Lépjen a „Beállítások” elemre, és győződjön meg arról, hogy a „Kérjük, válassza ki azt a fióktípust, amellyel szinkronizálni kívánja a jegyzeteit” alatt az Evernote van kiválasztva. Kattintson az „Aktiválási hivatkozás kérése” gombra. Meg kell jelennie egy működő aktiválási hivatkozásnak. Kattintson rá, és kövesse az Evernote webhelyén található utasításokat a Sticky Notes újbóli engedélyezéséhez, hogy 1 évre hozzáférhessen fiókjához. Másolja ki a kapott ellenőrző kódot, és illessze be az ellenőrző kód ablakába az Evernote Sticky Notes alkalmazásban. Kattintson az „Aktiválás befejezése” gombra.

Sikeresen összekapcsolta az Evernote Sticky Notes alkalmazást Evernote felhasználói fiókjával, és engedélyezte a helyi jegyzetek szinkronizálását az Evernote szerverrel. Az aktiválás vagy engedélyezés 1 évig érvényes, és ezt követően meg kell ismételni.


Az Evernote Sticky Notes aktiválási/engedélyezési folyamata

Frissítés (2018. május 2.): 2018. április 23-án az Evernote Sticky Notes engedélyezési szkriptet eltávolították az Edo-Soft.com szerverről, aminek következtében az új engedélyezések már nem működtek. Újra megvizsgáltam az engedélyezési folyamatot, és írtam egy szkriptet, amely elemzi és megjeleníti az Evernote szerver által biztosított engedélyezési tokent. Az említett szkript feltöltésre került a getgui.com szerverre, ami azt jelenti, hogy az Evernote Sticky Notes már nem függ az Edo-Soft.com kiszolgálótól az engedélyezési folyamat befejezéséhez.

Frissítés (2023. szeptember 20.):
Az Evernote Sticky Notes sikertelen szinkronizálási hibát jelez (Nem sikerült csatlakozni a szerverhez: System.Net.WebException: A kérés megszakadt: Nem sikerült létrehozni az SSL/TLS biztonságos csatornát. )
Ez azért történik, mert az Evernote nemrég leállt támogatja a régebbi TLS 1.0 és TLS 1.1 biztonsági protokollokat a szervereiken.
Megoldás: Módosítottam a StickyNotes.Wpf.exe.config fájlt, így a biztonsági protokollt most az operációs rendszer választja az alkalmazás helyett.
Meglévő Evernote Sticky Notes telepítését az alábbi lépésekkel javíthatja:
1. Töltse le a módosított StickyNotes.Wpf.exe.config fájlt
2. Zárja be a futó Evernote Sticky Notes programot (jobb gombbal kattintson az Evernote Sticky Notes ikonra a tálcán, majd kattintson a „Kilépés” és az „Igen” lehetőségre a megerősítő párbeszédpanelen) 3. Csomagolja ki / bontsa ki a módosított StickyNotes.Wpf.exe.config fájlt
. fájlt a letöltött StickyNotesUpdatedConfigSept2023.zip fájlból, másolja ki és illessze be az Evernote Sticky Notes mappájába (általában a C:\Program files vagy a C:\Program Files (x86) állományába), felülírva a meglévő StickyNotes.Wpf.exe.config fájlt. .
4. Indítsa újra a számítógépet, és élvezze, hogy az Evernote Sticky Notes ismét szinkronizálja a jegyzeteit

eredeti link:

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.