2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

VIPRE Antivirus+Antispyware

Kevés helyen olvashatunk róla, tehát megpróbáltam növelni ezt az arányt.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Nézegettem legelső szárnypróbálkozásom eredményét, az első leírásomhoz tartozó hozzászólásokat, amikor is az utolsóban megláttam egy kérés, miszerint a VIPRE Antivirus + Antispyware vírusirtóról szinte semmit nem lehet olvasni, mert igazi körüljáró teszteket nem írnak hozzá és különböző –sokak által közkedvelt- teszteken se szerepel, mint pl. az Av-Comparatives.
Belém hasított a felismerés, hogy valóban. Sőt meg is feledkeztem róla, pedig beterveztem. Így hát, mivel adta magát a lehetőség belefogtam, és a fentebb közölt helyzet a mai napig érvényes egy bővebb és átfogóbb írást megalkotását terveztem.
Pár pontban elfogunk térni a megszokott tematikától, remélem ezt az új felállást is hasznosnak és jól értelmezhetőnek fogjátok tartani.

Ezúton is szeretném megköszönni a Sunbelt magyarországi supportjának a példamutató hozzáállást, hogy kitartóan és hű részletességgel válaszoltak a feltett kérdéseimre, amik nagy segítségemre voltak eme cikk megfelelő tartalmának létrehozásában.

A VIPRE Antivirus+Antispyware megalkotása és fejlesztése előtt a Sunbelt Software főbb profilja a CounterSpy kémprogram-eltávolító szoftver volt, ami a piacon vezető pozíciót foglalt el a hatalmas adatbázisa és gyors működése segítségével.
Sorra nyerte a teszteket, maga mögé utasítva a többi hasonló terepen járó programot és hamar berobbantotta magát a köztudatba és a felhasználók számítógépére. Mára már aligha lehet találni olyan embert, aki ne hallott volna róla, akár futólag is.

Ezekre a sikerekre és az ebből adódó tapasztalatokra alapozva született meg a VIPRE, ami a fenn említett CounterSpy nagyméretű adatbázisát maradéktalanul átvette. Célja a lehető legátfogóbb védelem biztosítása vállalati és egyéni ügyfeleknek és a számítógép teljesítményének megóvása a biztonsági szoftverek használata mellett. A fejlesztéshez a már rutinos programozó gárdát az ESET és Symantec kötelékéből származó mérnökökkel is bővítették.
A védelmi szoftver adatbázisa 30-60 ezer új vírusszignatúrával bővül naponta (
*Forrás: sunbelt.hu
), aminek jelentős része a Sunbelt ThreatNet közösségi vírus-jelentő rendszer segítségével a ThreatNet felhasználók összefogásának köszönhetően érkezik. A Sunbelt víruselemzői fejlett, automatizált módszerekkel a nap 24 órájában elemzik, dolgozzák fel a napi több gigabájtnyi beérkező vírusokat, károkozó programokat.

A cégről röviden

A Sunbelt Software 1994-ben alakult Floridában, főbb profilja a vállalatoknak szánt kémprogram- és vírusvédelemi, spamszűrési és hálózati biztonsági megoldások fejlesztése.
Főbb filozófiájuk a kiemelkedő minőségű szoftverek megalkotása elérhető áron és az ár/érték arány biztosítása a piacon. A cég saját maga finanszírozza növekedését és Amerikában többször szerepelt a leggyorsabban fejlődő amerikai cégek ötezres listáján. A Sunbelt elsősorban üzleti környezetre szánt szoftverekkel foglalkozik, de a vállalati felhasználóknál összegyűjtött értékes tapasztalatok alapján egyéni termékskáláját is folyamatosan bővíti.
Általuk fejlesztett programok egyéni felhasználóknak:
- CounterSpy kémprogram-eltávolító
- VIPRE Antivirus+Antispyware
- Sunbelt Személyi Tűzfal
- iHateSpam spamszűrő

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.