2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Bolha-kalandok 2

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Újra garázdálkodott a csapat, most a minimális 3 fővel. Mondjuk se normális mennyiségű pénzt nem vittünk, se nem volt igazán fogunkra való, nem gondoltuk volna, hogy veszünk nagyobb dolgokat, de azért történtek események rendesen.

Szerzemények:

Captiva E2202WOD monitor – 2000Ft

Eredetileg 3ezerér adta volna a báttya, csak közben jött még egy egyén, aki a mellette lévő projektort (kezdetben 10000 Ft) vizslatta. Mondtuk, próbálja ki az elmaradhatatlan szünetmentes tápegységünkkel (kötelező teszteléshez), ha már itt vagyunk. Ok, az is működik jól, úgy tűnik, csak a táp merül nálunk. Egyénünk elhozta a kettőt végül 7000Ft-ért, így a rámeső rész 2000Ft lett.

Thaiföldes öngyújtó és cigarettásdoboz – 1000Ft
Bár egyikünk sem dohányzik, mégis elhozódott, mert igen menő volt a zöld lángja

Zotac GTX275 dobozosan – 4000Ft


Kis aranyos


Folyik nagyban a szerelés

A piac elhagyása előtti utolsó percben leltünk rá, és le is csaptunk. Már gyakorlatilag induláskor nem volt ennyi pénzünk összesen, így gyorsan haza és vissza a pénzzel. Ez volt egy jó 20 perces túra biciklivel a kis kellemes huszonsok fokban. Mindegy, meg lett véve. A kedves eladó déli 12 óráig adott rá garanciát, amíg el nem mennek a helyszínről. na ekkor megindult a roham haza tesztelni…
Na mi kéne: egy működő alaplap procival, ez könnyen meglett, mert volt legalább 5 ilyen. Mivel tápláljuk szegényt? Egészen éhes egy bestia ez a kártya, 2 segédtáp kell neki nagy örömünkre. Na ez nem volt bontva, így irány egy viszonylag újabb gép. Jó, ebben van 1 ilyen csati. Átalakító keres, szerencsére lett egy. Első ötlet: be az amúgy jó gépbe… majdnem jó, ventik indulnak. Na és min nézzük a képet? Egy darab DVI kábelt nem leltünk, pedig közben a piacon volt egy DVI-VGA átalakító is. Nem baj, van egy másik lap, annak van alaplapi kimenete, hátha azzal jó lesz. Természetesen a táp maradt a gépben, így csak bele lett drótozva. Mit is mondjak, nem volt szép, de legalább így se volt kép.

Na akkor gyere TeamViewer, ments meg minket. Ez volt 11:55 körül, délre kiderült, hogy jó nagy örömünkre.Itt kaptuk meg a legjobb hibaüzenetet is:

Kép a konfigról - nem mellesleg igen szép lett így :))


Blackmate 386SLX IV – 2000Ft
Még kint volt a múlt hétről… El kellett hozni, lett hozzá töltő és egér is. A gép szinte új, 26 éves (simán lehetne már fényképezni ruha nélkül, de nem volt szívünk szétszedni). Most rendszer keresődik rá, csak nehéz floppyírót találni rendeset.


Egyéb csodák

Hadimacska-előrejelző, szigorúan németül

Egy kis szoci beütés

Ismerős, aki vett egy képet valahol, elment még körülnézni és később nem tudta, hol vette a művet.

[Kora reggeli éberség: egy hölgy ballag előttünk, egy szűkebb részhez ér, kicsit belóg egy villanyoszlop, körülötte üvegcserepek. Hirtelen megáll, és feljajdul: „Jó, hogy neki nem mentem… Legalább felébredtem volna”, utána kérdőre vont minket, hogy miért álltunk meg, talán tőle ijedtünk meg? Mondjuk mi egyszerűen nem akartuk fellökni.
Reggel korán van: én majdnem lekéstem, a ház előtt suhan el a busz, egyszerre indultunk onnan… reggel volt még a futáshoz, közben P. tag közvetített a busz helyzetéről. Másik oszlopos tagunk, legyen V. az egyszerűség kedvéért, elaludt, mi ébresztettük fel telefonon. Ok, felkelt, érkezik, nagy dilemma: hol találkozzunk. Mondjuk mi, hogy a főbejáratnál, a buszmegállóval szembe… hosszas gondolkodás, jaa, hogy az a hídg**i :DDD

A főbejárat

Előző rész:
1. rész

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
addikt

Képek nincsenek a szerzeményekről?
Az a Kampfkatzen tábla nagyon tetszik :)

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2) asci


asci
tag

Nagyon jó volt olvasni! :)

(#3) csadam2000 válasza Samus (#1) üzenetére


csadam2000
újonc

Kösz a tippet, érkeztek képek a csodálatos bolha-konfigról is

@asci
Köszönöm :R

(#4) Earl_Muttley


Earl_Muttley
aktív tag

Zsenik vagytok! :D

Mi Pesten toljuk ezt, a Bakancsoson, IT, telefon, hifi témában, 3-4 fős csapatban :D Az elalvás nálunk is az egyik tag hóbortja, csak itt még azzal is tetézzük, hogy az ablaka alatt, a kocsiból szoktam felhívni, majd onnantól várni rá fél órát :D

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#5) Bazsesz


Bazsesz
őstag

Emlékeim eléggé megkoptak, de tippelnék egyet: Nagykanizsa?

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#6) C0R0


C0R0
csendes tag

Nagyon jó olvasni, remélem lesz még több bejegyzés :)

Mekkora szünetmentes táppal mentek ki?

(#7) csadam2000 válasza Bazsesz (#5) üzenetére


csadam2000
újonc

Igen, Nagykanizsa

(#6)C0R0
Egy kis 375W-ossal, azt még viszonylag könnyű cipelni is :D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.