2019. március 27., szerda

Gyorskeresés

A pleasewait.exe eltávolítása!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv!
Rengeteget szenvedtem egy programmal ami megnehezítette a gépem működését.
Adott volt egy Windows 7-es operációs rendszer, ami jól működött. Mivel volt lehetőség a windows 10 frissítésre így nem haboztam, mivel más gépemen is jól működött.
A frissítés lefutott és amikor a rendszer elindult akkor egy hibaüzenetet dobott.

A hibaüzenet bezárása után a gépem újraindult és a rendszer többet nem indult el, csak a helyreállító folyamat és jó pár óra munka után indult el újra a rendszer, de akkor is ugyan ezt az üzenetet kaptam.
Rengeteget keresgéltem a neten hogy hátha valakinek sikerült már megoldani ezt a problémát de sajnos nem találtam rá megoldást, viszont elég sok utalást sikerült találnom a megoldáshoz, amit azért írok le, hogyha valaki később hasonló problémával találkozik akkor talán ez segíthet neki. ( mivel eddig ezt senki nem tette meg !)
Szóval a lényeg hogy ha nem zárjuk be a hibaüzenetet akkor lehet dolgozni a géppel, és így meg is lehet találni a megoldást. Az egyik utalás az volt hogy nem a "pleasewait.exe" -t kell keresni a gépen mint "virust" hanem a "wat.exe"-t. Próbálkoztam különböző programokkal, de ezek nem segítettek.
A wat.exe-t nem lehetett megtalálni egyszerűen, a hdd-n való keresés nem hozott eredményt, viszont emlékeztem arra az egyik utalásból hogy a "wat.exe" egy mappában található ami a C:\ gyökérben van, viszont ott nem találtam. A mappa neve : Windows Activation Technologies ( pedig ott volt :) )
A futó folyamatok között ( a részletek megjelenítése után) megtaláltam a "wat.exe"-t, ha bezártam akkor eltűnt a hibaüzenet, viszont azt hogy honnan indul azt nem találtam mindaddig amig egy jobb klikk után a "wat.exe"-n
( a file helyének a megnyitása után) tényleg a megadott mappában voltam, viszont ha egyel kijjebb léptem akkor a C gyökérben voltam és nem látszódott a mappa ( pedig a rejtett file-ok megjelenítése be volt kapcsolva), visszatérve a mappába a megadott módon letöröltem a mappa tartalmát , a gépet újraindítottam és azóta is megy ( a rejtett mappa még mindig a gépen van ).
Remélem hogy ezzel a pár sorral tudtam segíteni azoknak akik hasonló problémával küszködnek.

Hozzászólások

(#1) 7


7
(PH! addikt)

Mi volt a mappa neve? :)

(#2) domos


domos
(senior tag)

De jó hogy vannak ilyen rejtett-rejtett mappák a kedves Windowson belül amiket csak azért sem hajlandó megmutatni...

Akinek nincs rendes asztala, az használjon laptopot.

(#3) laczo válasza 7 (#1) üzenetére


laczo
(tag)

"Windows Activation Technologies"

Gandalf mondja a Hobbitoknak: Jó nektek Hobbitok, mert a munkátok a hobbitok !!

(#4) buherton


buherton
(őstag)

Ubuntut a pendrive-ra és onnan böngészd a windows-t. Nem lesz olyan hogy valami nem enged vagy nem talál :) .

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, eben - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#6) xedos


xedos
(PH! kedvence)

Simán a mappa beállításainál állítsd be az oprendszer rejtett fájljainak a mutatását is, akkor kiírja - bár a könyvtárat nem tudtam törölni...

4 tabla Tibi csokiért vihető OSX kompatibilis DLINK USB WIFI (DWA-140)

(#7) Domiszkaa válasza laczo (#3) üzenetére


Domiszkaa
(újonc)

WinRAR-al megtudod nézni ezeket a fájlokat/mappákat. Pl appdata nem jelenik meg, de WinRAR-ba igen! :B Remélem segíthettem ezzel!!! :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.