2023. február 7., kedd

Gyorskeresés

KaitouP karácsonyi 3+1 játékajánlója!

Írta: | Kulcsszavak: játék . karácsony . ünnepek . gaming . PlayStation . PC

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bár sokan a karácsonyi időszak alatt is dolgoznak, talán kijelenthetjük, hogy ünnepek alatt jut egy kis idő a pihenésre is. Ezt egyesek a tévé előtt "Reszkessetek betörőket" nézve teszik meg, akadnak akik három napos családlátogatási túrát tesznek. Aztán vagyunk mi, játékosok, akik talán az átlagosnál többet tudnak foglalkozni imádott hobbijukkal. Ebben a blogbejegyzésben 3+1 játékot fogok javasolni, melyek jellegüknél, tematikájuknál fogva valahogy extrán jól esnek karácsonykor. Lássuk őket!

1. Sakura Santa (PC, Nintendo Switch) [+18!]

A Winged Cloud legújabb visual novelje, a Sakura Santa soha nem lehetne aktuálisabb, mint az ünnepi időszak alatt. A felnőtteknek szóló,  női idomokkal nem fukarkodó játékban egy Koji nevű srác bőrébe bújunk, aki magányosan tölti a karácsonyt. Ezt megelégelve ellátogat egy Japánból jól ismert shrine-hoz, ahol azt kívánja, hogy legyen társasága az ünnepekre. A sors rögtön három lányt is kínál számára: a jó öreg Mikulás lányát, az ártatlan Santát, egy régóta nem látott gyerekkori barátját, a szemérmetlen Itsumit, és huncut róka-szellemlányt, Akinát. Az igényes humort és finom erotikát tartalmazó, pár órás játék alatt csak a mi döntéseinken múlik, hogy kivel alakul szorosabbra a viszont. Már ha tudunk három gyönyörű nő között dönteni...

2. Celeste (PS4/PS5, PC, Nintendo Switch)

A Celeste egy méltán népszerű 2D platformer játék, a történetét tekintve mély gondolatokkal megtűzdelve. Egy fiatal lányt, Madeline-t irányítjuk, aki a fiktív Celeste hegyet szeretné megmászni, miközben a belső démonjaival is le kell számoljon. Kiváló pixelart, csodás zenei munka, hangulatos helyszínek jellemzik, nem könnyű platformer elemek mellett. A sikerért itt valóban meg kell küzdeni, pláne, ha az alapjátékon felül a nehezebb extra pályákat is le szeretné gyűrni a játékos. Bár a tematikája nem karácsonyi, a játék üzenete, és a hófedte hegy ideális szórakozássá teszi az ünnepek alatt.

3. TOEM (PS5, Nintendo Switch, PC)

A TOEM azért kiváló választás karácsonykor, mert bár a tematikája szintén nem karácsonyi (leszámítva adott helyszíneken 1-2 karácsonyi szimbólumot), az egyszerű, élményalapú játékmenet, az egyedi grafika és az aranyos humor megalapozza, hogy az ember csak élvezze a játékot, bármiféle teljesítménykényszer, idegeskedés nélkül. Egy aranyos, állatszerű lényt irányítunk, aki egy kamerával a nyakában fotózza körbe a világot, miközben segít a helyi lakosoknak mindennapi problémáikban.

Ráadás +1: The Grinch (PS1)

Kakukktojás a The Grinch, hiszen az első PlayStation konzol korszakából származik, azaz ennél fogva ősrégi címről beszélünk. A történetet mindenki jól ismeri az undok zöld szőrlényről, akinek a bőrébe bújhatnak a retro-fanatikusok. A játék ugyan közel sem tökéletes, de egy emulátor segítségével legalább a grafikán lehet fokozni egy kicsit. Ha tönkre szeretnétek tenni a karácsonyt, akkor kizárólag csak Grinch bőrébe bújva, a játékban tegyétek.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.