2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Windows Phone 7 fejlesztői alapozás

Rövid, tömör, lényegretörő cikksorozat kezdő WP7 fejlesztőknek!

[ ÚJ TESZT ]

Hello World

Örömmel jelentem, hogy végre elkészült a teljes Windows Phone 7 fejlesztői alapozó videó cikksorozat.

Még az előző félév elején (2011 szeptembere) kezdtem bele a videósorozat készítésébe 100% amatőrként a műfajban (és ez azóta sem javult), viszont sajnos közbeszólt egy csomó minden más és leálltam a videók készítésével. A pozitívum, hogy a tematikát "izgalmassági" sorrend szerint próbáltam összerakni, szóval a Metro UI-t bemutató vagy épp szenzorokat vagy multitaskot tárgyaló részek még az eredetileg tervezett határidőkön belül elkészültek. A maradékhoz tartozó anyag viszont csak később készült el, sőt végül úgy döntöttem, hogy a videósorozat helyett inkább cikksorozatot csinálok az egészből.

Tehát akkor miről is van szó?

Egy Windows Phone 7 fejlesztői alapozó cikksorozat, melynek elsődleges célja, hogy aki elolvassa, az megértse, hogy hogyan, milyen koncepciókból épül fel a WP7 rendszere. A cikkekben egyetlen sor kód sem szerepel, sőt még az API-k neveit is próbáltam mellőzni, mert nem azokon van a hangsúly, hanem a rendszer működésén. Viszont mellékelve van minden cikkhez egy diasorozat amiben már vannak példakódok is, ha valaki rögtön ki is szeretné esetleg próbálni az adott API-t.

A cikksorozatot egyberaktam - de azért oldalakra bontva - hogy a hozzászólások egy topikba mehessenek.

Azt még egyszer biztos ami biztos alapon kiemelném, hogy:
- a cikkek rövid tömör (és nem feltétlenül teljeskörű) áttekintést adnak az adott témakörökben
- minden cikk alján található egy link ami az adott cikkhez tartozó diasorozatra mutat, amiben extra információk és példakódok találhatóak

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.