Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Tomato firmware

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-08-03 11:06:38

LOGOUT.hu

Tomato firmware

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10415) SztiviVander válasza Dzsekó (#10411) üzenetére


SztiviVander
őstag

Ez nem az a fórum, már ez a hosszú eszmecsere is eléggé az off határain mozog :) Egyébként megpróbáltam még párszor átolvasni hogy mit is akarsz vajon mondani, plusz elolvastam pár előzmény hsz-t és azokkal összerakva értelmezni és arra jutottam hogy így sem biztos hogy mindig értem mire is gondolsz, de oké, lehet hogy tudod mire gondolsz csak valahogy nekem nem jön át. De mivel közöm sincs hozzá így végülis nekem majdnem mindegy is.

Kérdésem továbbra is pontosítva az, ha az egyik router 0.1, a másik 1.1 IP-jű, és az 1.1 egy saját TP-Link, akkor hogy tudom TP-Link WAN-jába kötni a szolgáltatói routert úgy, hogy lássam is PC-ről mindkét routert. Azt ne mond, hogy alapból látható így PC-ről mindkettő router, mert rengeteg esetben mentem a fenti kész "kiépített" hálózathoz ki.
De hogy akkor hozzászóljak ehez a problémához is.
Hidd el ha az lenne hogy minden doboz csak azonos hálózatból elérhető akkor baromi nagy bajban lennénk. Én legalábbis biztosan, mert akkor minden nap teleportálnom kellene magam az ország több részébe is :) Ha mégsem megy akkor ott valami el van kúrkonfigurálva. Jut eszembe -csak hogy valami otthoni soho cuccot hozzak példának- vidéken anyámnak is ilyen kombinált eoc slave izét (CD5204W, ami egy koax kábelmodem + router + 2 portos switch + N wifi egyben) raktak ki ősszel a régi egyszerű kábelmodem helyett amikor átvette egy másik szolgáltató a területet. Mögötte egy tp-link 841 volt (semmi varázslat, sima gyári fw-el) még jó darabig és simán el lehetett érni a tplinkre kötött gépről a szolgáltatós doboz admin felületét a default 192.168.1.1 -en. Mikor a váltás után először lementem akkor első dolgom volt megnézni mit lehet beállítani abban a kínai kombinált csodában (azért mély nyomot nem hagyott bennem), de láttam hogy mindent be lehet állítani rajta amit a tplink-ben úgyhogy ki is vettem a tplinket mert oda aztán minden szempontból fölösleges két router. A szolgáltatós cucc alapból 192.168.1.1 -et használ(t) lan oldalon, a tplinknek valami 192.168.1.20x -et adott a wanjára a dhcp-je, a tplink-nek meg eleve 192.168.250.x volt régóta beállítva lan oldalra és ebből osztott dhcp-vel a klienseknek címet. Szóval nem nagyon tudom elképzelni ezt a problémát amivel te lépten nyomon találkozol, hogy ilyen esteben nem lehet elérni bármit is, én még nem is láttam ilyen problémát. De az is tény hogy nem foglalkozom mások által összetákolt otthoni dolgokkal, szerintem nem is bírnám idegekkel.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Tomato firmware
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.