2020. március 28., szombat

Gyorskeresés

Zavart érzek az erőben

Írta: | Kulcsszavak: fidesz . echo tv . orbán viktor . bayer . schmidt mária

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Belenéztem a Bayer show (2017-12-10) - ECHO TV műsorába, bár ne tettem volna...
Mindenesetre találtam egy érdekes momentumot, íme:
szerk: nem tudom, hogy kell beállítani, 34:55-től kezdődik:

"... mert egyre több tabu van, fonják körül az életünket. Mi ismertük ezt, mert a szovjet megszállás alatt is voltak tabusított kifejezések és az embernek oda kellett figyelni, hogy miket ír, dehát azt gondoltuk, hogyha lerázzuk magunkról ezt a megszállást, akkor visszakapjuk a nyelvünket a szabadságunkkal együtt, de most nagy veszélyben van.
...most már oda jutottunk el, hogy bármelyik férfire bárki mondhat valamit, állíthat valamit, hogy az mit csinált 20 éve, 30 éve, hova tette a kezét, mit mondott neki, megdicsérte a miniszoknyáját, és így tovább. És innentől kezdve vége van a történetnek, erről nem szabad beszélni, itt senkinek nem szabad ellenvéleményt megfogalmazni, kérdéseket sem szabad már föltenni ezzel kapcsolatban, tehát gyakorlatilag a kommunikáció ellehetetlenítéséről van szó, ez egyébként a totális diktatúráknak a sajátja.
…tehát egyszerűen el akarják lehetetleníteni, hogy tudjunk egymással beszélni, hogy le tudjunk ülni és szót tudjunk váltani közügyekről. Mert a közügyekről csak ennek a kiváltságos rétegnek van joga beszélni ők megosztják az emberekkel az észt, azt tudomásul kell venni és aki nem teszi, azt kirúgják.
Kirúgják, állásvesztésre ítélik, meghurcolják, tönkreteszik."

Kérdem én:
Mi történt Havas Henrikkel [link],
mi van Orbán Viktor Boldog Karácsonyázásával [link],
és mi a helyzet, hogy "Egerben egy új kormánypárti változtatás szerint szeptembertől a közgyűlés elején már csak szépet és jót szabad mondani." [link]

Tehát, ha jól értem itt valójában Schmidt Mária magáról a fideszről beszél az echo tv-ben?
Érdekes...

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.