2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Wadjet Eye Games cyberpunk kalandok

A Wadjet Eye Games cyberpunk tematikájú kalandjátékaihoz szolgálunk egy rövid kedvcsinálóval.

[ ÚJ TESZT ]

Technobabylon

A kiadó legutóbbi játéka a Technobabylon címet viseli, ami a "legcyberpunkabb" a négy közül, ebben támaszkodnak legjobban a megszokott klisékre, ami persze nem jelenti azt, hogy unalmas vagy sablonos lenne. Minden megtalálható benne, amiért szeretjük a cyberpunkot, sötét neonszagú disztópia, gonosz nagyvállalati összeesküvés, közmegegyezésre épülő kollektív hallucináció (értsd: kibertér), mesterséges intelligenciák, androidok, és persze egy perifériára csúszott, társadalmi konszenzussal mit sem törődő főhős. Aki szereti a klasszikus cyberpunkot, az a Technobabylont imádni fogja. Az új kiadás egyébként csak átdolgozása egy régebbi három epizódos, ingyenesen letölthető játéknak.

A történet egy futurisztikus megapoliszban játszódik, ahol minden közszolgáltatás, valamint minden állami számítógépes rendszer teljesen központosítottan és automatizáltan, egy Central nevű mesterséges intelligencia felügyelete alatt működik. A sztori elején megismerjük a karaktereket, egy “internetfüggő” lányt, egy megkeseredett, ugyanakkor kissé megszállott nyomozót, aki sikeres génmérnöki karrierjét adta fel, hogy rendőr legyen, és fiatal társát.

A nyomozás a Mindjacker fantázianevű sorozatgyilkos után folyik, aki áldozatai elméjét veszi uralma alá. A mozgalmas történet során megismerjük a karakterek múltját, ami nem meglepő módon sok meglepetéssel szolgál majd, de a végkifejletnél számomra most elmaradt a “wow effektus”.

A játék világában az internet helyét a Trance-nek nevezett virtuális valóság vette át. Üde színfolt, hogy ebben a virtuális világban is helyt kell állnunk, nem kevés fejtörő megoldásához a Trance-en belül kell tevékenykednünk: személyiséggel rendelkező programokat kell manipulálnunk, vagy akár vírussal megfertőznünk. Néhány alkalommal androidokat is át kell programoznunk, külön érdekesség, hogy egymástól függetlenül írhatjuk felül az android memóriáját, személyiségét és szerepkörét. Érdemes kipróbálni a különböző kombinációkat, már csak a vicc kedvéért is. Mindent összegezve a Technobabylont is nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki egy jó kalandjátékra vágyik.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.