2024. március 4., hétfő

Gyorskeresés

CanJam 2016 London

Írta: | Kulcsszavak: CanJam . fejhallgató . fülhallgató . erősítő . DAC . DAP

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Idén is meglátogattam eme rendezvényt, és idén sem éreztem hiábavalónak :)

Csak a fejhallgatós topikban emlékeztem meg róla, de úgy döntöttem jobb lesz ennek is valahol itt a helye, ahol nem vész a múlt homályába a bejegyzés :)

Ami tetszett: Szinte minden, jókat beszélgettem néhány arccal - Moedawg140, egy hardcore hedfájer idén is itt volt, csak sokkal több cuccal - , gyártóval, demonstrátorral.
Egyedül a 1More-osok nem voltak szimpik a "cimbalomkodó" hozzáállásukkal, hogy lépten nyomon rá akarták sózni a termékeiket (főleg a triple-t) mindenkire aki arra járt, mert ők csinálják a legolcsóbb és legjobb füleseket, ezt a Guttenberg is megmonttta! Rendesen meg voltak sértődve, hogy nem vettem egy szupersztár triple-t tőlük. (Egyáltalán nem ilyen rendezvényhez illő viselkedést prezentáltak.) Mondtam, én csak kipróbáltam, még nem hallottam. Megdícsértem, hogy jó, valóban, áráért szépen szól, de nincs rá szükségem, mert az enyém is tripla hibrid és jobb a hangja (ami igaz is, de nem mondtam volna, csak már bosszantottak). Erre elkérték, meghallgatták ketten. Na jó, valóban, nem rossz, na de mennyit fizettem érte? Mondtam, hogy fele annyit mint amennyit ti kértek a triple-ért, és mentem tovább.

A Lotoo sajnos mégsem volt jelen, annak ellenére, hogy jelezte magát. Úgyhogy nem sikerült egy korrektebb összehasonlítást csinálnom a Qp1R-rel, ami továbbra is a kedvencem hangra az idei meghallgatások után is.

Rögtön a legelejére volt egy időpontom az MSB Technology legújabb elektrosztatikus fejhallgató erősítő-DAC-tápegység szettjének meghallgatására. Az oldalukon ez még nincs fenn, amúgy a Select Dac dizájnt kapta mindhárom egység.
Egy STAX SR-009-ot párosítottak a szerkóhoz. Mi mást?
Eddig amit hallottam elektrosztatikus erősítőt, fülest - nem sok - az nekem egyik sem volt zsánerem, száraz volt a hangzásuk.
No ennek már nem. Ennek már szép, muzikális hangja van. Gyönyörű minden téren, egyedül a tér okozott csalódást, ott különösebb extrát nem nyújtott. Mikor a szett ára kiderült, akkor aztán végképp csalódott voltam, bár gyanús, hogy a fejhallgató volt a szűk keresztmetszet, ugyanis a cucc ára €155ezer!
80 ropi a Dac, 45 az erőlködő és 30 a tápegység. No további comment!

A telómat használtam forrásnak szinte minden esetben, de lagalábbis azzal is kipróbáltam minden hordozható fülest, és inkább basshead vagyok mint nem.

Volt egy kis Brainwavz is. A B2 mintájára, csak új shell-ben kidobnak egy új fülest, lehet a név az marad. 2 BA-s lesz újfent és valami $160 körülre lövik be az árát. Ennek tetszett a legjobban a hangja azok közül amit meghallgattam, tiszta, csilingelő, nyílt, kellemes, világos karakterű füles, kellemes mélytartománnyal. Kimondottan tetszett a nyílt/nyitott hangzása ami kevés IEM-nek sajátja, és ez hosszan hallgathatóságot sugall.
Lesz még két új BA füles, 1 és 2 armatúrásak, $60 és $120-ért, BH100 és BH200 néven úgy rémlik. A shell a Vsonic vsd3-5 házikójára fog hajazni, csak kisebb lesz. Nagyon kényelmes és könnyű viseletek, könnyű, gyors behelyezés a jó szigetelés eléréséhez is. A hangjuk közti különbség egyenes arányban áll az árukkal. Az egy armatúrásban érezhetően olcsó drájver van, nem is igazán adja a BA fílinget, eléggé tompa, fénytelen hangja van. A 2 BA-s az már rendben lenne, jelen van minden tartomány, de unalmas, semmit nem nyújtó hangja van, számomra legalábbis. Szerintem az utóbbi kettő nem fogja megérni az árát, ameddig az új B2 meg nagyon is.

Volt egy kis Shanling is. 3 DAP-jukat meghallgattam.
M2, M5 (M3 nyugdíjba vonul) és az M1 névre keresztelendő kis aranyosságot, amiről csak képek vannak még, de azt már tudom, hogy 192/32 meg DSD támogatás is lesz benne és talán meglesz itt is az átlag 9-10 óra játékidő is mint a nagyobb kasznis lejátszóknál, olyan $150-ért.
A kezelhetőségük nagyon jó, akadásmentes, értelemszerű. Összeszerelés és anyaghasználat kiváló.
M2-M5: Hangra nem rosszak, tiszták és dinamikusak, de semmi extra számomra. Hangra nekem eléggé egyformák voltak, az M5 nagyobb erősítővel van ellátva. Itt féláron adták őket, de nekem még ezen az áron is gondolkodós lett volna.
Az M1 viszont bejött. Kicike kisz kínai, de ugyanolyan jó kezelhetősséggel, karcmentes kijelzővel - ami kell is, mert az egész az egy kijelző - kicsit lágyabb, de szerethető hangzással mint a nagytesók. Egy nem hifi telefonnál jobb hangot nyújt. Figyelembe véve a méretét is, szerintem ez játékban lévő játékosnak fog számítani.

Itt voltak a lengyelek is.
LimeEars és a CustomArt
Meghallgattam a két rivális flagship-jeit, illetve a Lime-nak az összes fülesét, ami 3 volt :)
A legnagyobb 5 BA-val és basszuskapcsolóval €1150-ért úgy emléxem. Tetszetős hangú füles, masszív, dinamikus mélyekkel, fejhallgatós nyílt hanggal. Inkább L karakterű mint flat az EQ-ja még kikapcsolt basszussal is, ami amúgy a szubot szabályozza, nem megy 100hz fölé.
A 3 armatúrás €650-ért asszem, elég gyengén muzsikált. Zárt, enyhén dobozos, fénytelen, kissé tompa hangja volt, gyenge dinamikával, erősen basszus kiemelt EQ-val. Itt is basszuskapcsoló, de inkább ne lett volna.
A 2 BA-s €400-ért nem olcsó, de kimondottan jó hangú füles. Kiegyenlített, dinamikus, elegendő mélyekkel, eléggé tiszta, kellemes nyílt hangú füles. Az árát ez éri meg legjobban szerintem a másik kettőhöz viszonyítva.

A Customos srác fülesei elmaradnak hangban a Lime-os srác fülesei mögött, bár árban is.
A Harmony az oldalankénti 8 Ba-val a csúcs nála, €850-ért asszem, és eléggé hasonlóan szólt a Lime-os 3 BA-sához. Vagyis egyáltalán nem jól. Mondtam is neki, hogy sikerült neki összehozni 8 BA-val azt a hangot amit a másiknak 3-al. De ezek nem sértődős srácok, röhögcséltük végig a próbákat.
Aztán a Custom-os srác elém tett 2 prototípust, ami az ő saját szabadalmú (még nem bejelentett és levédett) technológiáját használja, ami az impedanciákkal játszadozik, valami olyat mondott, hogy ezek difijei miatt bukik sokat egy BA a frekvencia tartományokon. Úgy emlékszem Fibae fantázianévvel látta el ezt a technológiát. és a röhögés elmúlt.

Egy 1 BA-s és egy 4 BA-s példányt készített egyelőre.
Már az 1 BA-val szerelt füles is szépen lefedte az összes tartományt, és olyan kellemes, lágyan dinamikus, muzikális hangja volt. Ugyanazt éreztem mint mikor először hallgattam meg a Qp1r-t, hogy felállt a szőr a karomon. És ezt csak! valami €160 körüli áron akarja adni. A srác vinni fogja a piacot. Az AKR02 $1300-ért tudja ezt.
A 4 BA ugyanez volt alapvetően, csak több, mint mikor ugyanazt az effektet több hangsávon használod.
Érdemes lesz odafigyelni rájuk.

Volt ott egy Rupert Neve Designs fejhallgató erősítő ami piszkosul megmozgatta a módolt DT860-amat. Az nagyon bejött, de sajnos nem tudnám megmondani, hogy megéri-e a £430-os árát, bár gyanítom, hogy igen, legalábbis a Beyer A20-asához viszonyítva mindenképp.
Mindenesetre a kívánságlistámra felkerült.

Meghallgattam 2 csúcsmodellt a Mitchell&Johnson fejhallgatóiból is. Valami nagyot vártam, a hordozható eszközökről is hajtható elektrosztatikus fejhallgatóiktól.
A nagy meg lett végülis, mert nagyon nem jól szóltak. Erősen dobozos, dinamikátlan hang. Arra gondoltam, hogy hibás darab, de a másik is így szólt. Gondoltam a telefonom ennek tényleg kevés, hiába reklámozzák azokhoz is akár. Elkértem a demonstrátor DAP-ját (Sony valami), amivel sikerült ugyanazt a hatást elérnem. Na akkor rádugtam egy szomszéd asztalnál lévő $3000-os fejes erősítőre és éppen csak valamivel lett jobb.
Ezt a cuccot én nem értem….

Meze 99 Classics
Ez tényleg best buy! Nagyon jó dinamika és tiszta hangzás, elég jó térrel. Nagyon kényelmes viseletnek találtam (kicsit nagy fejem van, de átlagos méretű fülem), és a külcsín is nagyon tetszetős. A telómról is gyönyörűen szól (nem hifi telefon, de az átlagnál jobb hangú, köszönhetően egy texas instruments chipnek benne). Gondolkodtam, hogy fejest vigyek utcára is, és ez megfelelne. 3 kábelt is adnak hozzá, 1,20-3 és 5 métereseket.
Ez is a kívánságlistámra került.

Echobox Explorer
Külalakra még csak-csak, de kezelhetőségre borzalom, hiába android. Ráerőltettek egy saját GUI-t és ahhoz külön tanfolyamot kell elvégezni, hogy tudj navigálni. Hangra egy tucat, mondhatni. Tiszta és eléggé dinamikus, és ennyi, semmi olyan ami megfogott volna. A fülhallgatójuk a The Finder X1 is egy tucat, minőségre, kényelemre, hangra.

Fostex Th900mk2, Th610 és Th500rp egy Questyle Qp1r-ről.
A 900-as és a 610-es is zárt fejes, de mégis nagyon tág, teres hangzást nyújtanak. Nagyon szép, muzikális, könnyed, de dinamikus hangjuk van. Mind a kettő nagyon lenyűgözött, a 900-as csillogóbb hangú mint a 610-es, de az utóbbit job vételnek tartom, mert nincs akkora hangbéli különbség köztük közel sem, mint árkülönbség, persze szerintem.
A Meze 99 Classic közvetlen ezek után olyan érzést keltett - az átlagosnál jobb terével, árában – mintha satuba szorították volna a fejem.
Az 500rp számomra gyengén muzsikált. Nyitott referencia, ár párban a 610-zel, de mindenben elmarad mögötte. Esetleg nem volt bejáratva, de a közelében sem járt a két zárt tesójának.

Beyer DT1770pro újra és a nyitott verziójú 1990pro
Tavalyi Beyer kedvencem a 1770pro, de meglepődve tapasztaltam, hogy az “új” szétmoddolt dt860-asom nem cserélném már el rá, úgyhogy büszke vagyok magamra. :D
Az 1990pro alig valamivel drágább, sőt a fentebbi linken egy árban vannak az 1770pro-nál de úgy vélem mindenben jobb nála. Tér, tisztaság, csillogás. Dinamikában nem feltétlenül, de pontosabb, feszesebb a mélytartománya.
Mindkettő jó füles, de a 1990pro jobb vétel, szinte ugyanazért a pénzért.

Megálltam kicsit a Fiio-nál is, és meg kellett (a Fiio-s srác tukmálta) hallgatnom az új E12 mobil fejes/füles erősítőjüket. Külalakban kicsit tér el az elsőtől, másképp helyezkednek el a gombok a kasznin ami ugyanannak látszik, meg grafitszürke színe lett. Hangban nem tudom mennyit számít ezeknél a Fioo-knál a bejáratás, de az újdonság lemaradt hangban a régebbi verziótól. Kevesebb dinamika, tompább hangzás volt az A-B teszt eredménye, amihez összsen csak két alkalommal cserélgettem az erősítőket, annyira jól érzékelhető volt a különbség. Az Lz-a2-őm volt amúgy a driver hozzájuk.

Ennyi lesz, kérem, jövőre is ott leszek :)

Hozzászólások

(#1) detroitrw


detroitrw
addikt

:R

(#2) s4tch


s4tch
veterán

Köszi a beszámolót! Milyen telefonod van?

(#3) fericske válasza s4tch (#2) üzenetére


fericske
addikt

Egy régi Motorola Razr i. Szóval nem LG v10 meg ilyenek, de a magam részéről többre értékelem a hangját mint a Fiio x1-nek meg az Ihifi 770c-nek.

(#4) bkercso


bkercso
nagyúr

Jó volt olvasni az ideiről is. :C

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#5) Maxximus válasza bkercso (#4) üzenetére


Maxximus
őstag

Jó volt, kedvet csináltál a jövő évire kimenni. :K

Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE**i12 Pro Max+watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e

(#6) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Jó írás!

(#7) 7s26c


7s26c
senior tag

:) :)

Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.