- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sNk77
aktív tag
Sziasztok!
A mostani tápom (CoolerMaster RS-750-ACAA-E3) ezer+1 éves és kezd nagyon hangos lenni, néha gondol egyet és leáll a ventilátora. Olyankor olyan jó csend lesz hirtelen, hogy ezért szeretnék halk tápot venni.
1.: Mennyit szánnál rá?
Nem tudom, szeretem a jó ár/értéket. De nem a minőség rovására.
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
Ryzen 5600X, 3060 Ti, 1 HDD, 1 SSD, 1 M.2, lap MSI b550-a pro, 2x8gb hyperx ram 3600mhz-n cl16. Gépház Corsair 750D, ventik kiszerelve, oldalai leszedve.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Mostanában keveset játszok, ha véletlen játszok is akkor max 10-30 percet. Láttam léteznek félpasszív tápok, úgy gondolom nekem azok közül lenne jó valamelyik. De melyik? -
sNk77
aktív tag
Sziasztok!
Tápkábel hosszabbítót szeretnék venni a proci tápcsatlakozójához, hogy hátul is odaérjen. Vagy legalább elől, mert lap csere lesz proci csere miatt, és az új lapon olyan nagy bordákat raktak köré, hogy kérdéses az alap tápkábel oda fog-e férni, érni.
Ilyen tápom van: COOLERMASTER GX 750W RS-750-ACAA-E3, ez lesz az új lap: MSI B550-A PRO, és ezt a kábelt néztem elsőre.
Az lenne a kérdésem, hogy van ajánlott kábel, vagy jó az is amit néztem? 5600X a proci, OC talán lesz.
-
törölt tag
Van itthon egy CoolerMaster GX 750W (RS-750-ACAA-E3) tápom, ami ha jól látom egyértelműen a kerülendő típusok között szerepel. Ezt úgy kell érteni, hogy jobb, ha egyenesen megy újrahasznosításra vagy valami gyengébb gépet még biztonsággal kiszolgál?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Kaptam ingyen egy Cooler Master GX 550W (RS-550-ACAA-E3) tápot. Sajnos a Seventeam-féle E3 széria tagja, ami "nem igazán" ajánlott, mint kiderült.
Egyetlen fórumtagnak volt vele személyesen baja. Az azért nem olyan rossz, már ha jól láttam.
Vzsryl fórumtag is átkozottnak jelölte ezt a szegény típust. Ámde a nagy tápteszt adatbázisban "igazi rossz" tesztet nem tudtam róla olvasni. Enyhe említések szerepelnek ripple-ről, max terhelésen hangos ventiről és kicsit az ATX szabvány kelleténél jobban "beeső" 12V-os railről, ámde ez az utolsó egy kissé komolytalan tesztnek nézett ki, amelyik ezt hozta ki. De felrobbanó és terhelést abszolút nem bíró tesztek azért nincsenek, szóval nem az az igazi "fail", mint a 650W-os társa.
Johnnyguru citromdíjas/Lemon list tápjai között sincs pl, csak a 650, meg a 750 W-os társai. (Mondjuk az ajánlott listán sincs
) Ez vajon szimplán azért van, mert ez nem volt annyi ember által mérve vagy mert az 550W-ot még behozta a silányabb dizájn is?
Szóval mennyire használható ez a táp? Kidobni fájna a szívem azért. Simán csak nem volt ajánlott, mert árában más is volt jobb akkoriban vagy ez is olyan veszélyesebb, mint a 650 és 750W-os példányok?
Egy sima szkóppal komoly terhelés alatt rá kéne nézni a ripple problémára, meg simán rámérni nagy terhelésen a 12V-os rail feszültségére (ennyit még meg tudok oldani otthon)? Ennél jobb mérést otthon nem nagyon tudnék. Vagy van, akinek be lehetne küldeni tesztre poénból, ha másra nem is jó?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Peddy789 #116077 üzenetére
Szia.
Általában még bőven jók az 5-7 éves tápegységek, ha nincsen semmi bajuk, pl a konenzátorok nem púposak. Azonban ebből a tápegységből kétféle van:
-RS-550-ACAA-E3: Seventeam belsős, kerülendő
-RS-550-ACAA-D3: Enhance belsős, új korában ajánlott volt - most csak használtan, ha olyan árban van.
Egyébként milyen gépbe kerülne? -
boby o
kezdő
Szép napot mindenkinek,lenne egy ilyen tápom: RS-550-ACAA-E3, egy halkat pukkant és nem müködik. A kérdésem az lenne,hogy érdemes e megcsináltatni vagy nem.Vagy csak egy biztositék lenne?Válaszokat elöre is köszönöm.
-
_Atesz
addikt
válasz
RobbeV0201 #109952 üzenetére
Necces, 16A-t tud összesen 12V-os ágon. Én már inkább cserélném, ha nincs nagyon rávaló, akkor ezt végezd el és próbáld ki, ha nincs fagyás, restart, akkor használd.
Chris0321Oh, comrade, you have right! Are you care ESŐ?
Komolyra fordítva, nem hiszem, hogy kifutott, nemrég jelent meg ez a típus. Inkább ideiglenes készlethiány lehet.
RadomerMég pontosabb típus kellene. Valami ilyesmi: RS-550-ACAA-E3
-
mghltm
addikt
válasz
sz_abika #107477 üzenetére
Veszélyes CoolerMaster GX-ek (Seventeam béllel, teljes terhelésen kiléphetnek az ATX szabványból):
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3szoval nem fog fekete lyuk keletkezni a hasznalata soran, de ha anyagi lehetosegeid megengedik, akkor vasarolj helyette egy jobbat!
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Cooler Master RS-600-ACAB-M4 tápot kaptam, hogy teszteljem a gépet (folyamatosan akadt minden).
Ezzel most nem jött elő a hiba, de mivel nem egy csúcs tápról van szó, mielőtt véglegesíteném, szeretném megtudni, hogy szól-e valami ellene (pl. mint a CM RS-550-ACAA-E3 és társai ellen)?
i7 950, GTX960, 1 SSD, 1 HDD, 1 ODD családot vinne tuning nélkül.
-
mghltm
addikt
válasz
Találtgyerek #100793 üzenetére
elmeletileg csak teljes terhelesnel lehet problema az e3-asokkal:
04ahgy veszélyes táp kiegészítése:
Veszélyes CoolerMaster GX-ek (Seventeam béllel, teljes terhelésen kiléphetnek az ATX szabványból):
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3
Megbízható CoolerMaster GX-ek azonban a következők, újabb fejlesztésűek (Enhance béllel):
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D31000-ert visszaszallitjak neked, szerintem ennyit meger a nyugalmad es a geped epsege
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Egy kis félreértés miatt,hozzám került egy Cooler Master GX550W RS-550-ACAA-E3 típusú táp.
A D3-as szériából akartam volna venni értelemszerűen,de elírták a hirdetésben.
Mennyire rossz ez a táp? Mennyire veszélyes a gép alkatrészeire nézve?
HA nem annyira vészes nem mennék bele a visszapostázásos procedúrába.
Válaszokat előre is köszönöm! -
snake1977
őstag
Sziasztok, két táp felől érdeklődnék mennyire megbízhatóak, az egyik a cooler master GX650 (RS-650-ACAA-E3) a másik egy fsp 500-APN, de utóbbi ezüst színű ellentétben a honlapon lévő fekete kiadással, van különbség köztük? Mert úgy látom az ajánlottak közt van az utóbbi. A régi konfigom passzolnám el ezzel az FSP-vel, elég lenne hozzá? GTX 660 TI OC, i5 3470 2x4GB ddr3
A cooler mastert meg egy i5 3570k, 2x4GB ddr3, és HD7950 mellé tenném ha megbízható?
Köszönöm előre is. -
x64emulator
tag
válasz
Turbolada II #93516 üzenetére
Igen, ez is már kiderült CM GX-550W RS-550-ACAA-E3.
Akkor tehát a táp. Engem az érdekelne, hogy mitől van? Ajánlottatok 550W alatti teljesítményű tápokat a konfigomhoz amik tényleg sokkal jobb minőségűek, de nem értem ezt, mert akkor kb. a helyzet az hogy a jelenlegi CM GX550 tápom nem is akkora teljesítményű?
-
x64emulator
tag
Eddig 550W-os Cooler Master GX-550 (RS-550-ACAA-E3 - amiről írtátok hogy nem olyan jó) tápegységet használtam, és írtam hogy mostanában megesett hogy komolyabb géphasználatnál néha megesett hogy "kikapcsolt" a monitorom és a videókártyám. Ez lehet a táp miatt, vagy inkább máshol kéne keresni a problémát? Mert az a helyzet hogy jó a rendszerhűtésem (65C fok alatti) és nincsenek más anomáliák, hozzátenném hogy minden normálisan fut a gépemen...
Ha vennék egy új, ugyanakkora teljesítményű, de jobb tápot akkor nem valószínű hogy változik a helyzet, vagy igen? -
x64emulator
tag
válasz
Graphics #93331 üzenetére
Köszi a tippet
Megnéztem a CM GX tápom típusát: RS 550-ACAA-E3Tehát akkor esetleg lehetne cserélni?
Ha elég ehhez a konfighoz ekkora teljesítményű táp, még akkor is ha felhúzom a videókarim és a cpu-t is 3,5-ről 4GHz-re, akkor mi lehet a baj?Mert FarCry 3, Fallout 4, GTA5-nél tapasztaltam hogy...főleg ha az is megesett hogy a Chrome futott a háttérben akkor volt párszor hogy blackscreen és gpu off.
De más anomáliával nem találkoztam, és ezért gondolom hogy csak nem a GPU a hibás.Nagyon hálás lennék ha tudnál ideális tápot ajánlani ami nem fos.
Köszi
-
Pöttön
őstag
Légyszi, ha tudtok segítsetek!
A Cooler Master GX750 RS-750-ACAA-D3 tápnak szeretném megtudni hogy gyárilag milyen ventilátor volt benne.
Van otthon a másik gépbe egy bontatlan, full gyári állapotúm, de ha lehet akkor nem szeretném ez miatt kiszedni, és szétszedni azt is, főleg hogy azon még a záró matrica sértetlen, nem volt még szétszedve.
Sajnos eddig csak olyan külföldi oldalakat találtam ahol az E3-as változatot bontják szét, és elemzik.
Lehetséges hogy a kettő verzióban ugyan olyan fajta ventilátor van gyárilag?
Vagy esetleg ha tudnátok egy szétszedős tesztet linkelni a d3-asról, ahol kitérnek a ventilátorra is, (indítófeszültség és rpm) azt nagyon megköszönném! -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Diniboy #85789 üzenetére
Cooler Master GX? Ebből volt jó(Enchance belsős), és rossz(Seventam) is.
-Seventeam(E3): RS-550-ACAA-E3, RS-650-ACAA-E3, RS-750-ACAA-E3
-Enchance(D3): RS-400-ACAA-D3, RS-450-ACAA-D3, RS-550-ACAA-D3, RS-650-ACAA-D3, RS-750-ACAA-D3Forrás: Veszélyes tápok listája
-
Potzee
addikt
-
Potzee
addikt
válasz
#51997696 #76757 üzenetére
Egy minőségi, egy ágas 500-550W-os táp is elég a konfigodhoz.
Coolermaster RS 600 .....? Milyen gyári számú tápod van?
Ez sem mindegy...valószínű, hogy csak nevében 600W-os a tápod!
pl. az RS 600 ACAB-M2 a két 12V-os ágán összesen alig bír leadni 400W-ot. Vagy a Seventeam beles Extreme Power RS 600 PCAR-E3 is kb. ennyit bír a két 18A-es ágán...de egy Silent Pro RS 600 ACAA-B1 gyári számú Enhance beles táp az egybe hagyott 12V-os ágán 570W feletti teljesítménnyel bír, egy ilyen simán elvinné a konfigodat, de biztosan nem ez van a gépedben... -
Potzee
addikt
válasz
hash99 #64935 üzenetére
Bármennyire is igyekeznek, én még továbbra sem invesztálnék GreatWall belsős tápba...azon az áron biztosan lehet találni minőségi vagy minőségibbnek vélt tápot!
(#64936) Stonerice:
A Corsair CS szériától abban az árkategóriában is van jobb alternatíva (pl. CS 550M és a Seasonic M12II 520 is 25-25k) de pl. egy Seasonic S12II 520 17k-ért szerintem kifejezetten bestbuy
(Nippon Chemicon kondik, ADDA venti, 3 év gari)
Super Flower tápot pl. innen is tudsz rendelni. Egy Golden Green HX 450W 5 év garival elgondolkodtató alternatíva(#64937) jimspie
Bármennyire is márkás cucc a Coolermaster, azok közt is van szar...A CM nem gyárt tápot, hanem matricáz...mikor mit, épp amelyik OEM gyártótól tud belsőt venni...Sajnos a GX szériában is voltak hitvány Seventeam belsős tápok. Ha a tápod pontos típusa: RS-550-ACAA-E3 , akkor sajnos egy gyenge minőségű Seventeam beles cucc...(#64944) jenei1994:
N Power...Deluxe...Te aztán kiválogattad a javát
" God save the config..." -
Algol
senior tag
válasz
stork13 #62978 üzenetére
Pont egy problémás sorozatot néztél ki, csak a pontos típusszám ismeretében lehet válaszolni.
Cooler Master GX sorozat:
RS-550-ACAA-E3 Seventeam gyártmány, kerülendő
RS-550-ACAA-D3 Enhance gyártmány, elfogadható.
(Az utóbbit drágábban szokták adni, te mennyiért vennéd?)
Hasonlítsd össze a következő árával:ANTEC NeoECO 620C 620W
Ez is Seasonic beles, mint az XFX és még több tartalékod lesz a jövőre nézve. -
Potzee
addikt
válasz
asterix76 #57182 üzenetére
Cooler Master GX 750W RS-750-ACAA-E3 -kilőve!
Seventeam beles, nem megbízható cucc...XFX Pro 550, FSP Raider 550, FSP Aurum Gold 500, Seasonic S12II Bronze 520W, Coolermaster GX 550, Chieftec CTG 550 80P
maross:: GIGABYTE GE-C420A-C2 (FSP elektronika)
-
asterix76
tag
üdv
tanácsot szeretnék kérni : ajáljatok egy jó tápot , szerintem max4-500w elég
ez a konfig :
asus h87-m plusz lap
Pentium® Processor G3420 (3M Cache, 3.20 GHz)
TeamGroup Xtreem Vulcan 8GB [2x4GB] 1600MHz DDR3
egy Western Digital RE4 500GB (WD5003ABYX)
egy Asus GTX 650 videókaria proci még majd változhat később nagyobbra
elsősorban Be Quiet , FSP tápokban gondolkodom de ha tudtok bármit akkor írjátok ,semmi elől nem zárkózom el
van egy böszme nagy Cooler Master GX 750W RS-750-ACAA-E3
ezt szeretném kisebbre cserélni
-
MMIX
addikt
válasz
maxisama #56734 üzenetére
E1 a Cooler Masternél a típusnévben jelölés, hogy ki gyártotta a tápot.
példa: RS-650-ACAA-E3 realhardtechx.com/Cooler MasterE= Seventeam
D és B= Enhance
M= CWT
J= FSP
A= AcBel
L= ATNG
I= Solytech
G= Seasonic
és így tovább a többi betű.Az utóbbi pár hónapig 100%-ban meg lehetett mondani, hogy a CM tápot ki gyártotta, ez már nincs így, már többször volt átfedés a betűk között.
G = Seasonic és Enhance
B = Enhance és CWTMost már csak közvetett bizonyíték az új tápjaiknál (muszáj szétszedve is látni). A régieknél még 100% (2013 előttieknél).
Az E1 a Seventeam gyártóval szembeni kialakult ellenszenv miatt nem ajánlott.
-
syberia
veterán
válasz
doriath #56635 üzenetére
COOLERMASTER GX 750W RS-750-ACAA-E3 - ez felejtős Seventem
OCZ 750W Fatal1ty UK - Sirtec/High Power bél, jó minőségű
XFX PRO850W - Seasonic belső a legjobb választás, de nekem soknak tűnik a tervezett konfighoz mert 770 SLI-hez is elég lenne az ereje(#56636) tornas: jah, ezt még az 650-es is könnyedén elgurítaná
-
doriath
tag
Mesterek!
Anno innen kaptam sok-sok segítséget, Az egyik cimbinek ma kell leadni a rendelését, de még mindig vacilál 3 táp közül, tudnátok pontot tenni a történet végére?
Melyik legyen?XFX PRO850W
OCZ 750W Fatal1ty UK
COOLERMASTER GX 750W RS-750-ACAA-E3Az áruk szinte egyforma, szóval nem az számít.
Köszönet előre is!!!
Ebbe a konfigba kellene, ami valójában fogyaszt: ASUS GTX770-DC2OC-2GD5, INTEL Core i7-4770K 3.50GHz 1150 BOX + 1ssd +1 HDD
-
do3om
addikt
válasz
Graphics #53408 üzenetére
Az biztos a corsairnél figyelni kel.
Mindenben vannak selejtek sajnos, vagy gyenge alkatrész. Sajnos nekem hetekbe telik majd mire megkapom a csere XFX-et ha ennél maradok egyáltalán. De lehet hagyom a gépbe a CTG-500-at amíg nincs nagyobb vga a gépbe.COOLERMASTER GX 750W OEM (RS-750-ACAA-E3) 15e-ért..Erre írták hogy D3 legyen a vége!
-
Potzee
addikt
válasz
Kingaxxx #50887 üzenetére
A CoolerMaster mindig más és más beszállítóval kotyvaszt...vigyázni kell velük!
Az " RS-750-ACAA-E3 " típusjelzésű egy hulladék Seventeam elektronikára épül. Szerencsére már nem gyártják, de a boltok polcain még felbukkanhat!
Az RS-750-ACAA-D3 megbízható Enhance belsővel rendelkezik, egybe hagyott 12V-os ággal (60A, max.720W teljesítmény) a brutál CF/SLI rendszeren kívül mindenre elég... -
Potzee
addikt
válasz
Gery15 #40881 üzenetére
Én a helyedben megpróbálnék egy megbízhatóbb tápot...AcBel-ék a ventilátor vezérlés terén sem élenjáróak...
Ebben a kategóriában ár/értékben jelenleg az XFX Pro 550W a legjobb...egybe hagyott 12V-os ág, 44A, max.528W teljesítmény, Seasonic elektronika, 80Plus Bronze, 5év gari...bár nem moduláris...
Ha nagyon vonzódsz a CM-hez akkor a GX széria (NEM GX Lite!!!) GX 550 RS-550-ACAA-D3 Nem "E3" !!! a fentebb említett paraméterekkel, de Enhance elektronikával.
Chieftec CTG-550-80P, két ágas Sirtec elektronika 25-25A, max.450W
Antec HCG 520
Seasonic S12II Bronze 520W -
Potzee
addikt
válasz
Zsolti24e #39514 üzenetére
A CM GX szériájában nincs 600W-os
650-es van, de abból kétféle elektronikával szerelt is:
- RS-650-ACAA-E3 - Seventeam elektronika - nem ajánlott
- RS-650-ACAA-D3 - Enhance elektronika - ajánlottA CM GX Lite szériában van 600W-os...de ez a sorozat nem javasolt
lehetséges, hogy megy vele a konfig, csak nem lehet tudni, hogy mennyi ideig...és ha tönkremegy a táp, nem biztos, hogy nem visz magával egyéb hardware-t is...mert az ATNG elektronika tud ám ilyet -
Potzee
addikt
válasz
Gaben01 #39213 üzenetére
A GX széria "E3" végződésű tagjai is hitványak...
(RS-550-ACAA-E3 , RS-650-ACAA-E3 és RS-750-ACAA-E3)
Ezeket a CM a gyártásból már kivezette, de a boltok polcain még lehet találni belőlük...
A 450-es ( RS-450-ACAA-D3 ) típusból nincs Seventeam (E3) beles csak Enhance (D3) -
Potzee
addikt
válasz
Santi22 #38723 üzenetére
Szerintem azért nem ajánlják mások - és én sem - mert a CM nem gyárt tápot csak matricáz...az elektronikát mikor - kitől veszi és nagyon kusza a kínálata még típuson belül is...árban sem valami kiemelkedően jó a CM...pl. a GX 550-ből a RS-550-ACAA-D3 ajánlott Enhance elektronikával szerelt táp, a RS-550-ACAA-E3 viszont egy hanyagolható Seventeam beles csoda...a GX Lite sorozatban mind hoki...
A te GX 450 RS-450-ACAA-D3 tápod egy jófajta cucc, de 15k-ért én egy Seasonic beles XFX-et vettem volna...ahogy azt írtuk is neked korábban...Nézd vissza a HSZ-eket!!! Írtunk a GX-ről és a CoolerMaster tápokról is!!! És sok típust is ajánlottak!!!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#98593280 #35464 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy kellően halk. A nagyon halktól tápos viszonylatban elég messze van. Az a Corsair HX, Enermax, be quiet!.
(#35463) peto.istvan: Kérlek tápajánlás előtt nézz utána a dolgoknak (legalább a topik első hsz-ét). CoolerMaster GX szériából megjegyzés nélkül kizárólag a GX450 ajánlott (RS-450-ACAA-D3-EU), a nagyobb GX-ek csak D3 utótag esetén. Ami E3 utótagú, az nem ajánlott. Az Enermax NAXN széria három családból áll. Majdnem mindegyiknél van jobb vétel (az NAXN 82+ kivétel).
(#35461) peto.istvan: téves, téves és téves! Nagyon téves. Egyrészt, olvasd már el kérlek, hogy sípol neki. Kikapcsolt gépnél. Tisztában vagy az említett CX600 működésével? Megválaszolom helyetted: nem. Amikor a gép kikapcsolt állapotban, ún. stand-by állapotban található, akkor a kimeneti tekercsek a tápban nincsenek áram alatt. Továbbá nem használnak a CX600-ban gyenge kimeneti tekercset, épp megfelelőt használnak. Továbbá, ha gyengét is használnának (ami jelen esetben nem áll fenn), akkor sem az adná a hangot. A kolléga esetén a készenléti kör vezérlő IC burst módja sikerült túl jóra, igen, túl jóra. Az EU-s ErP, EuP szabályozások miatt a készenléti energiafelhasználás egy szintet nem haladhat meg, és ezt az IC ún burst móddal éri el. Dolgozik pár periódust, szünet, dolgozik, szünet, dolgozik, szünet, és így tovább. A dolgozik-szünet pedig az emberi hallástartományba eső frekvenciával oszcillál. Abszolút rendeltetésszerű a működés. És nem cserélnek ilyen tápot garanciálisan, lévén nem volt 0dB a dobozára írva, tehát a táp üzeme alatt (a készenléti üzem alatt is) rendeltetésszerűen lehet hangja. Az más kérdés, hogy a Corsair a márka presztízsét tekintve cserél(t) már ilyen esetben tápot, de ez egyáltalán nem biztos, hogy ezúttal is bekövetkezik.
(#35460) szinimini: Lásd egy bekezdéssel fentebb az okot. Ha az ATX 24 tűs csatlakozót a lapról ilyenkor lehúzod, megszűnik a sípolás. Javaslom a táp főkapcsolóval – még jobb, ha kapcsolós elosztóval – történő áramtalanítását. Ezzel az energiafelhasználást is csökkented, a sípolás sem lép fel és a tápod élettartama is nő!
(#35462) szinimini: be quiet! Straight Power E9 széria.
(#35458) peto.istvan A kis tápon is ugyanúgy megvan az eladó haszna, ami nem több, mint a nagyon. Nem az általad említett "haszonéhségből", hanem szimplán tájékozatlanságból ajánlanak nagyobbat. Ezt a VGA gyártók weboldalai meg szépen szítják is.
(#35456) Tauren45: Megéri.
(#35442) mcmike: Az E9 580W nagyon jó (hatásfokban, minőségben és halkságban is) táp, bátran vedd!
HGyu
-
Fenyő76
csendes tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ez_meg_emaz #23896 üzenetére
Kétféle GX550 van. Az egyik, az RS-550-ACAA-D3-EU Enhance beles és ajánlott táp. A másik, az RS-550-ACAA-E3-EU, Seventeam beles, és az a veszélyes.
Én az FSP Aurum Gold AU-500-at javasolnám, de az 20e Ft felett van.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
fagylalt #23893 üzenetére
Az AX baromi jó.
A jobbak már ott kezdődnek, hogy 80+ Platinum. Antec Earthwatts Platinum és Enermax Platimax széria.
Kétféle GX650W van. Az RS-650-ACAA-D3-EU jó, ajánlott, az RS-650-ACAA-E3-EU meg veszélyes.
Az Aurum jó, de az AX jobb.
(#23892) kovsol: a 400-as Aurum a terezett 6870-nel is boldogul, természetesen két HD3870-nel is.
HGyu
-
XharX
aktív tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Tuki89 #20557 üzenetére
Nos, a coolermaster GX szériának két alszériája van.
RS-XXX-ACAA-E3 - Seventeam gyártja a belét, és hajlamos túlterhelésnél, vagy meghibásodásnál nagyobb feszültséget küldeni a kimeneteire. Ezért nem ajánlott. A korai széria egyébként, nincs gyártásban, mert a CM is rájött, hogy nem okés. Már csak visszamaradt készletek vannak belőle, azért is olcsóbb, mint az ugyanolyan teljesítményű D3-as. Terhelésre a 3,3V-os és 5V-os kimenetein már a névleges terhelésen belül is a szabványban meghatározott érték fölé emelkedik a zajszint, feltehetően az alkalmazott Su'scon kondenzátorok számlájára írandóan: [link].
RS-XXX-ACAA-D3 - Enhance belsővel szerelt, minőségi cucc. A ráírt adatokat tudja, a védelmei rendben működnek. GX450-t csak ebben a verzióban gyártottak, a nagyobbak mindkettőben voltak.
HGyu
-
h1n1_900
senior tag
válasz
lizRRR #18952 üzenetére
Te miről beszélsz? Mert azon kívül, hogy baromságokat irkálsz minden hova nem sok értelmet látok
DiceBlade:
A GX450-es elég lesz neked.Veszélyes GX-ek (Seventeam béllel):
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3
Megbízható GX-ek (Enhance béllel):
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D3Ha találsz enhance beles "nagyobb" GX-t az sem rossz viszont jóval drágábbak.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
intricate #17239 üzenetére
Hali!
Ahogy MMIX is írta, Enermax MODU87+ bele van, ami jelenleg a piacon csúcs-kategóriás. A MaxRevo és a Platimax "jobb" nála, mert erősebbek és a Platimax-nak 1-2%-al magasabb a hatásfoka, de minőségben egy szintet képviselnek.
30k-ért elképesztően jó vétel. Honnan vásárolnád? Mert ha ennyire olcsó, akkor elfordulhat egy kis turpisság.(#17242) muci07: Szia!
E3-as, tehát nem ajánlott.
Veszélyes GX-ek (Seventeam béllel):
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D3 -
h1n1_900
senior tag
Sziasztok!
CM-RS-650-ACAA-D3 tápot nehéz találni? Gépet szeretnék újítani (venni) és ezt néztem ki. Ahogy olvasgattam az E3 végződésű nem valami jó?
-
jeni
félisten
válasz
tajati #15660 üzenetére
Szia
Ha sokat tudnál áldozni rá akkor-
Fele ennyiért ezek is tökéletesek:
CORSAIR Enthusiast Series TX750W v2
CORSAIR Enthusiast Series TX850W v2
COOLERMASTER GX 750W RS-750-ACAA-E3leszedhető kábelekkel:
CORSAIR Professional Series HX750W
CORSAIR Professional Series HX850W
COOLERMASTER Silent Pro M850 RS-850-AMBA-J3
COOLERMASTER Silent Pro Gold 700W RS-700-80GA-D3 -
Fantomas80
tag
Ezt kicsit bővebben elmagyarázhatná valaki mivan ezzekkel:
a Veszélyes GX-ek (Seventeam béllel)-RS-550-ACAA-E3 tápokkal.
Most akkor ezeket kikell dobni? Értsem úgymintha Codegen tápom lenne?
Vágom az elektronikát úgy hogy jöhet a válasz! -
vzsryl
nagyúr
válasz
d@minator #14661 üzenetére
Igen, gyenge minőségű.
(#14662) Dyno: Helyes.
(#14669) Konflikt: Idézet a táblázat leírásából:
"Csak tesztek, illetve "tápszakik" által ajánlott, jó minőségű, Magyarországon jelenleg is kapható, védelmekkel ellátott tápokat sorolunk fel!"
Csak használtan beszerezhetőeket nem sorolok fel.(#14677) leo01: Szia!
Az E3-as GX750 nem ajánlott.
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D3(#14685) Honzi: Szia!
Igen, a D3-as ajánlott.
-
leo01
csendes tag
Sziasztok! Egy BFG tech gtx 280 hez meg egy AMD Phenom X4 955 BEhez melyik lenne a jobb?
COOLERMASTER GX 750W RS-750-ACAA-E3
FSP Aurum Gold 700W
CORSAIR Enthusiast Series TX650W v2
köszi
-
Dyno
veterán
válasz
Mustármag #14198 üzenetére
Ennyi kevés ahhoz hogy megjósoljuk, sőt nehéz emgjósolni, szétkell szedni megkell nézni hogy az alkatrészek milyen állapotban vannak.
(#14199) AAntii: Ha ez a cm-nek a pontos típusa
OOLERMASTER GX 550W RS-550-ACAA-E3 akkor ne vedd meg, viszont, ha a végén E3 helyett D3 van akkor vedd meg mert abban már minőségi Enhance bél van, tehát ha d3-as a cm, ha e3-as akkor corsair.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
pityuco #12855 üzenetére
Szia!
Ha a boltban valóban RS-650-ACAA-D3-ast kapnál, akkor igen, de mivel Magyarországon csak RS-650-ACAA-E3-ast kapni, ezért nem. Az E3-as Seventeam beles, veszélyes, élet és vagyonvédelmi szempontból kerülendő. A D3-as már jó minőségű, védelmekkel ellátott, erős Enhance belet kapott.
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D3Inkább írj egy keretet, és ajánlunk valami rendes tápot.
-
MMIX
addikt
Enhance beles Cooler Master GX 650W (RS-650-ACAA-D3) teszt www.kitguru.net
Vélemények.
crmaris (Thelab.gr és TechPowerup táp tesztelője)
"the only three peripheral connectors is not a con to them! Also my sample has looser voltage regulation at all rails. More soon"
Nála lehet rosszabb lesz a vélemény, mint a Kitgurunál, ha elkészül a saját tesztjével hamarosan. Mindenesetre a (RS-650-ACAA-E3) -hoz képest így is javulás. (E3 a régebbi Seventeam belsős verzió a GX sorozatból, nem szerepeltek jól a minőségi tesztoldalakon) -
MasOyama
őstag
Új tápot szeretnék én is a gépemhez. Mostanában a hard disk sentinel kiírja, két merevlemeznél is, hogy adathiba, okozhatja gyenge tápegység. Ezért le szeretném cserélni a régi Chieftek 500w os tápomat (kb. 5 éves - kb. 10.000 órát ment)
A számítógépem adatai:
ALAPLAP: Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
PROCESSZOR: AMD Phenom II X4 925
MEMÓRIA: Kingston HyperX DDR3 4 x 2GB 1600MHz
VIDEÓKÁRTYA: Gigabyte Geforce GTX 460 1GB
SSD: Kingston 64GB SV100S2/64G
HDD: Seagate ST31500341AS + Samsung HD153WI
MONITOR: Dell U2311H
HANGKÁRTYA: Asus Xonar DG
HÁZ: Cooler Master CM690 II AdvancedOlyan tápot szeretnék ami újabb 5-6 évet kiszolgál, még akkor is, ha majd lecserélem nagyobb teljesítményű számítógépre a gépem. (két videokártyás rendszer nem lesz).
Fontos, hogy hosszúak legyenek a kábelei. És nagyon csöndes legyen. Nem baj, ha minél jobb a hatásfoka. Ár : 15-25 ezer forint között. Gari: minnél több, de min 3 év.Amikre gondoltam:
FSP Aurum Gold 500W vagy
FSP Aurum Gold 600W vagy
FSP FSP650-80EGN vagy
COOLERMASTER GX 550W RS-550-ACAA-E3 vagy
CHIEFTEC CFT-600-14CS 600W vagy
COOLERMASTER GX 650W RS-650-ACAA-E3 vagy
OOLERMASTER Real Power RS-520-ASAA-A1 520W ModularKöszönöm.
-
MMIX
addikt
Árlistákon az Enhance beles Cooler Master GX 450W (RS450-ACAA-D3) HardwareSecrets teszt. 14.1ezer Ft. (5év garancia)
Cooler Master GX tápoknál a D3 meglétére figyelni! E3 a kihagyandó Seventeam belsőt jelzi.
GX 400/450W-ből csak Enhance beles létezik tudtommal. -
Def26
félisten
Olyan 30k -ig gondoltam. Lényeg még, hogy a lehető leghosszabb garis legyen.
Ehhez mit szóltok? COOLERMASTER GX 750W RS-750-ACAA-E3
-
14adam
addikt
válasz
dokee78 #5715 üzenetére
Google első találat. GX-550W (RS-550-ACAA-E3). Rossz
-
gerzsol
aktív tag
Cooler Master GX-550W Tápról mi a vélemény? Modell: RS-550-ACAA-E3 Vagy úgy egyábként a Cooler Master mennyire megbízható?
Vagy inkább Be quiet Straight Power E7 450W?
Egy árban vannak.
Vélemény? -
MMIX
addikt
A Cooler Master GX-hez szólnék hozzá.
GX 650W RS-650-ACAA-E3 Hard OCP FAILAz a baj, hogy nem minden tesztoldal kaszálja el a CM GX sorozatot. Bár én jobban hiszek a Hardwaresecrets, a JonnyGuru a Hard OCP és a Sweclockers-nek, mint azoknak a tesztoldalaknak amik átengedték ezeket a tápokat a teszten. A JonnyGuru-nak volt egy megismételt tesztje egy GX 750-nel, ami rosszabb eredményű lett, mint az első teszt (lyukas forrasztás és a táp meg is pusztult). Az oldalról levették, azt mondták az első tesztben(ez van az első hsz-ben) kapott már eleget. Ígértek folytatást az ügyben.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topic
- PlayStation 1 / 2
- Samsung Gear S3 - második kör
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Metal topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- PS Plus előfizetések
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!