2024. március 2., szombat

Gyorskeresés

A Honda a legmegbízhatóbb

Írta: | Kulcsszavak: honda toyota megbízható

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A motorok meghibásodási arányát vette számba a brit Warranty Direct, mely 36 gyártót rangsorolt tanulmányában. A listát a japánok vezetik, a német márkák közül többen csak a sor végén kullognak.

A kutatás szerint a legmegbízhatóbb motorokat a Honda készíti, mindössze 0,29%-os meghibásodási aránnyal – ez azt jelenti, hogy minden 344 motorból egy romlott el. A második helyen egy másik japán gyártó, a Toyota áll, a dobogó harmadik fokára a Mercedes állhatott fel. Megbízhatónak bizonyult még a Volvo és a Jaguar is.

A rangsor aljára az MG Rover került – minden tizenharmadik motorjukkal adódik valamilyen probléma. Talán valamelyest meglepő az Audi utolsó előtti pozíciója, de a BMW és a Volkswagen is az utolsó tízbe került.

A Warranty Direct igazgatója, Duncan McClure szerint a motorok meghibásodása más szerkezeti egységekhez – így például a futóműhöz – képest jóval ritkább, viszont annál költségesebb.

Forrás: http://totalcar.hu/magazin/hirek/2013/01/19/a_honda_a_legmegbizhatobb/?token=3b1433891730efba538b67adda2f2186

Csak megerősíteni tudom:
Az előző Hondámat 2011-ben cseréltem újabbra. Családban jelenleg 4 Toyota van. Abszolúte, problémamentesek voltak a gépkönyvi karbantartás mellett.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.