2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Windows 10 telepítése és szépítése

Idegesítő túl nagy letisztultság. Hová lettek a widgetek? Miért fehérek a fejlécek? Varázsoljuk szebbé!

[ ÚJ TESZT ]

A Windows letöltése

Gondolom nem én vagyok az egyedüli, aki feltelepítette a Win10-et és már a telepítés kezdetekor izgatottan várta a nagy durranást, de talán nem azt kapta, amit várt. Van pár kárpótlás, jobb memóriakezelés, kicsit gyorsabb boot... Mindenképp megéri felrakni.

A letöltéshez ajánlanám a gyári microsoftos letöltőprogramot( Media Creation Tool), aminek használatához szerintem nem kell különösebb magyarázat. Én egy ISO-t szedettem le vele, a fenti táblázatban látható, hogy melyik verzió, milyenre frissíthető. Ez a program letölthető [ITT] (Valamit frissíthetett a Microsoft, nekem már egy komplett oldal jön be, ahol ugyan úgy letölthető az ISO)

A letöltött ISO-t, egy szintén microsoftos programmal kényelmesen rátehetünk egy pendrive-ra. Ez pedig letölthető itt.

Elsőnek is ajánlanám, hogy első lépésként frissítsük a korábbi Windows verziónkat a 10-esre, így ha az aktiválva volt, az öröklődik az új rendszerre. Az "öröklődés" úgy történik, hogy frissítéskor a telepítő beszkenneli a már telepített Windows aktiváltságát és a hardverek (processzor és alaplap) valamilyen azonosítója alapján generál egy serialt, ami ezután a Microsoft szerverén tárolódik, így ha újratelepítjük a gépet, és nem cseréltünk sem alaplapot, sem processzort, akkor automatikusan aktiválja magát. Nekem a frissítés problémamentes volt, azonban letörtem az eredményen.

Egyáltalán nem tetszett a kinézete. Fekete és fehér szín fogadott, persze nem monokróm kijelzésre gondolok, hanem a fekete Tálcára és a fehér ablakfejlécre. Frissítés után valamiért nem tudtam testreszabni még a Tálca és a Start menü színét sem. Így végül csináltam egy tiszta telepítést, bár nem bántam meg, hogy első lépésként csak frissítettem, mert ugye így aktivált lett a 10-esem is. Újratelepítés előtt mindenképp csináljunk egy adatmentést, hogy a képeink videóink és fontos dokumentumaink nehogy odalegyenek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.