2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SmartQ Ten3 - Kétmagos tablet Kínából

"Drága játékszer" vagy "Leáldozott a notebookoknak"? Egy biztos, igény van az ilyen eszközökre.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, rendszer

Szűk két hónappal ezelőttig nem nagyon találkozhattunk kétmagos kínai táblagéppel. Gyakorlatilag volt pár Tegra 2-es masina (350-400 dolláros áron), meg talán a NEC-nek volt valami SOC-a, de az meg igen vérszegény. Ekkor még az új kétmagos Amlogic és Rockchip SOC-ok csak bejelentés szintjén léteztek.
Ezért is örültem meg ennek a gépnek, aminek a lelke a Texas Instruments OMAP4430 központi egysége, amiben két 1 GHz-es Cortex-A9 mag található. Ehhez jön a PowerVR SGX540-es GPU.

Ez a hardver található például a Motorola Xoom 2-ben is. A RAM 1 GB alacsony fogyasztású DDR2, ez igen jó hatással van az üzemidőre (a legtöbb kínai gép sima DDR3 memóriát használ). A belső tárhely 8 GB, ebből szabadon használhatunk 6,5 GB-ot.

Specifikáció

A táblagép hozzám már 4.0.3 ICS-vel érkezett, tehát a frissességre nem lehet panasz. Kapunk némi extra kínai eredetű appot is, de szerencsére nincs teleszemetelve a gép.
Van köztük néhány hasznos is: SmartQ E-Reader program, Angry Birds Rio, ES File Explorer, Documents to Go (nem csak read only), SmartQ alkalmazásbolt, meg pár számomra haszontalan (nem beszélünk kínaiul). A HiMarket mellett van Google Play is, de valami megmagyarázhatatlan okból pár app nem látszik (pl. Facebook). Természetesen van rá megoldás, de azt hittem, hogy ezen már túlléptünk egy ideje.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.