2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Ráncfelvarrás Xp módra, avagy Windows Vista kinézetet az Xp-nek!

Írta: | Kulcsszavak: vista skin . xp skin . windows . xp . vista

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mai világunkban nélkülözhetetlen szinte már az embernek egy számítógép! Sokat ülünk előtte, ezen végezzük ügyes bajos dolgainkat, szörfözünk az interneten, stb...
Az embernek van egy alapvető igénye arra, hogy amit használ, ami körbeveszi őt ízlésesen nézzen ki, igazodjon az aktuális "divathoz".
Láthattuk a Windos Vista megjelenésénél, hogy a fejlesztők első látásra végre vmi tetszetős dolgot hoztak létre! (A felhasználhatósággal, funkciókkal most nem foglalkoznék, megvan mindenkinek a maga véleménye a Vistaról!)
Ekkor az Xp-t használók táborában felötlik a gondolat: Unom a régi kék, illetve szürke Xp kinézeteket, esetleg válthatnánk Vistára, az szebb, újabb, talán jobb is, ki kellene próbálni!
Aztán persze halljuk mindenhonnan, hogy háát ha lehet maradjunk a jól bevált Xp-nknél!
Na jó-jó, de akkor mi lesz az unalmas kinézettel!

MInden lejátszódott az én fejemben is, ígyhát elhatároztam, hogy kutakodunk az interneten egy kicsit, előhívjuk legjobb barátunkat a Guglit, és máris minden a kezünkben, jobban mondva a képernyönkön, illetve a merevlemezünkkön hever!
Kölcsönözzünk tehát Vista Aero skint számítógépünknek!

Kezdődjön mondjuk az általános kezelőfelülettel, az asztallal illetve az ikonokkal!
Erre a sokak által használt és dícsért Vista Inspirat Bricko Pack 2.0 a legalkalmasabb!
Összesürít nekünk minden fontos dolgot durván 28 megába! (Könnyedén letölthető a következő linkre kattintva: [link])
Telepítés és egy gyors újraindítás után, immár Vistas kinézettel jelentkezhetünk be számítógépünkre, ezután elkerekedett szemekkel vesszük észre, hogy ikonjaink illetve háttérképünk is átváltozott, söt mi több, ha az asztalra húzzuk az egérmutatót láthatjuk, hogy az asztalunk is teljesen Vista kinézetű!
Íme egy kép erről:

Nos ezzel a látványt már meg is oldott!

Ha valakinek esetleg megtetszene a Vista által használt egérmutató, nem kell lemondani róla, kis kutakodás után ez is fellelhető az interneten! (Egy közvetlen link a letöltéshez: [link] )
Ez a művelet nem nehéz inkább kicsit macerásabb, mint a skin feltelpítése!
Nos letöltés után láthatjuk, hogy kapunk egy tömörített zip állományt! Legelőszöris azt ajánlom, hogy ezt az egészet a C:\Windows\Cursor mappába másoljuk be, eztuán kattintsunk az Install.inf fájlra! Megjleneik egy txt fájl, amiben azt követhetjük nyomom, hogy az egyes funkciókhoz, melyik kis képet rendeljük hozzá! Ezzel ne is foglalkozzunk!
Viszont most, hogy bekerültek a kurzorképek a Windows kurzorai közzé nyissük meg a Vezérlőpultot, azon belül pedig az Egér beállításait! Menjünk a Mutatók lapfülre és a Sémánál álljunk rá a Nincs funkcióra! Ezután a Testreszabásnál az egyes funkciókra ráállva, majd a Tallózás gomra kattintva hozzárendelhetjük az aero nevekkel kezdődő megfelelő kurzorképet! (Habár a megnevezések angolul vannak, a nyelvet nem ismerőknek is könnyen elvégezhető a művelet!) Ha minden egyes képet lecseréltünk a Mentés másként gombra kattintva és nevet adva a kurzorcsomagunknak el is menthetjük azt! Ezután már csak az Alkalmazás és OK gomb megnyomása a teendőnk!
Egy kis segítség képformában:

Nos, ezzel megoldva a kurzoraink problámája is!

Ha használat szempontjából egy kicsit "vistásítani" akarjuk Xp-nket, akkor tudom ajánlani a Winflip nevű kis programot! Ezzel a Vista alkalmazások közötti 3D-s váltását ültethetjük át az Xp alá! Figyeljünk oda, hogy miután feltelepítettük a programot lehet, hogy következő indításnál nem fog automatikus elindulni, ezért ajánlott a Windows Startup-ba felvenni az automatikus induló programok közé! (Egy közvetlen link: [link] )
Íme egy kép a programról:

Esetleg, aki kíváncsi rá hogyan is működik egy rövid videó: [link]

Nos hátra maradt még egy plusz kis funkció, amit a Vistaban láthatunk először, mégpedig az oldalsáv avagy Sidebar! Kis keresgélés után fellelhető egy pár, mégis talán a legkiemeltebb Thoosje által szerkesztett kis progi! (Letölthető Thoosje oldaláról: [link]
A kis oldalsáv konfigurálása egész könnyedén megy, pár kattintás és máris ízlésünk szerint néz ki! Rátehetünk analóg órát (ennek többféle kinézet is beállítható), kalendáriumot, jegyzetet, kalkulátort, keresőt, cpu-ram kihasználtságmérőt, telepszintjelzőt, időjárás előrejelzőt (ez amerikai lapról szolgáltatja nekünk az adatokat, összehasonlítva a kishazánkbeli előrejelzésekkel egész pontosnak bizonyult) és egy csomó úgynevezett gadget-eket. Magának a sávnak a megjelenése is állítható.
MInth ahogya a Winflippnél tettük, ezt is érdemes berakni a Windows Startup-ba, ugyanis ez is csak így indul el indításkor!
Íme erről is egy kép:

Megemlíteném azoknak a felnasználóknak, akik Mozilla Firefoxot használnak (azok, akik pedig még nem ezt a webböngészőt használják, nagyon ajánlom feltelepíteni), hogy az Eszközök, Kiegészítők, Témák fülön a Témák letöltése linkre kattintva rögtön feldob nekünk egy oldalt a böngésző, ahol kényünkre-kedvünkre válogathatunk Firefoxos skinek közül. Természetesen már itt is találhatunk Vistás illetve Aeros skint! Jó böngészést kívánok hozzá!

És itt véget is ér rövidke beszámolóm! Remélem sokaknak tudtam segíteni kicsit szebbé, újabbá varázsolni régi kis Windows Xp-jüket!

Hozzászólások

(#1) Kovács84


Kovács84
(fanatikus tag)

Az a szép az ilyen windowson reklámokban, hogy linux alatt már évek óta így szórakozunk a grafikus felületen :D Egyébként jó kis cikk lett.

(#2) ttower


ttower
(senior tag)

és az oldalsáv? :U
grat a cikkhez. jó lett

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#3) Csigger válasza Kovács84 (#1) üzenetére


Csigger
(őstag)

jóó, hát igen! a windows mindig le van maradva, de hát kicsit át kell dolgozni, meg le kell koppintani, ami már egyszer jól működik! :D

(#2) amúgy milyen oldalsávra gondolsz? most így nem ugrik be hirtelen!

köszönöm a dícsérő szavakat!

jah amúgy a Mozilla Firefoxot is át lehet már vistas kinézetre állítani! azt kifelejtettem!
majd belekerül esetleg! :)

Android, iOS, ex-WP user

(#4) Ndruu


Ndruu
(MODERÁTOR)

És az ikonok? Tune Up + Vista ikon csomaggal meg lehet oldani
Pl.
Nem Pistás, de példának megteszi...

Sok sikert, jó moddingolást!

Harrrr!!!!

(#5) ttower válasza Csigger (#3) üzenetére


ttower
(senior tag)

erre gondoltam. a kép jobb oldalán óra és társai. múltkor haveromnak raktam össze egy vista style-t oldalsávval ikonokkal mindennel. majd megkeresem a progit ha akarod ;)

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#6) Csigger válasza Ndruu (#4) üzenetére


Csigger
(őstag)

elvileg a bricko pack azokat is átjomja! szerintem az írásomban ez is meg van említve! :)

jaja, hogy az oldalsáv! jah, hát azt még nem sikerült elővarázsolni! ez a bricko pack amúgy tud egy pár dolgot, a configjánál be lehet állítani, csak még nem néztem meg minden funkcióját!

[ Szerkesztve ]

Android, iOS, ex-WP user

(#7) Crystalheart


Crystalheart
(senior tag)

Áh, engem mindig idegesít, ha nem rögtön jelenik meg a programkép átkapcsolás után, ezért még az animációkat is letiltottam, és maradok az Alt+Tab-nál. Kipróbáltam ezt a WinFlipet is, csak úgy, de hát így váltogatni az ablakok között nekem bazi lassú és fölöslegesen bonyolult :\

(Ja, kérdés, Vista menynire kompatibilis az XP-s theme-kkel? Gondolom semennyire, de azért megkérdem.)

(#8) cizoe


cizoe
(őstag)

Én inkább leopárdot csináltam a winemböl... :)
A vistát már csak a rossz emlékeim miatt nem akarom látni.. :)
kép1
kép2

Az írás am. zsír, bírom a crystalxp-seket, nagyon szép cuccokat csinálnak...

[ Szerkesztve ]

(#9) S.J.M.


S.J.M.
(senior tag)

Hi, jó az írás a Vistásításhoz nekem már csak az egérmutatók hiányoztak a Theme-t máshogy oldottam meg.
Egy hiba szúrja csak a szemem, mégpedig amikor írod, hogy hova kell rakni az egérmutatókat ott /-el van írva az elérési út, de windowson \-el van írva, ennyi amúgy jó cikk mégegyszer gratula.

Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.

(#10) Csigger válasza cizoe (#8) üzenetére


Csigger
(őstag)

ismétcsak köszönöm a dícsérő szavakat!
a te asztalod is nagyon jól néz ki! az asztali gépemen énis használtam vmi progit, amivel átvarázsoltam a kinézetet, azthiszem StyleXP volt a neve, de már nemtom!

(#9) jaja, bocsika, télleg el van írva, tohadt karaktert nem találtam meg a billentyűn, aztán ez egyszerűbbnek tűnk, de rögtön átszerkesztem!

amúgy megnéztem ennek e Bricko Packnak a funkciói, majd azok is bekerülnek a cikkkbe! :)

Android, iOS, ex-WP user

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.