2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Windows Phone 7 fejlesztői alapozás

Rövid, tömör, lényegretörő cikksorozat kezdő WP7 fejlesztőknek!

[ ÚJ TESZT ]

Adattárolás

Mi lehet olyan különleges az adattárolásban, hogy külön cikket kap?

A Windows Phone 7-ben az adattárolás kicsit trükkös ugyanis nem férünk hozzá a fájlrendszerhez, hanem minden app a saját kis izolált környezetében tud tevékenykedni.

Természetesen tudunk úgymond hagyományos módon mappastruktúrákat létrehozni és fájlokat tárolni. Erről túl sok mindent nem is lehet mondani. Amik mégiscsak érdemelnek egy kis kiemelést, azok a speciális mappák. Ezeket a mappákat kell akkor használnunk, ha a háttérügynököket vagy a lokális lapka-értesítéseket akarjuk használni. Ha szeretnénk, hogy a lejátszott zenénk borítóképe megjelenjen az alkalmazásunkon kívül is vagy ha lokálisan tárolt lapka-grafikákat szeretnénk megjeleníteni lapka-frissítések által, vagy ha igénybe vesszük a fájltranszfer háttérügynököt, akkor szükségünk lesz ezekre a speciális mappákra.

A kettes ajtó mögött a beállítások tárolása rejlik. Kulcs-érték párokat tudunk elmenteni, lényegében olyan ez, mint egy lebutított registry.

És végül de nem utolsó sorban itt van nekünk a mango egyik nagy újítása, a lokális adatbázis relációs adatok tárolására. Az adatbázist LINQ to SQL technológia segítségével tudjuk elérni, és az esetek többségében teljesértékű adatbázisként tekinthetünk rá.

Diasorozat

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.