2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Görögország autóstoppal

Az utazás ezen formája nem veszélytelen, de összességében nagyon megérte elmenni, sok élményt szereztem!

[ ÚJ TESZT ]

Egy nagyon pozitív meglepetés

Egy nagyon pozitív meglepetés

Nagyon kellemes és pozitívan furcsa utazás.

A híd után kezdtünk újra stoppolni, de rá kellett jönnünk, hogy nem igazán forgalmas és nem is nagyon állnak meg az autók, vagy ha igen, akkor nem jó nekünk. Viszont itt már csak a smiley táblával próbálkoztunk. Elég sokat álltunk ott, több, mint 1 órát. Jöttek-mentek a kocsik és egyszer feltűnt, hogy azt a Daewoo Lanos-t már láttuk. Visszafordultak, hogy megkérdezzék merre megyünk! Hoppá! Pedig egy család volt. Papa, Mama, és egy 13-14 éves forma kislány.

Visszajöttek és kiderült, hogy Ioanninában laknak és hazamennek éppen, úgyhogy elvisznek minket nagyon szívesen. Bepakoltunk a csomagtartóba és beültünk hátra. A kislány tudott angolul egyedül, a szülei nem beszéltek, csak görögül, de jól lehetett velük beszélgetni. Elég sokat vittek és nagyon szép volt a táj. Végig a hegyen a szerpentineken és ha valami érdekesebb volt, akkor mondták hogy ez meg az micsoda. Egy helyen még meg is álltak, hogy van valami forrás és hogy szeretnénk-e inni belőle. Végül is mondtuk nekik, hogy inkább haladnánk, mert kezdünk már fáradni. Megbeszéltük, hogy hazamennek és kipakolnak, utána elvisznek minket oda, ahonnan Parga felé tudunk tovább stoppolni.

Érdekes volt, hogy Görögországban a város közepén, a lakótelepen, a társasházak között kakas kukorékolt és néztünk, hogy vannak kis baromfiólak, de nem lógnak ki a képből és ott vannak kakasok. És nem csak az az egy volt, mert a környékről több kakast is hallottunk. Kicsit furcsa volt. :) Kaptunk a családtól útravalónak barackot meg szilvát és megkértük őket, hogy a vizünket újratölthessük. Próbáltak meghívni minket ebédre magukhoz, de visszautasítottuk, mert nem akartunk pofátlanok lenni. Ezután beültünk újra a kocsiba és nagyon meglepődtünk, mikor kiszálltunk, mert megint azokon a szép utakon mentünk, de elég sokat.

Ez csak azért, hogy innen tudjunk könnyen stoppolni tovább!

Ez kb. olyan, mintha én csak szívességből elvinnék két vadidegent Nyíregyházára Debrecenből. Nagyon-nagyon kedvesek és szívélyesek voltak. Nagyon aranyos kis család volt és ezúton is köszönjük nekik a sok kedvességet! Furcsa volt, hogy megismerhettünk ilyen embereket, de nagyon jó volt! :D

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.