2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Aula - Assault a megfizethető mechanikus billentyüzet!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Atyaég, ez volt az első érzés ami elfogott amikor kiprobáltam ezt a billentyüzetett a boltban, jó nyomáspont stabil gombok, és egy igen maszív design.

Volt már Cherry Red-el szerelt billentyüzetem (~ 4 éve), ahozz tudom hasonlitani, hogy ez igazából sokkal jobb annál. Ez mindenképpen a kínai ipart fényezi, hogy a Cherry license lejárta után jobb saját megoldást tudnak töredék áron gyártani mint az eredeti.
A billentyüzet vázát egy 1.2 mm-es acéllemez adja ami még profilba is van hajlitva, ezáltal egy igen maszív alapot képez ez hibátlan.
Mennyi kerül? Népszerű nagyáruházban ~ 18e Ft-ért a tiéd lehet magyar kiosztással.

Persze azért valami oka csak van, hogy nem ez az egyetlen billentyüzet van a boltba nyilván ez sem tökéletes, de egyik hibáját sem tudnám megoldhatatlanak mondani:

- A Gombok villágitása soronként változik így se nem RGB se nem egyszínü, nem ronda az összhatá. Az alsó sorban használt RGB flickerelnek itt valószinüleg az van,hogy RGB switcheket használnak, de a vezetékezés sporolása miatt fixen vannak bekötbe, ez azt eredményezi, hogy a "fehér" sor inkább olyan halvány lila és flickerel, szerencsére a többi sor fénye stabil így nem fárasztja a szemet.
- Kis Enter gomb, nem annyira szeretem, néha ű lesz az enter helyet, de kezdem megszokni.
- A kitámasztó lábak túl hosszúak emaitt inkább ilyen csukló törésre alkalmassak csak, az alap döntése a billentyüzetnek kicsit meredekebb a megszokotnál ezzel végülis nekem megoldotta a helyzetett, de ergonomiát még érdemes lenne tanulmányozniuk ( a legtöbb gyártónak szintén...).

+1 Ezt mindenkinek érdemes átgondolni aki mechanikus billentyüzetett venne:
- A zaj... gépelés szempontjából talán tényleg hozz egy pár %-ot a sebeségben a mechanikus billentyüzet, de a hang ami hozzá jár az valami elképesztő. Este egy egész lakást képes megtölteni a folyamatos kattogó hang. Ezzen érdemes leginkább elgondolkozni mielött mechanikus billentyüzetre adjuk a fejünket!

Összeségében tetszett, de leginkább a zaj miatt vissza váltok gumimembránosra.

Hozzászólások

(#1) GreatL


GreatL
őstag

Hasonló hülyeséget árul a Trust is... gondolom klónok.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#2) Feruendios válasza GreatL (#1) üzenetére


Feruendios
aktív tag

A Trust-nak van rendes RGB világitása, viszont ott sokkal lötyögösebbek a gombok.

Amit mindig megnézek egy billentyüzetnél, hogy ha a legszélén/sarkán nyomod le a Backspace,L-Shift,Numlock+, Space gombokat akkor lenyomodnak-e vagy csak elhajolnak és beragadnak. Ezzen kapásból a billentyüzetek 50%-a elvérzik.

[ Szerkesztve ]

Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(

(#3) pengwin válasza Feruendios (#2) üzenetére


pengwin
addikt

Ezen a "teszten" mechanikus billentyűzet nem fog manapság elvérezni.

A nagy gombok mind stabilizáltak: ezeken a kínai gyártmányú billentyűzeteken tipikusan plate mounted Cherry (klón) stabilizátorok vannak, szóval egyáltalán nem kell a bindingtól tartani.

A gombok lötyögése főleg a használt kapcsolók tipusától függ, de belejátszhatnak a kupakok is.

mindenképpen a kínai ipart fényezi, hogy a Cherry license lejárta után jobb saját megoldást tudnak töredék áron gyártani mint az eredeti
Valóban van ott termék, ami sokkal jobb a Cherry eredetijénél, de azért akad bőven szemét is.
Gateron, Outemu, Kailh már jó minőséget jelent (utóbbinak inkább csak az újabb szériáira igaz ez), de a TTC, Greetech, Zoro, és hasonló márkák még mindig széles körben küzdenek QC és megbízhatósági problémákkal.

Ugyanilyen billentyűzet van már idehaza más gyártótól is, minimális variációval (Natec Genesis Thor, valami Spirit of Gamer, Trust, Modecom), kínából meg tipikusan 30-60$ között mozognak, ami nem sokkal jobb a hazai áraknál.

(#1) GreatL
Másolásról szó sincs, ezek a márkák csak kiválasztanak egy-egy kínai OEM terméket, és cimkézik, terítik, meg szervizelik.
Ugyanaz lesz valószinüleg a Trust is: a legtöbb olcsó kínai mechából van RGB és szivárvány háttérvilágításos verzió is, sőt, valamelyikből sima egyszínű világítású verziót is árulnak.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#4) Chaser


Chaser
titán

"billentyüzetett " billentyűzetet...és az egész iromány tele van hibákkal, ha már publikálsz valamit, tiszteld már meg a nagyérdeműt azzal, hogy helyesen írsz

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#5) GreatL válasza Feruendios (#2) üzenetére


GreatL
őstag

A Trustnak sincsen rendes RGB világítása. Volt már nálam így tudom. Te másról beszélsz.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#6) Feruendios válasza Chaser (#4) üzenetére


Feruendios
aktív tag

Te vagy a nagyérdemű ? :D

Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(

(#7) Chaser válasza Feruendios (#6) üzenetére


Chaser
titán

bárki aki olvassa...

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.