2023. január 30., hétfő

Gyorskeresés

Alcatel OT 993D firmware frissítés, root, egyebek

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Előszó

Valaki privát üzenetben érdeklődött tőlem, hogy miképpen tudná rootolni a telefonját. Gondoltam ide lejegyezve megosztom másokkal is.

Először is leszögezem, ezzel a leírással senkit nem akarok arra bíztatni, hogy rootolja stb. a készülékét, amivel ugyan lehetőségek tárháza nyílhat meg, de sérülékenyebbé, támadhatóbbá is válhat a telefon. Nem véletlenül szállítják "zárva". Feltételezem aki rászánja magát, tudja miért csinálja amit csinál.
Mindent nem fogok ide leírni, alapvető dolgokat mindenkinek tudnia kell fejből, vagy utánajárva mondjuk a Barátunk segítségével.
Szerintem legyen egy sorrend. Kezdjük egy firmware frissítéssel, ha még nem lennénk túl rajta.

Firmware frissítés

Nulladik lépésként szükséges, hogy a telefon beállításaiban az USB hibakeresés módnál legyen pipa és a készülék drájverei a pc-re legyenek telepítve, amit a legegyszerűbben az Alcatel Android Manager-rel oldhatunk meg.
Ezt követően a legfrissebb One Touch Upgrade-det kell letöltenünk, amivel ellenőrizhetjük van e új szoftverfrissítés a telefonunkhoz, illetve rátölthetjük vele azt amennyiben van.
Jöhet a rootolás...

Rootolás

A decemberi frissítés előtt ezzel a tool-lal rootoltam a készüléket, de miután frissítettem, már semelyik verzióval nem tudtam, se xp, se linux alól. Aztán találtam ezt a windózos kisalkalmazást: Unlockbootloader. Eredetileg Huawei készülékekhez készült azt hiszem. Rootolni is lehet vele. Nálam csak ezzel sikerült.
Kizárólag saját felelősségre! Sok sikert.

Unrootolás

Az első megoldással (Bin4ry v18) működik az unroot, kipróbáltam.

CWM Recovery telepítése

Töltsük le a ClockWorkMod Recovery zip fájlt, csomagoljuk ki valahova a gépen.
Kapcsoljuk ki a készüléket.
Hangerő le, aztán power gomb benyomása és együtt nyomvatartása amig nem rezzen. A rezzenés után a power gombot elengedhetjük. közben megjelenik az Android robot, aztán elsötétül a képernyő, ekkor már fastboot módba került a készülék, elengedhetjük a wolume down-t.
Csatlakoztassuk a telefont a pc-hez az usb kábelével.
A kicsomagolt könyvtárban futtassuk rendszergazdaként az "install-recovery-windows.bat" fájlt, amennyiben windózt használunk. (Ha mást, akkor az annak megfelelőt)
Miután a parancs lefutott ill. eltűnt a terminál ablak, csatlakoztassuk le a telót a gépről, akku ki-be, végül hangerő fel+power egy ideig és bejön a recovery felület. Itt tudunk magunknak kellemetlen meglepetéseket is okozni, ha valamit rosszul csinálunk, vagy egyszerűen csak figyelmetlenek vagyunk. Tehát csak óvatosan!

Ajánlott oldalak, források:

Mobilaréna
Alcatelonetouch.com
XDA
4pda.ru
Videósegítség
CWM Recovery
A CWM Recovery használata

Hozzászólások

(#1) redhun


redhun
csendes tag

hello!
köszi szépen ezt a leirást!
Anyit kérdeznék hogy prci húzást menyire szabad huzni, + nekema zenelejátszó akad vagyis a zenék + halk is a számok ezzel lehet valamit kezdeni?

(#2) janez válasza redhun (#1) üzenetére


janez
aktív tag

Proci húzás... Én nem vagyok híve, de csináld, ha akarod. Csodát nem lehet elérni ezzel a telóval. Nem a procival van gond, (persze lehetne gyorsabb) hanem a RAM kevés sajnos.
Hangosabb is lehetne, de agybadugós fülessel már hangos. A csengőhang pedig legyen eleve hangos választva... Egyelőre nem hallottam más megoldásról. A frissítés sem segített szerintem, én nem vettem észre. Ja mintha az akadás (nekem is volt) már elmúlt volna az update-től.

[ Szerkesztve ]

(#3) redhun


redhun
csendes tag

értem, de egyáltalán ennél hogy tudnám huzni a procit? mert szedtem le progit de nem jelzi hogy tovább huzhatnám, + stabil rom nincsen ehez ami jobb a gyáritól?

(#4) janez válasza redhun (#3) üzenetére


janez
aktív tag

Rootoltad már? Szerintem addig nem lehet procit húzni.
Aztán valószínüleg kell egy custom kernel az overclocking-hoz, amit recoveryvel lehet felflashelni.
Custom romot az oroszok már csináltak, de egyelőre nem vágok bele. Több infó kéne, de először oroszul kéne tanulgatnom. :) Aztán az angol sem az erősségem..

(#5) redhun


redhun
csendes tag

és a recoveryt hogy teszem fell erre a telóra? am root már megvan

(#6) janez válasza redhun (#5) üzenetére


janez
aktív tag

Le fogom írni. Nem bonyolult, az is csak egy kattintás szinte.

(#7) redhun


redhun
csendes tag

körülbelül mikorra várható?

(#8) janez válasza redhun (#7) üzenetére


janez
aktív tag

Kész. Tiéd a pálya.

(#9) redhun


redhun
csendes tag

köszönöm szépen, mostmár csak anyit kérdeznék hogy müködő kernelt honan szerszek a gyári romomhoz ( ezen belül anyit kérdeznék hogy a zip fáljt hova rakjam és hogy telepitem? )

(#10) janez válasza redhun (#9) üzenetére


janez
aktív tag

OC kernel

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.