2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Acer Blog: Skorpió Mod.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Maga az ötlet lassan hároméves. Rengeteg Acer Predator G7750 alkatrészt halmoztam fel. Így adta magát az ötlet, hogy legózzak egy kicsit.

Az első elképzelés: [link] Itt pihentek párévet a gondolatok mert a Predatorra koncentráltam.

2015 júniusában újra előkerült a koncepció mert valamit kell alkotni a következő Veletechre.
Nagyon sokat gondolkoztam! Néha fejfájásig fajult a dolog, mert sehogy nem akart összeállni. Arra jutottam, hogy a pajzsokat félbevágom így nyerek egy kis helyet szélességben és egy itx alaplap táppal bőven elfér.

Rendes atx táp nem jöhetett szóba mert nagy és nehéz. Megfogadtam többet nem cipelek 40 kilós gépet versenyre! Elkezdtem keresgélni aprón tápokat. A választásom egy kis FSP tápra esett, méretben és teljesítményben bőven megfelelt. Nem atomerőművet akartam csinálni csak egy kis modot. Le sem merem írni mennyibe van csak az anyagköltség! Mindig egy kis csavar, egy kis festék, az alu profilok, Predator alkatrészek stb... (Sok kicsi sokra megy!)

Itt jön képbe az Asrock Magyarország mivel a Veletech óta támogat. Szóltam, hogy itt készül megint valami. Kellene egy itx alaplap, ha lehet rossz mert nagyon sokat fogom rakosgatni és összevissza dobálni. A válasz az volt, hogy rossz nincs, de tud adni egy itx-et ami jó. Így jött képbe a mod lelke egy Asrock q2900itx

Spórolás lvl99! Megnéztem mivel van dolgom, mert ilyen még nem volt a kezeim között. Négymagos kis minden egybe dög. Mondanom sem kell: Procira már nincs szükség. Látom nootebook ramok mennek bele, ez jó mert aprón elég olcsók. Beszerzésük után jött az ötlet, hogy valamit kellene velük kezdeni mert nekem így nem tetszenek! Vajon lehet rájuk kapni hűtőbordát? A válasz nem! Na akkor moddoljunk! Vettem egy készlet hűtőbordát memóriára. Szerencsére a so-dimm memók pont fele akkorák mint a desktop társaik.
Csak félbe kellett vágni őket. Nem volt nehéz, a vágott széleket körömlakkal lefestettem. De még mindig nem az igazi. Szóltam az Asrocknak, hogy kellene nekem matrica a ramokra. Matrica nem volt, de tudnak rá nyomtatni. Szuper!

Térjünk vissza a tápra:

Kérdéses volt a felfogatása, hogy fog nekem összeállni az alja? Rengeteg legózás és gondolkodás után arra jutottam, hogy a tápegység lesz a lelke mindennek. Ez fogja tartani az egész gépet. Felhasználtam a burkolat összefogására hivatott csavarhelyeket, amikhez alumíniumprofilokat erősítettem. A csavarhelyek nem voltak vízszintesek, ezért a táp megdőlt ami nekem nagyon tetszett. Az ilyen kis véletlenekből nagyon jó dolgok születnek! Mivel a táp tetején lesz az alaplap ezért jól megfog dőlni. Az alu profilokra rácsavaroztam a félbevágott pajzsot, amire rámentek a predator karok. A karok végére sarokpántot csavaroztam. Itt eltelt egy kis idő mert nem tudtam mi lenne az a tárgy amit a karok végére tehetnék.
Amint meglátok egy tárgyat tudom jó lesz valamire vagy nem. Most sem volt másképp! Épp fizettem a boltban mikor a kasszánál megpillantottam az Orbit rágót autós tartóval. Rögtön tudtam! Ez az a tárgy ami jó lesz lábnak.

Videó az összerakás kezdetéről:

Az építést több részletben fogom megosztani veletek, így nekem sem kell sokat írni és jobban átlátható.

Ha tetszik amit csinálok kérlek iratkozz fel! Így látom van értelme annak amit csinálok: Youtube Csatornám

Facebook: Casemod FID

Hozzászólások

(#1) Drizzt01


Drizzt01
őstag

Remek lesz megint . Várom a folytatást . :C

https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/

(#2) FID válasza Drizzt01 (#1) üzenetére


FID
őstag

Van még meglepi a tarsolyban :K

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.