2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

uleFone Power - Az erő veled van

Sokat gondolkoztam a G2 és G3 utódján....Az akkumulátor/SOT idő, és az előzetes cikkek alapján ígéretesnek tűnik.

[ ÚJ TESZT ]

Modding

Root:

A rendszergazdai jogokat legkönnyebben a kingroot nevű alkalmazással lehet talán. Érdemes utána a párhuzamosan feltelepítődött purify appot törölni, sok mindenre nem jó, és csak használja az erőforrásokat.

Megjegyzés: Ha root-olt a telefonunk, ne frissítsünk OTA-n (wifin) firmware-t/romot! Vagy unroot-oljuk előbb vagy flesseljünk újra egy tiszta romot. De mielőtt ezeket megtennénk, és ez nagyon fontos, készítsünk a partíciókról mentést! Főleg az EFS-ről. Sajnos flesselés közben hajlamos "elmászni" pár partíció az MTK-s telefonoknál. Több alkalmazással tegyük ezt, és több helyre is másoljuk ki! Például ezekkel: Partitions Backup & Restore és EFS☆IMEI☆Backup

TWRP Recovery

Egyedi TWRP 3.0-ás recovery-t is fel tudunk tenni a telefonunkra, rendszermentés / rendszer visszaállítás / partíciók mentése / flash zipek, stb céljából.

A recovery installálása:

1: Mediatek driverek telepítése: [link]
2: Mediatek Preloader Vcom driver telepítés. Windows 8.1 /10 -nél lehet ki kell kapcsolni előtte az illesztő program szignó figyelést.
3: SP Flash Tool letöltés, ezzel flesselünk majd
4: TWRP 3.0 - ezt flesseljük majd

A flash menete:

1: Kikapcsoljuk a telefont.
2: Elindítjuk az sp flash tool programot.
3: Opciók / download / usb checksum --> pipa be.
3: A download fülön a download agent-hez betallózzuk ezt: MTK_AllInOne_DA.bin.
4: A scatter loading file-hoz pedig ezt : MT6753_Android_scatter- TWRP 3.0.txt.
5: Rákatt a download gombra.
6: Majd a kikapcsolt telefont rádugjuk usb kábellel a számítógépre --> 2.0-ás usb port-ra.
7: Ha minden jól megy, elkezdi a flest a program, és pár másodperc múlva kész is.

Belépni a recovery-be kikapcsolt állapotban vol up + power gomb, ha előjön egy menü: a volume+-al lépkedünk és a volume- -al okézunk. Vagy a Flashify alkalmazással is elindíthatjuk recovery módban a telefont. Ez a recovery csak 5.1-es rendszerrel kompatibilis! A needrom ulefone power szekciója: [link]

A cikk megjelenése közben kiadták a 6.0-ás 64 bites android rendszert a telefonra. Van már rá 3.0-ás TWRP recovery is. A rom felrakása egyelőre csak flash útján érhető el. OTA-n majd később, ha kiküszöbölik a 32/64 bites eltéréseket, stb. A fejlesztők kérése, ha valaki feltenné, és bármilyen hibát találna, írja meg nekik. A romok és a leírás itt található. Én szerintem megvárom, míg lesz rá root is.

Xposed Framework + modulok

Az Xposed Framework keretrendszert is fel tudjuk telepíteni a telefonunkra, és máris válogathatunk a sok modulból, amikkel szépen testre szabhatjuk a romunkat. Természetesen nem mindegyik kompatibilis vagy nem mind fog működni. Ehhez azért egy pici hozzáértés szükséges.

0: Mivel elvileg 32 bites rendszer van a telefonon, ezért én a 32-bites zipet flesseltem fel, nem azt, amit 64 bitesnek szántak. Működik.
1: Innen letöltjük a xposed-v81-sdk22-arm.zip -et, amit a twrp recovery-ből fel flesselünk. Nem kell megijedni, ha kicsit tovább indul a rendszer, optimalizálja a fájlokat.
2: Feltelepítjük az Xposed installer 3.0 alpha4-et
3: Majd például a Gravity Box-ot
4: A moduloknál aktiváljuk a Gravity Boxot (pipa be), majd restart. A többi modult is ugyanígy aktiválni kell.

Megjegyzés: bár a Gravity Box-nál sajnos a funkciók kb. fele nem működik, de még így is szépen finomhangolhatjuk vele telefonunkat, felületünket. Cserélhetünk ikonokat, az ikonok helyét, színét, stb. A gombok működését, funkcióit is testre szabhatjuk. Internet adatforgalom figyelést is kitehetünk, vagy kiterjesztett kikapcsolásmenüt. Az értesítősáv ikonjait is kibővíthetjük, ahogy akarjuk. Be lehet neki azt is állítani, hogy ha középen húzzuk le az státuszbárt, akkor csak az értesítésekig jöjjön le, de ha például jobb oldalt, akkor a funkció ikonokig.....és még sok sok finomságot.....

Random Restart

Ha olyan hibába/bug-ba futnánk bele esetleg, mely arra adhat gyanút, miszerint a telefonunk néha magától újraindul akár "melegen" akár "hidegen", ez a kis program segíthet nekünk, feljegyzi és megmutatja a restartok idejét. És mindössze csak 11 KB! Bár ugye a hideg újraindulás egyértelmű, ott kéri a PIN-kódot is.

Hang állítása

Ha valakinek esetleg kicsit halkabb a hangszórója, vagy a füles, esetleg a beszédhangszóró, így kell rajta módosítani. Letöltjük az MTK Engineering Mode alkalmazást. Majd az MTK settings / Hardware Testing /Audio menüre lépünk. Az eredeti leírás itt található: [link]

A headset módnál például ezeket módosítjuk:

the LEVEL 0 ------- VALUE 60 the SET
the LEVEL 1 ------- VALUE 85 the SET
the LEVEL 2 ------- VALUE 105 the SET
the LEVEL 3- ------ VALUE 125 the SET
the LEVEL 4 ------- VALUE 145 the SET
the LEVEL 5 ------- VALUE 160 the SET
the LEVEL 6 ------- VALUE 175 the SET
the LEVEL 7 ------- VALUE 185 the SET
the LEVEL 8 ------- VALUE 191 the SET
the LEVEL 9 ------- VALUE 200 the SET
the LEVEL 10 ----- VALUE 210 the SET
the LEVEL 11 ----- VALUE 219 the sET
the LEVEL 12 ----- VALUE 225 the sET
the LEVEL 13 ----- VALUE 240 the sET
the LEVEL 14 ----- VALUE 255 the sET

Ez sem a legegyszerűbb művelet, de kis odafigyeléssel beállítható/felturbózhatóak a hangok. Amúgy is, ha a telefont letesszük például az asztalra, a hangerő elég jól lecsökken, nagy része fedésben van ilyenkor.

SD Booster

Belső és külső memóriánk sebességét kicsit meggyorsíthatjuk ezzel a kis alkalmazással: [link]

Titanium Backup

Kötelező darab minden rootolt telefonon. Rendszer / sima alkalmazások törlése / fagyasztása, adatok mentése / visszaállítása, stb, stb.

A telefon hátlap nélkül:

A telefon szétszedése, lépésről lépésre

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.