2020. április 10., péntek

Gyorskeresés

Xiaomi Redmi Pro Mélyvíz

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A készülék adatait megtalálhatjátok az ehhez a fórumtémához kapcsolódó cikkben, vagy a gsmarena adatlapján, vagy a gyártó honlapján. Kiemelném, hogy NINCS B20.

Először is, a telefon hivatalosan csak Kínában érhető el, ezért NINCS rá global rom. De ettől függetlenül meg lehet rendelni a különböző kínai webshopokból. Mivel nincs global rom, ezért a webshopok egy összetákolt „webshopos” rommal küldik a telefont, a nem kínai vásárlóknak. Ez a rom NEM AJÁNLOTT, mert még nagy valószínűséggel tartalmazza a Battery Drain/Gyorsan merülés bugot, amit már később javítottak. Nincs frissítés se rá. De persze vannak webboltok ahol lehet kérni, hogy milyen rom kerüljön rá. (pl :spemall).

Xiaomi.eu-s rom már van a telefonra. Ez több szempontból jobb választás:
- Javítva van az előbb említett bug
- Jobb magyar fordítás
- Heti frissítések

Xiaomi.eu-s rom felrakása

Itt tibcsi leírását kell követni.
Kiemelném, hogy először a bootloader állapotát kell ellenőrizni. Rakjatok fel minden drivert a számítógépetekre, és csináljátok meg tibcsi leírása alapján, hogy fejlesztők legyetek és kapcsoljátok be a USB hibakeresést.

A bootloader állapotát kétféleképpen lehet ellenőrizni, de előtte be kell lépni a Fastbootba, erre is két mód van.

- Legyen kikapcsolva a telefon. Egyszerre tartsd lenyomva a bekapcsoló és a hangerő le gombot. Ha sikerült belépned a Fastbootba, akkor azt láthatod, hogy egy nyuszi hegeszti az Androidot.
- Ha minden driver fent van a számítógépeden, akkor a telefon legyen bekapcsolva. A Minimal ADB and Fastboot programban, ad ki az adb devices parancsot. Ha listázza a telefonodat, utána ad ki az adb reboot bootloader parancsot. Ekkor újraindítja a telefonodat és utána már a Fastbootban vagy.

Bootloader állapotának ellenőrzése

- Add ki a Minimal ADB and Fastboot programban a fastboot getvar all parancsot.
- Vagy szintén fastbootban használd a MIUI Magyarország MultiTool 0.9c programot. A használata nagyon egyszerű.

Ha lefutott a parancs, felad egy csomó sort, te megkeresed az (bootloader) unlocked: sort. Ha yes van ott, akkor nyitva van, ha no, akkor zárva van a bootloader.

Ha spemaltól jött a telefonod, akkor a bootloadered nagy valószínűséggel nyitva van.

Eu-s Rom telepítése nyitott bootloader esetén

Fontos! Értelemszerűen legyen töltőre dugva, vagy legalább 70%-on az akkumulátor, mert lemerülés esetén téglásítod a telefont!

Mindegy, hogy webshopos vagy kínai developer rom van fent a telefonodon. Tibcsi leírása alapján rakjátok fel a TWRP-t, és utána az Eu-s romot. Ott is le van írva, de ide is leírom, hogy Rom feltelepítése előtt, töröld a Datát vagy ha magyarra van beállítva a twrp Adatot ! Mert különben egy idő után, használhatatlan lesz a telefon!

Ha nem megy leírás alapján, a twrp-be való bebootolás, akkor Fastboot állapotban adjátok ki a Fastboot.exe boot recovery.img parancsot a Minimal ADB and Fastboot programban. A twrp kép fájlja legyen benne a program mappájában, mert különben nem tudja végrehajtani a parancsot!

Leírásában a rom linkje már nem él, mert azt a romot törölték onnan. A helyes link. Megkeresed a legfrisseb dátumot, és letöltöd azt a romot, amiben benne van a HMPRO szó.
Az első bebootolás egy picit tovább fog tartani!

Eu-s rom telepítése zárt bootloader esetén

Fontos! Értelemszerűen legyen töltőre dugva, vagy legalább 70%-on az akkumulátor, mert lemerülés esetén téglásítod a telefont!

Ugyan azt kell csinálni, mint nyitott bootloader esetén. Csak előtte engedélyt kell kérni a bootloader nyitásra, és utána nyitni kell a bootloadert, eme leírás alapján. Az engedély általában egy hét alatt jön meg. ZÁRT BOOTLOADERRE NE RAKJATOK FEL EU-S ROMOT!
Az első bebootolás egy picit tovább fog tartani!

Eu-s rom frissítése

Fontos! Értelemszerűen legyen töltőre dugva, vagy legalább 70%-on az akkumulátor, mert lemerülés esetén téglásítod a telefont!

Manuálisan kell frissíteni, de nem jár adatvesztéssel. Itt megkeresed azt a mappát amin legfrissebb dátum van, és letöltöd azt a romot, amiben benne van a HMPRO szó, utána másold fel a telefonodra.

A telefonodon kell lennie egy Frissítés nevű appnak. Ott van egy olyan menüpont, hogy Újraindítás recoveryben. Ezzel be tudsz egyszerűen lépni twrp-be. Innentől ugyan azt kell csinálni, mint ami eu-s rom telepítésekor le volt írva. A Datát/Adatot nem kell törölni, ha csak nem akarod, hogy minden törlődjön a telefonodról.
Megjegyezném, ha felrakta, akkor nyomj rá utána a Wipe Cache/ Davlikra. Vagy is töröld a gyorsítótárat és a Davlik Cache-t. Utána már újra indíthatod a telefont. Ekkor első bebootolás egy picit tovább fog tartani.

ROOT

Az itt szereplő leírás alapján telepítsd fel twrp-ben a SuperSU-t. Ha frissíted a romot, a root el fog tűnni. Ezért még egyszer fel kell telepíteni, minden frissítés után! Root feltelepítése után, az első indítás egy picit sokáig fog tartani. Sőt, egyszer még újra is fog indulni, de nem kell megijedni, az normális!

Kiegészítők

A Spemall egy Tescó gazdaságos minőségű átlátszó tokkal és üveg fóliával küldi. Az üveg fólia az nem jó, mert kicsi rá.

Két tokot jómagam is teszteltem, jó minőségűek.
Ipaky
Nillkin

Egy letesztelt, ajánlott otg-s adapter.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.