2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ConCorde D-200 az olcsó hús!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A kapható legolcsóbb MP3 Lejátszó lássuk mit kapunk apró pénzért.

[ ÚJ TESZT ]

Minap fordult meg bennem a gondolat, kéne egy Mp3 lejátszó amit biciklizés közben tudok hallgatni. Eddig a SonyEriccson mobilom szolgáltatta a zenét, de az évente elfogyasztott 3db fülhallgató már nem igazán érte meg.

Mivel semmilyen extra igényem nincs ezért gondoltam megveszem a legolcsóbb kapható Mp3 lejátszót. Kis keresgélés után meg is találtam az e-d*g*t*l honlapján ezt a kijelző nélküli Ipod Shuffle utánzatot aminek memória nélküli változatát 2990Ft-ért bárki haza is viheti. Az 1 Gb-os változat már 4400Ft-ba kerül. Viszont ha egy 2Gb-os Micro SD-vel vesszük akkor 4990Ft-ot kell érte fizetni.

Mikor kézhez kaptam a kütyüt persze egyből lesütött róla, hogy talán 1:1-ben Ipod Shuffle a kinézete azért ez olyan messze van tőle, hogy nagyon.

Először lássuk a paramétereket:
-Tömeg: 16g
-Memória: Nincs
-Akkumulátor üzemidő: 4-5órá közepes hangerőn.
-Méret: 44x29x13

Doboz tartalma:
-Fülhallgató (csak a kíváncsiság miatt kipróbáltam borzalmas annyira igénytelen, hogy az már fáj. De komolyan a fülhallgatók még össze voltak perforálva nekem kellet szétválasztanom őket mint valami sziámi ikreket)
-Mini USB-USB kábel rövid 20cm-es darab ez tök jó.
-A Lejátszó
-Használati Utasítás A6-os mértben.

Nézzük meg kívülről hogyan fest a dolog. Fémből van talán valami alumínium lehet, persze biztosan a rosszabb fajtából. Az oldalak és a gombok természetesen olyan tört fehér PC-s műanyagok kicsit finomabb felülettel.
Lássuk mi találunk rajta, van itten egy On/Off gomb egy 3,5mm-es Jack (Sparow) csatlakozó, egy Mini USB és egy Micro SD kártya foglalat. Azért itt egy piros pontot adnék a cuccnak, hogy csupa szabványos kimenete/bemenete van.

Akkor most jöhet az Armageddon, kapcsoljuk be:
-Kapcsoló ON
-Középső Gomb 3 másodpercig nyomva tart.
-3-4 másodperc halk sistergés mint régen a CD lejátszóknál amikor keresték a számot, de tényleg olyan.
-Elindul az első szám amit felmásoltunk, itt jegyezném meg mindig az első szám indul el tök mindegy melyiknél hagytuk abba előzőleg.
-Oldalt villog egy zöld LED 1hz-el.

Akkor lássuk mit tudd, hát lejátszani,tekerni Mp3-at és WMA-t.

A hangerő ezzel nem lesz gond teljes mértékben ******-ja a hangos zene okozta egészségi ártalmakat a maximum hangereje ijesztően hangos. Viszont lenémítani sem lehet a minimum hangerő az éppen annyira hangos, hogy halkabb számoknál lehet hallani amint a CD olvasó fej olvassa a Memória kártyát.

Hangminőség:
Én nem vagyok egy vájt fülű ember egy 7000ft-os Phillips agybadugós fülhallgatóval használtam/om , közepes hangerőn úgy szól ahogy kell semmi extra basszus semmi magas kiemelés.
A gyári fülhallgatóval pedig valami elképesztően szomorú a zene ami szól belőle.

Azt hiszem ennél többet már értségin sem lehetne rizsázni. Összegezünk!

Mielőtt azt mondanánk ez az MP3 lejátszó "rossz" azért nézzük meg mennyibe került és milyen hasonló készülékek vannak újonnan ebben a kategóriában.
Ha az ár/érték arányát kéne meghatározni akkor félteném a kérdést mit kapunk 3000ft-ért? Két BigMek Menü-t. Na annál kevésbé hizlal és talán ugyan annyira egészséges.

Jó tulajdonságok:
-Olcsó
-Kicsi és könnyű sportolás közben nem zavaró
-Szép Desing (köszönet érte az Apple-nek)

Rossz tulajdonság:
-Kuka Fülhallgató
-Állandó "CD olvasó fej hang" számok között és ha halkan hallgatjuk

Ajánlott nem ajánlott vagy tetszett mindenki döntse el maga. Ez tényleg az a termék ahol mindent rá lehet fogni az árára. Amit érdemes megfontolni, ha nem rendelkezünk egy jobb fülhallgatóval akkor azt is kalkuláljuk bele a vétel árba.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.