2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Xperia S tippek és trükkök

Avagy lehetőségek a Sony 4,3"-es csúcskészülékének kihasználásához.

[ ÚJ TESZT ]

Egyéb trükkök és tippek

Egyéb trükkök és tippek

Illumination Bar Notification

Ez a kis progi nem mást csinál, mint a készülékünk alján levő átlátszó csíkot villogtatja beérkező SMS/hívás esetén. Ez meglehetősen látványos (a villogás sebessége állítható), ugyanakkor a kék LED a bal felső sarokban nem fog jelezni (ami talán nem is baj), nagyobb baj viszont, hogy az e-mail-eket nem jelzi. Reméljük, a fejlesztő hamarosan belerakja ezt a képességet is, mert baromi menő ám! A legutóbbi frissítés óta ezt is megoldották, bónusz Facebook-eseményre is képes villogni. :) Letöltés INNEN.

Chainfire 3D

Ez a kiegészítő csak root-tal működik! A kis progi segítségével (többek között) Nvidia Tegra2 250 processzorra írt játékokat futtathatunk (mint például a Pinball HD), a program emulálja a processzor drivereit. A telepítés után a progiban CF3D driver / Install CF3D driver and restart (újraindítás a telepítés után). Ezután az Install plugins/shaders menüpontban a mellékelt három zip fájlt (1,2,3) fel kell tenni, majd az Nvidiát kell kiválasztani (amennyiben tegrás játékot akarunk játszani). Letöltés INNEN.

CPU-tuning

Ez már igazi kockáknak való művelet, itt lehet játszadozni a proci órajelállításával (a gyári kernel nem támogatja, az xda-n lehet válogatni főzött kernelekből, amelyek ezt lehetővé teszik), aminek leginkább két értelme van: egyrészt csökkenthetjük a készenléti fogyasztást az órajel csökkentésével, így jelentős üzemidőt lehet vele nyerni; másrészt on-demand módban (azaz, amikor szükség van rá) növelhetjük az órajelet (OC - OverClock) a zökkenőmentesebb működés érdekében (ezzel nagyon vigyázni kell, mert kernel- és romfüggő is, hogy a művelet után a készülék mennyire marad stabil). Utóbbi esetben lehet még segíteni, ha jobban melegedne a készülék, a feszültségcsökkentéssel (UV - UnderVoltage). Több ilyen progi is van, a legismertebb a SetCPU, de van még például az AnTuTu CPU Master is (ebben több különböző profilt is be lehet állítani!)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.