2023. február 2., csütörtök

Gyorskeresés

Bolha-kalandok 4

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Csapat ismét összegyűlt, most pénz volt, csak rendes árut nem találtunk – legalábbis kezdetben úgy tűnt…

Fogások

54Mbps -os USB-s wifi-adapter és egy 5V/15V-os Asus töltő – 500Ft


Itt találtuk az eszközöket

Indokolatlan mennyiségű eszközhöz indokolatlan mennyiségű töltő is szükséges :D , a wifi-adapter meg bármikor jól jöhet

TPLink router, repeater, switch + adapterek – 2300Ft
V kolléga repeatert keresett, így csak egy eszköz nem működött… A repeater természetesen. Töltő csak egyhez volt, így az is keresődött, mert adapterek mindenhol voltak, ezek majdnem annyiba kerültek, mint maguk az eszközök. Egy régebbi (szintén bolhás) switch vicces módon akkor halálozott el, mikor meg akartuk nézni az előtte lévő router konfig-oldalát, ezért azt kicsit kerülgettük...

Cosinon 135mm f2.8 + EOS 5000 – 9500Ft

Mivel én leragadtam a mobilos fotózásnál és a point-and-shoot kameráknál, így az új tulaj szavai: „Ugyan nem az évtized üzlete kategóriába tartozik, de egyrészt a vintage obi mániám másrészt a szükség miatt végülis megérte. Az EOS 5000 meg csak volt hozzá tulajdonképpen vázsapkának, mivel az akkufedél hiányzik, meg amúgy sem képvisel túl nagy értéket. Maga az objektív M42 menetes, szóval egy olcsó adapterrel könnyen használható kb. az összes digitális rendszeren is (kivéve Nikonon, ott nincs végtelen fókusz), ezzel a céllal is vettem. Kívülről meglepően minőségi a cucc, főleg hogy a fókuszgyűrű is fémből készült. Súlya megvan. A-M kapcsoló is van blendebeugrasztáshoz, ha M42-es vázra raknánk. Használat közben minden nagyon kellemes, gyorsan és pontosan lehet fókuszálni, blendét állítani, stb. Képminőség szempontjából is rendben van, teljesen nyitva okés, kicsit zárva meg már kifejezetten éles (utolsó kép f8-on készült szemléltetésnek). Első blikkre mást még nem nagyon tudtam megtapasztalni. Tesztképek a drive-linken, Pentax K-X vázon készültek.”

Scythe Katana 4 -2200Ft
Már többször is kinn volt, és miután a vadiúj LGA1155-ös (bolhás) gépen egy LGA775-ös hűtő csücsült, így kellett valami. Egyszer kint volt régebben, akkor nem kellett, azóta ezzel nyaggattam minden héten az eladókat. Végül lett egy vadiúj lefogatókészletem a hűtőhöz és egy Cooler Master AMD hűtőm :((( . Nem baj, az legalább már 4 pines, így tud lassan is menni... A gyorskötöző pedig mindenre jó, mint tudjuk, már majdnem WD40.

Asztali gép – 4000Ft
4GB DDR2 RAM, Core2Duo E8400, 640GB HDD, brutális 512MB-os videókártya – érezhető, hogy egy mai gémör asztali gép nyomába sem érhet ennek a szuperszámítógépnek, ami a legfrissebb Windows XP rendszert futtatta. Az alaplapon nem volt D-SUB csati, se a kártyán, így most egy kölcsön-GPU csücsül benne, de majd megkapja a szintén bolhapiacos GTX750Ti-t (neeeem, nem lesz bottleneck, dehhhoogy). Az előző gazda jó ember volt, meghagyta a játékait és a cuccait a gépen ()(). Miután kap egy kis tisztítást, egy minimál-játékos gép lesz belőle, már került bele még brutális 1,5GB RAM.

30-40 db Husqvarna NiMh akkumulátor – 5000Ft

Állandó felszerelésben van természetesen egy multiméter is, így szépen kiméregettük, a fele adott normális életjelet, azokat leválogattuk, a többit mellé. Az eladó odaadta ajándékba a rosszakat (amik mégis jók voltak), így a táska legalább 20kg lett. Ezek az akksik újonnan elvileg legalább 15-20000Ft-ok.

Egyéb csodák

„Nekem ne füttyögj, nem vagyok a kutyád”

V elvtárs megszólal (tetszetős kinézetű hölgyeket látva): „Milyen jó lenne, ha azok a csajok is eladók lennének…” Válasz: hiszen azok, ott van előttük a portékájuk :))

Egy ferde hajlamú processzor, biztos egy görbe éjszaka tette ilyenné

Egy szakszerűen megjavított tápkábel, szerintem a „szakember úr” nem hallott a wago csatlakozó nyújtotta előnyökről, úgymint nem kell egybe mindent beletuszkolni. Működni működik, úgyhogy mit is panaszkodok :U

Hadd beszéljen magáért a kép. Van benne még egy minőségi hagszóró is az élmények fokozása érdekében

Korábbi részek tartalmából:
1. rész
2. rész
3. rész

Hozzászólások

(#1) Earl_Muttley


Earl_Muttley
aktív tag
LOGOUT blog

Addig nem láttatok semmit, míg egy hasonló album nem jön szemben, autentikus 2 fogú nővel, aki szinte követeli, hogy nézzetek bele.... :D :D :D

[ Szerkesztve ]

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#2) petipetya válasza Earl_Muttley (#1) üzenetére


petipetya
nagyúr

A Bundás a kutyája neve lehet? :D Költői kérdés volt.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#3) mustang08


mustang08
tag

Látva a szerzett portékáidat, vasárnap mi is kimentünk barátnőmmel körbenézni. Akartam venni olcsón egy LCD monitort, mert a 17-es daewoo már haldoklik, de nem találtam semmi értelmes cuccot, csak egy csomó vackot, de nem csoda, mert inkább csak végigszaladtunk a tömegen. Ez a turkálózás nem az én világom, nem bírom, amikor az árusok szólongatnak, hogy ezt vegyem, mert milyen akciós, meg hogy nem-e akarok a lánynak venni valami szépet.

Tudod mit tesa, hozzá má nekem is egy olyan occsó monitort kétezeré, adok érte ezerötöt! :D

(#4) C0R0


C0R0
csendes tag

Hiányolom az eheti kalandokat :( :D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.