2023. február 1., szerda

Gyorskeresés

Számítógépház házilag

Írta: | Kulcsszavak: pc . modding . gépház . házilag

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Minden kezdet nehéz !
Az építés során felhasználtam a következő alkatrészeket: 6 eltérő gépház keret, oldallapokkal együtt. 6db 80mm Revoltec ventilátor, 2db 120mm Thermaltake ventilátor, szúnyogháló, harisnyadarabok, 50x50-es plexi lap. Illetve az ezekre illeszkedő ventilátor rácsok.

Szerszámok, amikre szerintem szükség lehet, amennyiben valaki ilyet tervez: fém, illetve fa fúrófej, fémcsiszoló, flex ( közepes0.75-ös korong)

A tervezési ciklus tulajdonképpen nem nyújtott mást mint egy 40%-os rajzot, a korábbi elképzeléseimről. Munka közben csapott meg mindig az újabbnál újabb ötlet.

Számomra nagyon fontos volt, hogy a tápot teljesen külön tudjam elhelyezni a gépháztól, s az is kiemelt szerepet játszott, hogy mobil legyen. Ebből kifolyólag szereztem két egyszerű zsanért, aminek segítségével szuper kis ajtót lehetett a ház hátsó szegmenséhez varázsolni. Itt fellépet több nehézség is mint például a megfelelő "szigetelés". Ezt egész egyszerűen kétoldalú ragasztóval és habszivacs féle anyaggal oldottam meg. Szerintem egész pofás lett.

Régi elhasznált hangfalrácsok, kifejezetten feldobják a ház külsejét...
A kábelek elvezetését úgy oldottam meg, hogy össze kukáztam a garázsból több műanyag (ragasztható) függönytartót.

A továbbiakban következett a neheze, ami ugye maga a test megépítése. A merevítéssel számos probléma volt, hiszen folyamatosan ügyelni kellett arra, hogy minden szintben legyen. Nem szabad elfelejteni, hogy rendkívül rossz anyagból készülnek a kerete. :)

A rack-ek helyeinek összeillesztése volt a következő mint a fentebbi képen az látható.

Még koránt sincs kész a gépház, hiszen a teljes burkolatot 3D nyomtatással szeretném megoldani, hogy nézzen is ki valahogy.

Javaslat a plexivel történő munkálatokhoz: használjunk olyan fúrófejet, amely kifejezetten fa vagy műanyag fúrására alkalmas, mert ezzel tökéletesen tudjuk a plexit vízszintes irányba fúrni. Akarom mondani, ha rögzítünk egy ventilátor rácsot, aminek valamelyik részét ( én a legnagyobb sugarú kört) végigvágjuk.

Még sok idő kell mire elkészül teljesen a ház, de egyenlőre ennyire futotta :)

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.