2020. február 21., péntek

Gyorskeresés

Xiaomi RN 3 Pro "Qualcomm": ROM, GAPPS, Bootloader, Flash, TWRP, ToolKit

Írta: | Kulcsszavak: Xiaomi Redmi Note 3 Pro . Qualcomm . TWRP . ROOT . GAPPS . ROM . bootloader . ToolKit

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

EZ A CIKK MÁR NEM FRISSÜL TOVÁBB, A TOVÁBBIAKBAN ITT LESZNEK A FONTOS INFORMÁCIÓK: [link]

Google alkalmazások (GAPPS) telepítése:

A telefon kínai származása, illetve a Xiaomi saját alkalmazásboltja (Mi market) miatt hiányozhatnak a Google számunkra elengedhetetlen alkalmazásai. Legkellemetlenebb például a Google Play hiánya lehet, ezt orvosolja ez a program, a GAPPS, ami tartalmazza az összes Google alkalmazást.
Innen letöltve csak fel kell telepíteni a telefonra, majd megnyitva ki kell választani a letöltendő programokat. A progi installálja a kiválasztott alkalmazásokat, mindezek után megjelennek a főképernyőn és lehet is használni őket. A Google Play Store régebbi verziója található meg a csomagban, ezért okozhat problémát. Érdemes apkmirror.com-ról letölteni a legfrissebb verziót.

MI PC Suite:

Mindenek előtt a MI PC Suite nevű programot telepítsd fel, ez felrakja az összes drivert, amire szükség lehet a leírásokban linkelt többi illesztőprogram mellett.

Bootloader nyitás:

Forrás: [link] [link]; a képeket is innen vettem, a fordítás miatt egyes részek eltérhetnek.

Első lépésként keressük fel a MIUI Unlock oldalát: [link]

A "Now Unlock"-ra kattintva a Mi Account felületére visz, ahol be kell jelentkezzünk. Figyelem! Fontos, hogy a profilunk 100 pontos legyen a security check-up oldalon! [link]

Ezután átirányít a nyitás kérelmező oldalra, ahol ki kell töltenünk a következőket:
name (név) - bármit belehet írni, de fontos, hogy ne tartalmazzon ilyen karaktereket: szám, pont, kötőjel, gondolatjel és egyéb más karakter (@ ! # stb.)
country (ország) - értelemszerűen a tartózkodási helyünknek megfelelően
registered mobil number - Mi Accountban regisztrált mobilszám, nemzetközi formátumban
reason - egy rövid leírás, kínaiul, hogy miért akarod kinyitni a bootloadert. Ez például tökéletes: " 我的手机是砖砌在启动循环模式。" vagy " 请批准我的请求开锁。" Röviden azt jelenti, hogy bootloopot kaptam, ezért téglásítottam a telefonom. vagy Kérem fogadják el a nyitási kérelmem.
Az utolsó négyzetbe egy pipát kell tenni, majd Apply Now gombra kattintva haladhatunk tovább.

Egy SMS-t kell kapj a telefonodra, a következő lap szerint. Amint megjött a kód írd is be, mert csak 5 percig érvényes. Ha nem érkezett meg a kód 5 percen belül, akkor várj legalább 10 percet, mert a szerver lassú és lehet, hogy két kódot is kapsz, akkor viszont egyik sem lesz érvényes. Ha hibaüzenetet kapsz, akkor sajnos várnod kell 24 órát, utána próbálkozhatsz újra.

Miután beütötted a hat jegyű kódot nyomj a next gombra és az első "menet" kész is, amint a nagy zöld pipa jelezni is fogja. Ekkor következik a feszült várakozás, hisz egy újabb SMS fog érkezni 3-21 napon belül. Ez a művelet azért ilyen hosszú, mert egyesével engedélyezik a nyitási kérelmeket. Ha nem érkezik meg az SMS 10 napon belül, tedd ezt: [link]

Addig is, amíg megérkezik az SMS érdemes felrakni a kínai Developer ROM-ot vagy a lejjebb linkelt Global Developer ROM-ot, amivel szintén lehet nyitni a bootloadert.
Letöltés után a telefon belső memóriájába kell bemásolni. Az Updater appot megnyitva kell feltelepíteni, mégpedig úgy, hogy a jobb fenti sarokban, a három pöttyös ikonra kattintás után a menüből a "Choose update package" pontot választva kell betallózni a ROM-ot. Ha így nem sikerült, akkor fel kell flashelni egy ROM-ot, a lenti leírás szerint. Figyelem! A ROM töröl mindent, ezelőtt érdemes biztonsági mentést csinálni. Telepítés után a telefon újraindul. Ezek után be kell jelentkezni a kérelmezett Mi Accounttal.

Kapcsold ki a készüléket és a bekapcsoló gomb + hangerő le gomb hosszan nyomásával lépj be a bootlader módba.

A számítógépen jelentkezz be a kérelmező Mi fiókkal az Unlock alkalmazásba.
Legfrissebb MiUnlock: [link] Bejelentkezés után csatlakoztasd a géphez a telefont USB kábellel. Nyomd meg az Unlock gombot az alkalmazásban. A folyamat nem vesz 10 másodpercnél több időt igénybe. A feloldás után a telefon újraindul és készen is vagyunk. A bootloader feloldva.

Figyelem!
- a bootloadert hivatalos MIUI rommal vissza lehet zárni
- a nyitási engedély a Mi Accountra szól és egy hónapban egy készülék nyitható

ROM [MIUI7/8]:

Global: stable, developer
China: stable, developer
Fastboot: MIUI8 china developer MIUI7 china stable, global stable, china developer*, global developer
Xiaomi.eu: stable, developer

Global stable: hivatalos ROM, havonta vagy ritkábban frissül, OTA-n is. Kínai alkalmazásoktól mentes, de GAPPS van benne. Magyar nyelv elvétve található benne, de inkább angol nyelven használható.

Global developer: hivatalos ROM, majdnem hetente frissül, OTA-n is. Kínai alkalmazásoktól mentes, de GAPPS van benne. Magyar nyelv elvétve található benne, de inkább angol nyelven használható.

China stable: szintén hivatalos ROM. Havonta vagy ritkábban frissül ez is (OTA), de a kínai alkalmazások megtalálhatóak benne. GAPPS csomagot külön kell telepíteni rá. Angol és kínai nyelvet tartalmaz.

China developer: Hivatalos, hetente frissülő ROM, OTA-n is. Kínai alkalmazásokkal, de GAPPS nélkül. Angol és kínai nyelvű.

Xiaomi.eu stable: a china stable az alapja, de kipucolták belőle a kínai alkalmazásokat és telepítették a Google alkalmazásokat. Magyar nyelvet egyelőre nem tartalmaz. A frissítése megegyezik a china stable frissítési időpontjaival, az OTA kiszámíthatatlan, nem mindig működik, ezért manuálisan kell frissíteni.
Nyitott bootloader + TWRP szükséges a telepítéséhez.

Xiaomi.eu developer: china developer az alapja, tehát hetente frissül, OTA-n inkább nem. Google alkalmazásokat tartalmaz, de kínai applikációkat nem. Manuálisan frissíthető. Nyitott bootloader + TWRP szükséges a telepítéséhez. MIUI8 6.6.30 developer és MIUI 7.5 stable már tartalmaz magyar nyelvet. Köszönjük a MIUIHU csapatának!

*: a ROM alul található, az utolsó előtti, csillagos Note 3 feliratút kell letölteni.

Felhívás:

Legyél TE is MIUI Global ROM fordító! Hiányzik a magyar nyelv és van affinitásod az angol és a MIUI nyelvéhez? Itt tudsz a ROM fordításához Crowdinon csatlakozni: [link]; itt pedig az ún. Mi Apps fordításához: [link]
HAJRÁ! :C

Flash (unbrick) zárt bootloadernél:

Forrás: [link]

MiFlash letöltése: [link]
Rendszerkövetelmény: Win7 vagy magasabb verzió, 32/64 bit

Mindenek előtt mentsd le a dolgaidat és győződj meg arról, hogy a telefonod eléggé fel van töltve.

Download módban kell elindítani a telefont.
Bootloop esetén: hangerő fel és hangerő le nyomásával kell elindítani, majd csatlakoztatni a PC-hez.
Minden más esetben: USB hibakeresést be kell kapcsolni (Settings - About Phone - 7x rányomni a MIUI verzióra a fejlesztői opciók előhíváshoz -> Settings - Additional Settings - Developer Options - USB debugging), majd csatlakoztatni a PC-hez.

A telefon csatlakoztatva van ADB-ként. Eszközkezelőben az alábbiak kell megjelenjenek:

Töltsd le az ADB fájlokat innen: [link]

Csomagold ki a ZIP-et, nézd meg a kicsomagolt fájlokat, hogy biztos minden meglegyen.

Kattints a mappa ikonjára és írd be, hogy "cmd". Megjelenik a parancssor.

Írd/másold be ezeket a parancsokat: "adb devices", majd "adb reboot edl". (Idézőjelek nélkül!)

A telefon download módba lépett, a led pirosan kezd el világítani.

Nyisd meg az eszközkezelőt, a telefon "QHUSB_BULK" néven jelenik meg. Jobb klikk, illesztőprogram frissítése. Figyelem! A driver aláírásnak figyelését érdemes kikapcsolni Windows alatt, leírás: [link]

A megjelenő ablakban ne az online keresést, hanem a számítógépről való driver telepítést válasszátok.

Keresd meg és válaszd ki a Xiaomi mappát. Általában így megtalálható:
Win 64 bit C: \ Program Files (x86) \ Xiaomi \ MiPhone \ Qualcomm \ Driver
Win 32 bit C: \ Program Files \ Xiaomi \ MiPhone \ Qualcomm \ Driver
Figyelem! Ha nincs ilyen mappád, rakd fel a MiFlash programot: [link]

Mindenképpen felakarod tenni. :)

Ha sikeresen installált mindent, ez a kép fogad és az eszközkezelőben "Qualcomm HS-USB" jelenik meg:

Most le kell tölts egy Fastboot ROM-ot, amiket fent linkeltem. Érdemes a china developert vagy a global stable ROM-ot választani, mert később ezekkel lesz nyitható a bootloader. A global developert nem szabad flashelni, brickelheti a telefont.

Global developer ROM telepítése: először is a Global Stable ROM-ot kell installálni bármely módszerrel, majd a telefont elindítva, az Updater alkalmazást megnyitva az előzőleg letöltött és a telefon belső memóriájába másolt Global developer ROM-ot betallózva tudjuk felrakni.

Szükségünk lesz a MIFlash nevű programra, amit már előzőleg feltelepítettünk.
Ugyancsak felhívnám a figyelmet a telefonon levő dolgaink mentésére és figyeljünk arra, hogy teljesen fel legyen töltve a mobil.

A Fastboot ROM-ot csomagoljuk ki például az asztalra. A ROM kiterjesztése .tgz legyen, ezt a "zip" állományt kell kicsomagolni.
Néhány felhasználó hibaüzenetet kapott, mert a felhasználónevében szóköz található. Ilyenkor a C meghajtóra csomagoljuk ki, egy mappába, szóköz nélkül.

Indítsuk el az előzőleg feltelepített MIFlash programot. Katt a browse gombra, majd válasszuk ki a mappát, ahová kicsomagoltuk a ROM-ot. Az egész mappát tallózuk be, ne csak az "images" nevű mappát.

A következő pont átugorható, ha flash közben hibaüzenetet kapunk, akkor kell ezeket végrehajtani:

Két fájlt kell kicserélni a ROM-ban: "Flash_all.bat" és "Rawprogram0.xml", innen letölthető: [link]

Folytatva a flash-t, nyomjuk meg a refresh gombot, hogy megjelenjen a telefon. Miután megjelent, lent a pötty a "flash all" mellett kell legyen.

A Flash gombra nyomva elindul a folyamat, ami egyszer csak befejeződik.

Ha meggyőződtünk arról, hogy sikeres volt és befejeződött a Flash, akkor húzzuk ki a számítógépből és kapcsoljuk be. Egy rövid rezgéssel indul a bekapcsolás, ami akár 10 percig is tarthat, ne izguljunk.

Sikeres bekapcsolás után kész is vagyunk, sikerült! :C

Magyar nyelv beállítása Morelocale2 segítségével: [link]

Fastbootból újraindítással EDL módba: [link]

TWRP-COFFACE (3.0.0), boot.img patch nélkül:

Forrás: [link]

TWRP recovery img fájl: [link]

Hivatalosan nyitott bootloader szükséges!

A fejlesztői beállításokban az USB debugging legyen bekapcsolva! A telefont és a számítógéppel USB kábellel összekötve a telefonon engedélyezzük a kapcsolatot. (Terminál = a fent látott CMD parancssor)
Ezután indítsuk el fastboot módban a telefont, erre 2 lehetőség áll rendelkezésünkre:

1.
- Nyissuk meg a terminált az adb könyvtárban, ahol az adb.exe és fastboot.exe is található.
- Írjuk be az adb devices parancsot. Ez egyrészt elindítja az adb szervert, másrészt kilistázza a telefonunkat, amiből tudjuk, hogy minden rendben. Amennyiben a telefont nem listázza ki az elérhető eszközök között, telepítsük fel a megfelelő drivereket.
- Adjuk ki az adb reboot bootloader parancsot, mely következtében a telefon fastboot módban újra indul.

vagy

2.
- A telefon kikapcsolt állapotában vol+ és bekapcsoló gomb egyidejű megnyomásával lépjünk be fastboot módba.
- Nyissuk meg a terminált az adb könyvtárban, ahol az adb.exe és fastboot.exe is található.
- Adjuk ki a fastboot devices parancsot és ellenőrizzük, hogy a telefont látja-e a PC.
TWRP telepítése:
- Adjuk ki a fastboot flash recovery image-name.img parancsot. Az image-name.img név helyére a korábban letöltött, kicsomagolt és a jelenlegi könyvtárba másolt img fájl nevét kell behelyettesíteni.
Miután lefutott és kiírta, hogy "finished", volume+ és power gombok együttes lenyomásával indítsd a telefont, különben a TWRP elveszik.

TWRP indítása után ezt is hajtsd végre:

TWRP frissítés letöltése: [link]

Indítsd újra a telefont TWRP-be, majd az install menüpont, install image pontját válaszd. Válaszd ki az előzőleg a telefonra másolt frissítést, válaszd a "recovery options" menüpontot és csúsztass a telepítéshez. Kész!

Köszi a segítséget Siriusb!

Egy másik TWRP telepítési metódus: [link]

SuperSU telepítése:

SuperSU letöltése: [link], az egyszerűség kedvéért a telefon memóriájának Download mappájába másold.

TWRP-n belül menj a főmenübe és válaszd ki a fent linkelt a telepítő ZIP-et, majd telepítsd fel a csúszka elhúzásával.

TWRP-ben állítsd be az időt, időzónát nyelvet, illetve menteni is tudsz.

Majd indítsd újra a telefont.

A telefonon indítsd el a SuperSU-t, telepítsd a felugró "an addon backup script that will let SuperSU survive custom ROM updates and nightlies?" hogy egy ROM frissítésnél ne tűnjön el a SuperSU.

Letudod ellenőrizni a ROOT sikerességét a Root Checker alkalmazással, ha szükséges.

ROOT, TWRP flash nélkül:

Forrás:[link]

Csak hivatalosan nyitott Bootloader esetén működik, egyéb esetben téglásítja a telefont!

Szükséges: hivatalosan nyitott Bootloader, stock recovery

Letöltések: Root mappa, innen: [link] Az összes MIUI verzióval működik.

1. Tömörítsd ki a zip állományt egy tetszőleges helyre.
2. Indítsd el a telefonod Fastboot módban
3. Futtasd a Root.bat állományt


4. A telefonod egyszerűen TWRP-be fog bootolni! :Y
5. Válaszd ki a SuperSu mappád és telepítsd azt.
6. Nyomj egy wipe cache/Dalvik cache menüpontot és bootolj a rendszerbe. Kis időt igénybe vesz, nyugi, nem bootloop!

Fontos!

Frissítés érkezett OTA-n. hogy csináljam?

1. Nyisd meg a SuperSU alkalmazást.
2. Beállítások menüpont, görgess le a "full unroot" menüpontig, majd nyomj rá. Kis időbe fog telni.
3. Eezek után indítsd újra a telefont.
4. Updater alkalmazásban frissítsd a telefont.
5. Ha a frissítés nem futott végig normálisan (gyorsan végigment a csík, hamar visszatöltött a rendszer), akkor érdemes letölteni a teljes recovery ROM-ot. Az Updater alkalmazás nagy valószínűséggel figyelmeztetni fog.
6. Frissítés után ugyan azon módszerrel rootold meg újra a telefont.

Figyelem!
Ha bootloopot kapott a telefon, ide írd meg a TWRP állapotát (volt-e flash előtte vagy sem) és a MIUI verzióját, segíteni fog a cikk megírója a sikeres rootolásban.

IMEI visszaállítása: [link]

Redmi Note 3 ToolKit:

Forrás: [link], hosszabb leírás a linken található.

Letöltés: [link]

Bootloader eszköz

TWRP/stock Recovery eszköz

Tört boot.img letöltése és Flash eszköz

ROOT eszköz

Észrevételeket a hivatalos Xiaomi Redmi Note 3 Pro topikba várok: [link]

Az esetleges károkért sem a szerzők, sem én nem tudunk felelősséget vállalni. Mindenki saját belátása szerint kezdjen hozzá ezekhez a műveletekhez.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.